Kom aan boord van de Blogboot #2

Afgelopen week was ik uitgenodigd om aan boord te stappen van de Blogboot. Een leuk uitje om als blogger kennis te maken met nieuwe merken en hun producten. Dit was voor mij mijn eerste bloguitje sinds de lockdown, dus toch wel een beetje spannend. Gelukkig was overal goed rekening meegehouden en hadden we prachtig weer. Stap je mee aan boord van de Blogboot? Dan vertel ik je alles wat ik er gehoord heb en maak je ook nog pas op een mooi Blogboot goodie-pakket.

Blogboot

Voor mij was dit alweer de tweede keer dat ik aan boord mocht stappen van de Blogboot. Het is een initiatief van Marguerita van Marsyle. Zij stelt zo bloggers en PR-bureaus en bedrijven in staat om elkaar face-to-face te leren kennen, terwijl je ontspannen een boottochtje maakt door de grachten van Amserdam.

Haar eerdere poging om een tweede editie van de blogboot te organiseren, viel helaas in het water door Corona. Gelukkig is het haar gelukt om, nu de maatregelen wat versoepeld zijn, het toch geregeld te krijgen. Samen met 5 andere bloggers en dames van verschillende PR-bureau’s stapten we aan boord op de grote boot van Starboard Boats Amsterdam. Normaal past hier wel 40 man op, dus nu hadden we ruimte genoeg voor iedereen om gepaste afstand te houden.

Starboard Boats Amsterdam

Starboard Boats Amsterdam was zo aardig om ons te ontvangen op één van hun 2 volledig elektrische boten. Deze boten zijn te huur voor een privé boottocht in Amsterdam. Dit jonge bedrijf bestaat pas 2 jaar en heeft zich gevestigd in een mooi oud pand aan de Herengracht. Niet alleen een mooie locatie, maar ook erg praktisch voor het bevoorraden van hun boten. Dit scheelt hen niet alleen veel tijd en kosten, maar is ook nog eens duurzaam, omdat ze op deze manier dit niet hoeven te doen met een auto.

Starboard Boats Amsterdam is sowieso een bedrijf dat goed nadenkt over duurzaamheid. De oprichter Timo ging met ons mee aan boord en vertelde ons over de mogelijkheden om met hun zelfgebouwd boten privéboottochtjes te organiseren. Zij willen graag een authentieke ervaring leveren, waarbij je het gevoel hebt dat je door de grachten vaart met vrienden ipv op een rondvaartboot met oordopjes in je oren. Er is een open bar aan boord met frisdranken, bier en wijn. Ook hebben ze heerlijke schalen met hapjes, waar ook wij van konden genieten tijdens de blogboot.

Blogboot - Starboard Boats Amsterdam

Wanneer je een boot huurt voor een mooie rondvaart Amsterdam krijg je er een schipper en host bij. In ons geval waren dit schipper Paul en host Jan. Zij konden ons alles vertellen over onze mooie hoofdstad. We hadden het geluk een stralende maandagmorgen te hebben, maar vanwege het dak op de boot, kun je ook prima aan boord stappen bij minder mooi weer.

Plastic vissen op de blogboot

Naast het verhuren van boten voor een privétochtje, organiseert Starboard Boats Amsterdam ook 1x per maand in samenwerking met WeWork (een organisatie in Amsterdam die werkplekken verhuurt) een plasticvissenuitje. Gewapend met een visnet en vuilniszakken, maken ze de grachten van Amsterdam een beetje schoner. Het afval dat ze opvissen, scheiden ze meteen in plastic en overig afval. Van alle plastic doppen perssen ze zelf mooi sleutelhangers, die de deelnemers mee krijgen als aandenken. Uiteraard werden wij deze ochtend ook aan het werk gezet om plastic op te vissen en kregen wij een mooie sleutelhanger mee naar huis.

Een oplettende lezer heeft misschien al wel opgemerkt dat wij eerder ook al een keetje mochten meevaren met Starboard Boats Amsterdam. Meer over onze privéboottocht kun je hier lezen op mijn blog. Ook leuk is om een boottochtje te combineren met een ander uitje van hun partnerbedrijf We are Amsterdam.

DOK30 Communicatie – Emma Matras

Na het welkomspraatje van Margurita en Timo, was de buurt aan het DOK30 Communicatie, een bureau die onder andere de PR verzorgt voor Emma Matras. Emma Matras is vooral bij het publiek bekend vanwege (verrassing) hun matrassen. Hiermee kwamen ze in maart, mei en augustus 2017 én opnieuw in januari 2018 als beste matras uit de test van de Consumentenbond. Ook wonnen ze in 7 andere landen een award voor beste Matras. Maar vandaag aan boord ging het niet over matrassen, maar over kussens! Ook essentieel voor een goede nachtrust en ook verkrijgbaar van dit merk.

Christel van DOK30 Communicatie had voor ons 2 soorten kussens meegenomen; een Microfiber kussen en een Foam kussen. Beide kussens betaan uit meerdere lagen vulling. Zo kan iedereen zelf kiezen voor de juiste dikte. Het verschil tussen de kussens zat het met name in de hardheid. Zo is een foamkussen meer voor zijslapers en het Microfiber voor de buikslapers onder ons. Nou ben ik een beetje van beide, maar ik kan je verzekeren, dat het heerlijk slaapt op het Emma Microfiber kussen. De afgelopen nachten mocht ik dat uitproberen en ik heb als een roos geslapen. Voordeel van het Microfiber kussen, is ook dat je het kan wassen op 60 graden in de machine.

Wist je ook dat ze bij Emma een echte Slaapexpert in dienst hebben? Naast advies over het juiste kussen of matras kun je hier ook terecht met al je vragen over slapen. Eén van de belangrijke tips die wij aan boord kregen, was dat een goede voorbereiding overdag esssentieel is voor een goede nachtrust. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmaat in je dagritme. Dat zorgt ervoor dat je lichaam ’s nachts beter zijn rust neemt.

CK media promotions – Wild Pig Wine

Alhoewel het eigenlijk een gewone maandagochtend was, stond er toch voldoende wijn voor ons koud op de boot. Dat was niet voor niets want Colette van CK media promotions wilde ons kennis laten maken met de wijnen van Wild Pig Wine. Misschien ken je het merk wel, want deze wijn is gewoon te koop bij de Albert Heijn en wordt prima beoordeeld door wijnkenners als De Grote Hamersma.

Veel mensen denken dat Wild Pig een wijn is die uit Australië komt, maar het is een echte Franse wijn, geproduceert in de Languedoc en de Rhônevallei in Zuid Frankrijk. De Wild Pig wijnen worden ook wel Cépage wijn genoemd. Dit betekent dat de wijnen van 1 soort drijvenras wordt gemaakt. Deze worden wel bij verschillende wijnboeren gekweekt, maar er wordt altijd voor gezorgd dat de wijn dezelfde smaak behoudt. Het mooie van Wild Pig is dat er achter dit merk een vrouwelijk wijnmaker zit, ook wel oenoloog genoemd. Iets wat je in de wijnwereld niet vaak hoort.

Colette vertelde ons dan ook een mooi verhaal over haar en de naam Wild Pig. In het wijngebied wonen veel zwijntjes. Deze zijn niet erg geliefd door de boeren omdat ze de druiven opeten. Maar er was zeug die de aandacht van de oeneloog trok, en dat werd Greta. Ter ere van dit zwijntje werd dit merk wijn Wild Pig gelanceerd.

Blogboot - Wild Pig Wine

Wijn associaties

Tijdens ons boottochtje mochten we de wijnen uiteraard proeven. Maar in plaats dat we moesten letten op de smaak van de wijn (vol, zuurtje, proef het eikenhoutenvat en dergelijke termen), werd ons gevraagd naar de associaties van de wijn. Dus als je deze wijn drinkt, waar denk je dan aan? Is het een wijn voor bij een chique diner met je baas, of juist een wijntje voor in de achtertuin met vrienden? Om je te helpen met deze associaties kregen we allemaal een wijnwiel met daarop vragen. Ook had Colette een mooi bord voor ons gemaakt met een aantal voorbeeldassociaties. Naast de heerljke wijn, ook erg leuk om er om die manier mee bezig te zijn.

Tot slot vertelde Colette ons ook dat Wild Pig wijn de glazen flessen in gewicht verlaagd hebben; van 500gr naar 410 gr. Maar met behoud van dezelde inhoud (belangrijk!) en stevigheid. De reden waarom ze dit hebben gedaan is vanwege de duurzaamheid. Doordat er per jaar 2,5 miljoen flessen Wild Pig Wines naar Nederland alleen al verscheept worden, maakt de vermindering in gewicht een groot verschil. Overgaan naar plastic flessen zou het gewicht uiteraard nog verder doen verlagen, maar plastic is uiteraard niet zo duurzaam als glas.

Asmoddee – HINT

Het was aan boord van de blogboot supergezellig en dus tijd voor een spelletje. Asmodee heeft recent het partyspel HINT uitgebracht en Marguerita had voor ons allemaal het spel meegenomen. Uiteraard gingen we niet van boord, zonder het spel eerst zelf gespeeld te hebben.

We deelden ons op in 2 blogbootteams. Een speler van elk team kiest een kaartje van het speelbord. Op de achterkant van het kaartje staat een hint. Op de andere kant staan een aantal namen of begrippen die je teamgenoten moeten raden. Dit doe je door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Ook staat er een verboden begrip bij, die niet genoemd mag worden, gebeurt dat wel, dan gaat de beurt over naar het andere team, nog voordat je tijd op is. Je begrijpt dat dit spel voor veel hilariteit zorgde. Ook kun je het spel vaak spelen, want met maar liefst 450 kaarten heb je er uren plezier van.

Bijkletsen en Blogboot Goodiebag

We hebben een heel gezellige tijd op de blogboot gehad, we hebben lekker gegeten, gedronken, spelletjes gespeeld, maar vooral ook veel gelachen. Het was fijn ook om met de bloggers Miriam (MeerVanMir), Yvonne en Maryen (Vegan Lifestyle Magazine), Elle (MamaScrapelle) en Sharon (Moeders.nu) gezellig bij te kletsen.

Blogboot
Foto credit: Marguerita – Marstyle

Na afloop van de blogboot had Marguerita ook nog een goodiebag voor ons om mee te nemen naar huis, naast het Emma kussen, het spel HINT en natuurlijk een fles Wild Pig Wine. In deze goodiebag zatten een 4 vrijkaarten om het PIT Veiligheidsmuseum deze zomer te komen bezoeken, een klein doosje van Aquabeads en een verrassingspakketje van Sylvanian Families

Winactie Blogboot Goodiebag is gesloten

Ik ben ontzettend verwend tijdens het uitje op de Blogboot. En om jullie toch een beetje mee te laten genieten, heb ik voor de liefhebber een leuke blogboot goodiebag klaarliggen. Hierin zit het spel HINT, 4 vrijkaarten voor het PIT Veiligheidsmuseum, een sleutelhanger van Starboard Boats Amsterdam, een wijnkoeler van Wild Pig en een doosje met Aqua Beats.

De winnaar is:

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

19 thoughts on “Kom aan boord van de Blogboot #2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.