'nijntje is blij'

Nijntje’s Verjaardag | nijntje is blij

Hoera! Vandaag is het feest, want Nijntje viert haar verjaardag. En wat is een verjaardag zonder cadeautjes? Daarom vandaag niet 1, maar 2 winacties met een leuk nieuw boekje van Nijntje. De eerste is het bijzondere boekje ‘nijntje is blij’. Dit boek gaat over emoties en is een mooie manier om samen met de kleintjes de wereld van emoties te ontdekken! Lees snel verder en doe mee. De tweede winactie zal later vandaag online komen.

Ontdek de emoties van Nijntje

In ‘nijntje is blij’ leren kinderen over de verschillende emoties van ons geliefde konijntje. Wist je dat Nijntje meestal vrolijk is, maar soms ook verdrietig of bang kan zijn? Dit boekje ondersteunt kinderen bij het herkennen en benoemen van deze gevoelens. Het boekje bevat verschillende fundamentele emoties. Wat voelt Nijntje als ze van haar fiets valt? Of wanneer de juf haar complimenteert over haar mooie tekening? De emoties die in dit boek aan bod komen, zijn: bang, blij, boos, verrast, trots en verdrietig.

.

Deze speciale uitgave van ‘nijntje is blij’ is een interactief boek-in-boek. Het grote boek toont Nijntje in diverse situaties. Het kleine boekje, bevestigd aan het grote, toont verschillende emoties. Lees de tekst voor aan je kleintje en bespreek de emotie. Daarna zoek ‘nijntje is blij’ je in het kleine boekje naar de emotie die overeenkomt met de pagina in het grote boek. Tip: als het vinden van de juiste emotie lastig is, let dan op de achtergrondkleuren van de pagina’s in beide boeken!

Meer dan alleen een verhaaltje

‘Nijntje is blij’ is niet zomaar een boekje. Het sluit prachtig aan bij het thema van de Kinderboekenweek, die draait om emoties en gevoelens. Het is een fijne manier om met kinderen te praten over wat ze voelen. Misschien herkennen ze wel situaties waarin ze net zo blij zijn als Nijntje, of juist een beetje bang. Door samen te lezen en te praten, help je kinderen om hun eigen gevoelens en die van anderen beter te begrijpen. En dat allemaal op een speelse manier, want leren over emoties mag natuurlijk ook gewoon leuk zijn!

nijntje is blij | ISBN 978-90-5647-045-6

Winactie ‘nijntje is blij’ is gesloten

In samenwerking met Mercis mag het interactieve boekje ‘nijntje is blij’ verloten.

  • De winnaar is bekend en zal persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

28 thoughts on “Nijntje’s Verjaardag | nijntje is blij

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.