HEROES DUTCH COMIC CON 2023

Heroes Dutch Comic Con 2023 komt er aan!

Eén van de favoriete uitjes van mijn kinderen is de Heroes Dutch Comic Con. De datum 24/25 juni staat dan al maanden omcirkeld in de agenda. Dan zal de Jaarbeurs in Utrecht zich weer vullen met fans van films, series, cosplay, comics, games en entertainment! Benieuwd wat mijn meiden er zo leuk aan vinden? Ik vertel je er hier alles over!

Heroes Dutch Comic Con

Elk jaar komen duizenden enthousiaste fans samen voor het grootste comic-evenement van Nederland: Heroes Dutch Comic Con (HDCC). Dit evenement, dat plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, is dé plek waar liefhebbers van comics, films, tv-shows, anime, manga, gaming en cosplay samenkomen om hun passie te delen. HDCC biedt een breed scala aan activiteiten en attracties voor bezoekers. Of je nu een doorgewinterde fan bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van popcultuur, er is voor elk wat wils.

Cosplay

Eén van de reden waarom mijn dochters graag naar het HDCC gaan, is vanwege de cosplay. Cosplay is het verkleden als je favoriete personages uit films, strips, games en meer. Al maanden van tevoren wordt er goed nagedacht over als wie ze zullen gaan. Zelf stellen ze hun outfit samen of maken het zelf. De voorpret is al de helft van de lol.

Tijdens HDCC komen cosplayers uit alle hoeken van het land bij elkaar om hun prachtige creaties te tonen. Ook zijn er cosplay-wedstrijden en parades, waar deelnemers hun kostuums kunnen laten zien aan een enthousiast publiek.

Shopping

Een andere reden waarom mijn meiden graag gaan is vanwege alle merchandise. HDCC is een waar winkelparadijs. Van verzamelobjecten en strips tot kunstwerken, kleding en accessoires, er is voor elk wat wils. Zo kunnen mijn meiden het niet laten om thuis te komen met ten minste een aantal Funko-poppen.

Guests & Artists

Een van de hoogtepunten van HDCC zijn de bijzondere gasten die worden uitgenodigd. Acteurs, artiesten, schrijvers en andere professionals uit de entertainmentindustrie komen naar de conventie om fans te ontmoeten. Dit biedt bezoekers de unieke kans om hun favoriete beroemdheden te ontmoeten, handtekeningen te verzamelen en foto’s met hen te maken. Of je nu een fan bent van films, televisieseries of comics, HDCC heeft altijd wel een speciale gast die jouw hart sneller doet kloppen.

Acteurs

  • GWENDOLINE CHRISTIE is een Britse actrice die bekend is van haar rol als ‘Brienne of Tarth’ in de beroemde televisieserie ‘Game of Thrones’, evenals haar rol als ‘Larissa Weems’ in de populaire show ‘Wednesday’.
  • BOB MORLEY beter bekend als Bellamy Blake van The 100, heeft net zeven jaar de hoofdrol gespeeld in THE CW’s THE 100, waarin hij werd genomineerd voor een TCA voor “Beste tv-acteur in een sci-fi / fantasy-serie.” Hij won ook E! Alpha Male 2018 &; 2017 Award, de populairste tv-acteur.
  • DANNY TREJO trekt sindsdien al decennialang de aandacht in de filmwereld en groeide uit tot een ware cultheld. Hij is vooral bekend van zijn rollen als Razor Charlie in “From Dusk Till Dawn” (1996), Cuchillo in “Predator” (2010) en Machete in de gelijknamige franchise (2010, 2013).
  • COBIE SMULDERS is een Canadese actrice die bekend staat om haar rol als Robin Scherbatsky in de populaire televisieserie How I Met Your Mother, evenals haar vertolking van S.H.I.E.L.D.-agent Maria Hill in het Marvel Cinematic Universe.
  • ORLI SHOSHAN speelde de exotische Elian, Jedi Master, Shaak Ti in “Star Wars Episode II and Episode III”. Shaak Ti is een populair personage dat je kunt vinden door middel van vele actiefiguren, LEGO-sets, stripboeken en videogames.
  • AMY ALLEN is een Amerikaanse actrice die de Jedi Master Aayla Secura speelde in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones en in Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith. Amy was eerder gecast als een extra Twi’lek in de dvd-release van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace.

Let wel voor foto, handtekening of een echte Meet&Greet moet je een apart ticket kopen.

Naast de verschillende acteurs zullen er ook verschillende striptekenaars en Cosplayacteurs aanwezig zijn.

Interactieve activiteiten

Naast het ontmoeten van sterren en winkelen, biedt HDCC ook een breed scala aan interactieve activiteiten. Er worden workshops georganiseerd waar je nieuwe vaardigheden kunt leren, zoals tekenen, schrijven, knutselen en het maken van props. Daarnaast is er een speciale gamingzone waar je video- en tabletopgames kunt spelen, kunt deelnemen aan toernooien en de nieuwste releases en demo’s kunt uitproberen.

Practische informatie Heroes Dutch Comic Con 2022?

Datum: 24 en 25 juni 2023
Tijd: 10.00-18.00u
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 15, 3521 AM Utrecht
Ticket; De laatste kaarten zijn hier verkrijgbaar
BereikbaarheidLees hier hoe je het beste naar de Jaarbeurs Utrecht kunt komen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.