Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden

Disney on Ice – een mooie nieuwe kersttraditie

Zo nu en dan is het tijd om samen met je gezin een nieuwe kersttraditie in te zetten. Ik denk dat we vanavond zo’n nieuwe kersttraditie gevonden hebben. We mochten namelijk aanwezig zijn bij een van de eerste shows dit jaar van Disney on Ice – Betoverende Werelden. Een geweldig ijsspektakel voor het hele gezin! Ook geef ik antwoord op een paar veelgestelde vragen rond om de show.

Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden

Al weken waren de kaartjes in huis en stond de datum 15 december met een grote rode stift omrand in de agenda. De meiden hadden er reuze veel zin in en eerlijk gezegd ik ook! Waar de voorgaande jaren de shows van Disney on Ice alleen te zien in Utrecht en Amsterdam, dit jaar zijn er ook extra shows in Ahoy, Rotterdam. En gisteravond was daar dan ook de aftrap van de Disney on Ice tour 2017.

We waren net op tijd (ivm veel files op vrijdagavond rond Rotterdam) en vonden al snel onze plekjes op de 20e rij. Niet erg vooraan, maar bij deze shows maakt dat niet heel veel uit. Je hebt overal mooi zicht op de ijsbaan. Ook viel het wel mee met de kou, die je wellicht zou verwachten bij zo’n ijsbaan.

De show begon met het verhaal van Toy Story 3. Na het leger groene soldaatjes verscheen het speelgoed op de schaats. Woody, Buzz Lightyear, Jessie en haar paard, Mr. & Mrs. Aardappelhoofd, Rex, Slinky, Barbie en Ken en natuurlijk de slechte (naar aardbeien-ruikende) beer Lotso. Zo knap hoe al die schaatsers met die enorme pakken op de schaats kunnen blijven staan en elegante pirouettes kunnen draaien.

     

Nadat Buzz Lightyear, Woody, Jessie en de hele bende van Toy Story gered waren van de vuilnisbelt en veilig bij hun nieuwe speelkameraadje waren afgeleverd, was het de beurt aan Ariel. Even dacht ik dat ook hier het hele verhaal vertelt zou worden, maar gelukkig speelde hier de liedjes uit de film meer de hoofdrol en werd het liefdesverhaal in vogelvlucht vertelt.

 

Halverwege de voorstelling is er een pauze. Deze duurt niet al te lang, maar wel goed om snel nog even te plassen. Ook kun je in de foyer van de zaal van alles krijgen, van lichtjesstaven tot Mickey Mouse oren, van broodjes worst tot suikerspinnen en popcorn. Vaak verpakt in leuke Frozen merchandise. Als ouder moet je sterk in je schoenen staan, wil je niet helemaal blut het pand verlaten.

Ik was helemaal vergeten te vertellen dat bij deze show van Disney on Ice natuurlijk Donald Duck, Mickey & Minnie Mouse en Goofy niet ontbreken en tussen de scenes door ook een aardig rondje over de baan kunnen schaatsen. Na de pauze komen ze echter met een auto op het ijs, die pech krijgt. Gelukkig zijn daar Takel, Bliksem McQueen en de hele ploeg van Disney/Pixar’s Cars om hen te helpen de auto weer aan de praat te krijgen. Ondertussen scheuren ze ook lekker over het ijs en halen supersnelle stunts uit

   

Het slotstuk van de avond is het verhaal van Frozen. Ik denk dat iedereen in de zaal deze film meerdere malen wel heeft gezien, maar toch genoot van de versie op het ijs. Uit volle borst werden de liedjes meegezongen door groot en klein. De ogen van de kinderen glommen helemaal en er werd hard gelachen om de grapjes van Olaf de sneeuwpop.

     

Wat vonden wij ervan?

Wij hebben echt met z’n alle genoten van deze show. Het ijs heeft iets magische en helemaal als deze Disney helden daarover heen swieren. Het is een show voor herkenning, maar toch helemaal niet saai. Misschien is het omdat ik met Toy Story het minste had, maar dat stuk vond ik iets te lang. Frozen daarin tegen kon niet lang genoeg duren en een ideaal verhaal voor op de schaats. Het is echt een show voor het hele gezin en we komen volgend jaar zeker terug

Praktische Informatie Disney on Ice

Wanneer? Disney On Ice presenteert Betoverende Wereldenshow is te zien van 15 t/m 30 december, in Rotterdam (Ahoy 15-17 december), Utrecht (Jaarbeurs 22-26 december) en Amsterdam (RAI 28-30 december).

Taal: De show is geheel in het Nederlands gesproken en gezonden.

Duur: De show ongeveer 2 uur duurt inclusief een pauze van 15 tot 20 minuten. Een uur voor de show gaan de deuren al open

Tickets: De tickets zijn nog verkrijgbaar en te koop vanaf €18,- Voor meer informatie kijk op DisneyOnIce.nl

Zorg dat je jouw tickets gereed houdt voor ons personeel bij de ingang. Zo voorkomen we lange rijen. Ervaring is dat de meeste rijen zich vormen in het laatste half uur voor de start van de show. Wist je dat tickets ook gescand kunnen worden vanaf je telefoon? Zet dan wel even je telefoonscherm op maximale lichtsterkte.

Plan je reisLet op het erg druk rondom Rotterdam en grote kans dat je in de file komt te staan! De Maastunnel in Rotterdam is van Noord naar Zuid gesloten. Vermijd daarom de binnenstad en rijd via de Ring van Rotterdam naar Ahoy.

Parkeren; Parkeren kun je op het naastgelegen parkeerterrein voor € 13,00 per auto per dag. Wil je tijdens jouw bezoek aan Ahoy verzekerd zijn van een parkeerplaats op het parkeerterrein? Reserveer dan jouw parkeerplaats met parkeergarantie voor € 17,50. Zelf hebben wij een parkeerplek gereserveerd in de parkeergarage Q-Park Ikazia Ahoy. Deze garage is tegenover Ahoy en het is ca. 5 min lopen daar vandaan. Koop jouw parkeerticket HIER. Je kunt tot 24 uur van tevoren een online parkeerticket bestellen.

Tassencontrole: Bij de ingang van de hal zal tassencontrole plaatsvinden. Zorg daarom dat je op tijd arriveert. Grote tassen en rugzakken zijn helaas niet toegestaan maar kleinere tassen (max. 35cm x 40cm x 19cm) mogen mee naar binnen.

Kinderwagens, rollators en rolstoelen; Vanwege brandweervoorschriften mogen kinderwagens en rollators alleen naast de tribune worden geplaatst op de daarvoor bestemde plaats. Dit is op eigen risico. Je kunt je de kinderwagens/rollators ook afgeven bij de garderobe. Rolstoelen kunnen alleen in het speciale rolstoelvak worden geplaatst. Rolstoelplaatsen zijn beperkt beschikbaar en kunnen alleen telefonisch worden gereserveerd.

Foto’s: Je mag je fototoestel meenemen om foto’s van de show te maken. Het is wel lastig om mooie foto’s van de show te maken omdat het donker is in de zaal. Je kan beter gewoon lekker genieten van de voorstelling. Let ook op dat je de foto’s maakt voor eigen gebruik en andere mensen niet hindert tijdens het maken van de foto’s

Voor meer Veelgestelde Vragen, check de FAQ hier

Samenwerking

Spread the love

20 thoughts on “Disney on Ice – een mooie nieuwe kersttraditie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.