Blogboot Boekenvoordeel

Zomerse Blogboot editie voor zomeractiviteiten met Boekenvoordeel

Eerder deze maand mocht ik weer meevaren met de Blogboot, die keer exclusief verzorgd door Boekenvoordeel. Zij wilde ons inspireren met leuke zomerse activiteiten voor het hele gezin. We hadden geluk met het weer en de boot was weer vol met gezellige bloggers en 2 speciale gasten uitgenodigd door Boekenvoordeel, schrijfster Wendy Brokers en Haak- en Breiexpert Den Dennis. Benieuwd naar hun inspiratie voor deze zomer? Lees dan snel verder.

De Blogboot

De Blogboot was zoals altijd georganiseerd door Marguerita van Marstyle in samenwerking met Starboats Amsterdam. Op één van hun fluisterstille boten werden wij door de Amsterdamse grachten gevaren en waren er allemaal lekker hapjes en drankjes aan boord voor ons. Deze editie van de blogboot was exclusief voor Boekenvoordeel. Zij hadden voor ons allemaal een goed gevulde goodiebag, met producten uit hun assortiment die perfect zijn voor veel leuke activiteiten deze zomervakantie. De inhoud varieerde van spelletjes, knutselspullen en natuurlijk fijne leesboeken. Tijdens de blogboot mochten we een aantal producten alvast uitproberen.

.

Boekenvoordeel

Ik kan mij haast niet voorstellen dat je Boekenvoordeel niet kent. Met ruim 100 winkels zijn ze in veel dorpen en steden te vinden in de winkelstraten. Maar misschien kom je er, net als veel op de boot, eigenlijk binnen voor een schoencadeautje of iets voor tijdens de vakantie. Jammer eigenlijk, want het assortiment is veel groter dan dat. Dit jaar viert Boekenvoordeel zijn 40-jarig bestaan en is bezig met een totale rebranding. Zo wordt de huisstijl vernieuwd en het assortiment nog verder uitgebreid met onder andere Young Adult boeken en LP’s, beide momenteel zeer populair ook bij de jeugd. Naast boeken verkoopt Boekenvoordeel ook veel leuke spellen, allerlei hobbyartikelen en modelbouwsets, waardoor het een veelzijdige winkel is voor alle creatievelingen. Maar ook online is de winkel te vinden en op Facebook is er een grote actieve hobbygroep Creatief met boekenvoordeel te vinden met mee dan 15K volgers.

Hitster SummerParty Spel

We begonnen met een Hitster, één van de populairste spellen van dit moment. We speelden de speciale SummerParty editie, passend natuurlijk bij het thema. Dit zomerse muziekspel brengt alle zomerhits van de afgelopen decennia samen en jij moet raden in welke zomer deze nummers een hit waren. De spelregels zijn eenvoudig en het enige wat je nog nodig hebt is de Hitster-app op je telefoon. Via je camera kun je dan de QR-code scannen op het muziekkaart en het lied speelt automatisch af op Spotify. Nu is het aan jou om de juiste plek in jouw muziektijdlijn aan te wijzen. Heb je het jaartal goed geraden? Dan houd je de muziekkaart om je tijdlijn verder mee uit te bouwen. De eerste speler die met succes 10 nummers correct plaatst in zijn tijdlijn, wordt gekroond tot HITSTER. Met de speciale Hitster-tokens kunnen de andere deelnemers ook mee raden om het spel nog spannender. Uiteraard kun je de spelregels ook nog verder uitbreiden met het raden van de titel en artiest. Echt een leuk spel voor alle leeftijden en muziekliefhebbers.

.

Workshop met Den Dennis

Mee aan boord was ook DenDennis, een bekende haker. In 2012 leerde hij zichzelf haken d.m.v. filmpjes op YouTube en (instructie)boeken en ontdekte zo hoe leuk deze techniek is. Inmiddels heeft hij 15 haak- en breiboeken op zijn naam staan en een grote schare volgers op zijn Instagramaccount. Daarnaast is hij ook vormgever en gaat nu aan de slag bij Boekenvoordeel met de rebranding.

Hij gaf ons aan boord een miniworkshop vriendschaparmbandjes maken met een Kumihimo wiel. Een Kumihimo wiel is een eenvoudig en handig hulpmiddel waarmee je kleurrijke en mooie vriendschaparmbandjes kunt vlechten. Het is een rond schijfje met inkepingen waar je draden doorheen kunt vlechten om patronen te creëren. Ik weet zeker dat mijn dochters zich daarmee prima zullen vermaken op de achterbank tijdens de reis naar onze vakantiebestemming. In de goodiebag vonden we alle benodigde materialen zoals mooie pastel katoenen garen en het boek “Mooie armbandjes om zelf te maken“. Na een uitleg van Dennis konden we direct zelf aan de slag. In het begin is het even nadenken wel draadje naar welke inkeping moet, maar als je de slag te pakken hebt, maak je de mooiste armbandjes.

.

Auteur Wendy Brokers

Tot slot was het de beurt aan auteur Wendy Brokers. Wendy deelde met ons haar inspirerende verhaal over hoe ze schrijfster werd. Natuurlijk had zij ook haar laatste boek Niet zonder jou en signeerde deze graag voor ons allemaal. Ook heeft zij een vierdelige New Adult-serie geschreven, Alles voor jou. Deze serie heeft ze in een record tempo geschreven, want deel 1 kwam eind 2023 uit en deel 2 volgde in maart 2024 en deel 3 en 4 worden in de loop van 2024 verwacht. New Adult is een relatief nieuw genre binnen de boekenwereld en een opvolger van de Young Adult, de personages zijn meestal tussen de 18 en 30 jaar oud en hebben herkenbare problematiek in deze leeftijdscategorie.

.

In de Boekenvoordeel goodiebag zat ook een boek Verloren dromen van Valeria van Aline van Wijnen, collega schrijfster van Wendy. Zij was ook graag meegekomen op de blogboot, maar had helaas andere verplichtingen. Maar ook zij had haar boek voor ons gesigneerd. Met deze 2 boeken in mijn vakantiekoffer, kom ik de zomer zeker wel door.

Het was weer een geslaagde dag op de Blogboot, vol met leuke activiteiten, gezellige ontmoetingen en veel nieuwe producten om te ontdekken. Boekvoordeel heeft indruk gemaakt met hun veelzijdigheid en toewijding aan creativiteit. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie van de Blogboot en de nieuwe verrassingen die deze met zich mee zal brengen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.