Blogboot World CleanUp Day

Blogboot Duurzame editie – World CleanUp day

Een goed milieu begint bij jezelf. Met deze slogan ben ik opgegroeid en is vandaag de dag nog steeds zeer van toepassing. Al in de jaren ’90 waren er spotjes te zien waarin er aandacht gevraagd werd voor het terugdringen van huishoudelijk afval en plastic. Helaas is dat nog steeds een belangrijke boodschap. Zo ook op de nieuwe editie van de Blogboot, waarin we kennismaakten met duurzaam tuingereedschap en van gerecycled plastic gemaakte rugzakken. Maar ook gingen we zelf plastic opvissen in de grachten van Amsterdam. Lees er hier alles over in mijn verslag van een nieuwe blogbooteditie.

De Blogboot

De blogboot is een initiatief van Marguerita van Marstyle. Zij koppelt influencers en bedrijven aan elkaar, tijdens een rondvaart door de grachten in Amsterdam. Ik heb het geluk gehad al een paar keer aan boord te mogen stappen. Elke keer is het weer een verrassing wie er meevaren en wat het thema is. Door de coronamaatregelen moest ze deze boottochtjes helaas even een tijdje uitstellen, maar gelukkig mogen we weer. Het thema van vorige maand was World CleanUp Day met presentaties van duurzame producten en moesten we zelf ook nog even de handen uit de mouwen steken.

Starboard Boats Amsterdam

Naast Marguerita is Starboard Boats Amsterdam ook een vaste factor bij de blogboot. Zij verzorgen altijd de rondvaart in Amsterdam met hun vakkundige schippers en gidsen. Ook staat er altijd wat lekkers te drinken en eten voor ons klaar. Naast dat je bij Starboard Boats een privé boottocht Amsterdam kunt boeken, kun je kiezen voor een Canal Cleanup boottocht. Naast dat je van Amsterdam kunt genieten vanaf het water, krijg je ook een schepnet in je handen en kun je onderweg al het plastic uit de gracht vissen. Tijdens één van mijn eerste tochtjes op de Blogboot mochten wij dit ook al eens doen. Toen waren we net uit de eerste lockdown en was Amsterdam ook lange tijd zonder toeristen geweest en dat was duidelijk te merken aan het plastic in het water. We vonden toen bijna niets.

Dat was deze keer helaas wel anders. Ongelofelijk hoeveel afval er nu in de grachten dreef. Ik denk dat we met z’n allen zeker 3 vuilniszakken vol afval uit de grachten hebben gevist. Van flessen, fastfoodverpakkingen tot een heel volle vuilniszak aan toe. Gelukkig werden we goed aangemoedigd door de mensen aan de kant. Na afloop verzamelt Starboard Boats Amsterdam al het afval en maakt van het gevonden plastic leuke Starboard Boats Amsterdam sleutelhangers.

Je zou denken dat het vaarseizoen van Starboard Boats Amsterdam nu wel zo’n beetje op zijn einde aan het komen is, met de intreding van de herfst. Maar niets is minder waar. Op 2 december start namelijk het Amsterdam Light Festival 2021. Met de Amsterdam Light Festival cruise. Tot en met 23 januari zullen de grachten van Amsterdam ’s avonds oplichten met verschillende lampjes en lichtkunstwerken in het water en op de kade. Tijden een 75 minuten durende Light Festivaltocht kun je al deze lichtjes bewonderen. Een aanrader voor het hele gezin – wel iets warms aantrekken.

Duurzaam tuinieren met Gardena

Bewustwording van de natuur om je heen, begint in je eigen tuin. Deze wil je ook graag groen en opgeruimd hebben. Eén van de bekendste tuingereedschapmerken is misschien wel Gardena. Heel leuk dus dat zij deze keer ook deelnamen aan de blogboot. Voor de presentatie hadden zij hun combisystem meegenomen; 1 steel waaraan het combisystem-gereedschap vastgeschroefd kan worden. Ideaal voor iedereen met een kleine schuur. Aan deze steel kunnen bijvoorbeeld een bezem, sneeuwschuiver, 3-in-1 mulithark of de 3-in-1 voegenkrabber/borstel. Dit waren de voorbeelden die mee waren op de blogboot, maar online zag ik dat er nog veel meer mogelijk is. Alle onderdelen kosten rond de €20-25 euro en hebben 25 jaar garantie. Zo hoef je maar 1 keer iets aan te schaffen en gaat het daarna jaren mee. Als dat niet duurzaam is!

Wij kregen de 3-in-1 multihark en de 3-in-1 voegenkrabber/borstel mee naar huis om onze tuin winterklaar te maken. Met de 3-in 1 multihark kun je uitstekend alle bladeren in de tuin bij een harken, scheppen en zeven. Zo vul je met gemak je GFT-bak, zonder dat er heel veel zand en aard verloren gaat. De 3-in-1 voegenkrabber/borstel combineert een roestvrijstalen mes voor smalle voegen, een driehoekig gebogen roestvrijstalen beugel voor bredere voegen en een speciale metalen borstel in één. Zo haal je nog makkelijker alle mos tussen je tegels vandaan. En met de steel er aan vast hoef je ook niet te bukken of op je knieën de hele tuin door. Momenteel zijn wij druk bezig in de tuin, dus een uitgebreide review volgt.

GOT BAG gemaakt van 100% oceaanplastic

Aan boord was deze keer ook Pieter Valk, die ons van alles wist te vertellen over het tassenmerk GOT BAG. Alle tassen van dit merk zijn gemaakt van 100% oceaanplastic. Dit kan oplopen tot wel 3,5 kg plastic per tas. Ondanks dat we dus al jaren weten dat we voorzichtig moeten zijn met al het plastic in ons afval, drijft er nog heel veel oceaanplastic rond. Gelukkig dat er nu methodes zijn, waarmee we dit plastic kunnen hergebruiken en bijvoorbeeld heel mooie rugzakken kunnen maken. De stof die van oceaanplastic gemaakt kan worden is erg stevig en waterafstotend. Ideaal dus voor een goede rugzak met lange levensduur. Naast zwart en navy, komen de rugtassen ook in vrolijke kleuren als koral (roze) en reef (groen).

Omdat het belangrijk is dat we onze kinderen deze boodschap ook goed meegeven, zijn er ook speciale kinderrugzakken en een voorleesboek over de oceaan. #createanimpact Deze rugzakken zijn ook wat kleiner van maat, dus ideaal voor kinderen om mee te nemen naar school. Naast het voorvak, vind je in de tas ook een speciaal zakje voor de drinkbeker. Zelf was ik onder de indruk van de rolltop rugzak. Deze is lekker groot en ideaal dus voor een nachtje weg, als een normale rugzak net te klein is en een weekendtas te groot. Door de rolltop is de rugzak makkelijk van inhoud maat de wisselen. Heel fijn is ook de speciale laptopsleeve aan de binnenkant, die er ook uit te halen is. Ik denk dat ik ook heel lang plezier zal hebben van deze rugzak.

Goodiebag

Natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis. Naast de Gardena steel en multihark en een GOT BAG had Marguerita nog een kleinigheidje voor ons. We kregen allemaal een doosje met prachtige chocolaatjes van Chocoladebezorgd mee. Deze vrolijk gekleurde bonbons zijn handgemaakt en hebben bijzondere smaken zoals beschuit met muisjes, carrot cake en Yuzu.

De doosjes kun je zelf samenstellen en daarna met de post laten bezorgen bij de jarige, geslaagde of voor welke gelegenheid dan ook. De bonbons zijn gemaakt van Callebaut chocolade, een 100% duurzame cacao. Met een doosje eerlijke bonbons van Chocoladebezorgd steun je zo ook de cacaoboeren en hun gemeenschappen.

Volgende blogbooteditie

Het was weer een heel gezellig ochtend op de blogboot, samen met Lodi (Lodiblogt), Janneke (Jansstories), Jasmina (Sparkleinside), Fallon (Faithly) en Sonja (Beautysome). We hadden geluk met het mooie weer en hebben goed werk geleverd met het opvissen van al dat plastic. Ik weet dat Marguerita alweer druk bezig is met de volgende edities van de Blogboot, dus ik ben erg benieuwd wat we dan kunnen verwachten.

Spread the love

One thought on “Blogboot Duurzame editie – World CleanUp day

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.