Never a Dull Moment week 50

Weekoverzicht | Never a dull moment #50 met veel sneeuw, premières en een tripje naar Marokko

De laatste weken van 2017 breken aan. In deze 50e week van het jaar hadden we weer veel leuke bloggersuitjes. Deze worden hierna wel wat minder omdat iedereen zich stort op de voorbereidingen van de kerstdagen en -vakantie. Afgelopen week zorgde de sneeuw al voor veel plezier en overlast. Wie weet hebben we dit jaar ook weer eens een witte kerst.

Never a Dull Moment week 50

Zondag 10 december

Vandaag geen uitslapen voor ons. We werden om 10.15 al verwacht in Amsterdam voor de premiere van de nieuwe K3 film Love Cruise. De meiden trokken daarvoor natuurlijk hun mooiste K3 jurken aan en konden niet wachten om de K3 meiden in het echt te zien. We waren mooi op tijd en de zaal ging net open. Hierdoor konden we, samen met Linda en haar 3 meegenomen meiden, helemaal vooraan zitten. Zo konden we de film goed zien en de nog beter natuurlijk K3 en de rest van de cast. Nog voordat de film begon, werden ze allemaal het toneel opgeroepen. Na een kort interview met de cast, begon de film.

  

De meiden vonden hem fantastisch en eerlijk gezegd vond ik hem ook zeker niet slecht en zaten er leuke grappen in. Terwijl we de bioscoop uitliepen, was Amsterdam veranderd in een witte wondere wereld. We hadden nog een half uur om bij het Tropenmuseum te komen om onze vlucht naar ZieZo Marokko te halen, dus namen we snel een tram en glibberde zo precies op tijd het museum in.

Nadat we onze kaartjes op hadden gehaald, haast we ons naar de gate. Daar kregen we een Marokkaans paspoort met een stempel van Esmaa. De vlucht was gelukkig niet te lang en al snel dwalende we door een medina in Marokko. In de gastenkamer van Esmaa kregen we echte Marokkaanse muntthee en vertelde Esmaa haar verhaal. Ze had voor ons ook een speurtocht uitgezet en de meiden gingen met de kaart in het paspoort meteen opzoek naar de woorden die we moesten vinden. Deze woorden vormde een vraag en het antwoord schreven we op een kaartje, dat we vervolgens in de brievenbus deden. We hadden nog graag langer willen blijven, maar helaas moesten we echt weer terug naar Nederland.

    

Buiten werd de wereld steeds witter en besloten we dus nog even te blijven in het Tropenmuseum. De meiden mochten nog een eigen strik maken in een workshop en we lunchte in het Tropen restaurant

 

Tegen 16.00 nemen we weer een tram terug en reden we langzaam naar huis. Gelukkig waren de wegen nu redelijk begaanbaar en hadden we niet te veel last van het winterse weer. Ik hoorde dat andere er bijvoorbeeld bijna 3 uur over had gedaan om thuis te komen. Niet alleen hadden we een hele leuke middag in het Tropenmuseum gehad, maar het heeft ons ook veel ellende op de weg bespaard.

Maandag 11 december

Omdat mijn client toch de weg op was gegaan, moest ik ook richting het ziekenhuis. Grote Zus was haar fietssleutel kwijt, dus brachten we eerst de meiden met de auto naar school (daar stond het vandaag vol met sleetjes ipv fietsen) en werd ik daarna afgezet bij het ziekenhuis. Hoe ik thuis zou komen, zou later wel zien. Langzaam druppelde ook mijn collega’s binnen, die allemaal onderweg wel hinder hadden gehad van de sneeuw. We hoopte dus dat we alles snel zouden kunnen afronden en zo voor de volgende sneeuwbui weer thuis zouden kunnen zijn.

Om 14.00 kon ik nog net op tijd de juiste bus pakken en ook de trein van mijn collega’s reden nog. We hadden ook geen uurtje later weg moeten gaan, want daarna werd het weer weer slechter en vielen er dikke vlokken sneeuw uit de lucht. De zwemles van Kleine Zus werd afgelast en kon ze lekker de hele middag in de sneeuw spelen. Ik haalde haar maar met de slee op van de BSO tegen etenstijd en dat vond ze natuurlijk ook dikke pret. Ook Grote Zus werd thuis gebracht met de slee. Omdat haar vriendinnetje mee was en ze morgen niet naar school hoefde ivm de lerarenstaking, stelde ik maar meteen voor dat ze bleef slapen. Dat werd met veel gejuich ontvangen.

Dinsdag 12 december

We konden allemaal heerlijk uitslapen deze ochtend en de meiden hoorde ik ook pas na 8.30. Er lag nog wel wat sneeuw buiten, maar het openbaar vervoer was nog niet helemaal op orde. Papa’s Liefste kon die ochtend thuis werken en ons na de lunch afzetten bij het hoofdkantoor van Warner Bros. in Amsterdam. Vandaag zou de persvoorstelling van de nieuwe film Ferdinand zijn. Deze werd vertoond in het Nederlands, dus had ik gevraagd of de meiden misschien mee mochten, aangezien ze vrij waren door de lerarenstaking. Gelukkig mocht dat en zo zagen zij als een van de eerste deze film al. Het is echt een superleuke film over een kleine stier die meer van bloemen houdt dan van vechten, maar helaas verkeerd begrepen wordt en toch in de arena terecht komt. Hoe het afloopt kun je deze kerstvakantie in de bioscoop gaan zien.

Na de film konden we gelukkig makkelijk met de trein en bus weer thuis komen Helaas was het nu wel gaan regenen en veranderde de sneeuw langzaam in pap. De meiden hadden dus geen zin in buiten spelen en vermaakt zich binnen de rest van de middag prima en versierde we de kerstboom.

Woensdag 13 december

’s Ochtends was het weer gewoon tijd voor school en werk. De sneeuw was nu bijna helemaal verdwenen en konden we weer op de fiets naar school. Alleen was Grote Zus nog steeds haar fietssleutel kwijt…. Toen we gefrustreerd de meiden net weer in de auto wilde zetten, vond Papa’s Liefste de sleutels buiten op de tuintafel, waar ze dus al bijna 5 dagen hadden gelegen….

Na mijn werk stond er weer een ritje naar Amsterdam op het programma. We waren door FS Agency en Zenner uitgenodigd voor een vlechtenworkshop door Marlene Roodbol van Hareninvlechten.nl. Zij maakte het vlechten-handboek Haren Vlechten – Stap voor Stap. De meiden mochten in echte visagie stoelen plaatsnemen voor grote spiegels en kregen kinderchampagne. Voor de mama’s was er ook champagne en op de tafel stonden ook allerlei lekkernijen voor iedereen. Dat was nog eens een welkom. Marlene legde ons de basis van het vlechten uit en deed ook een paar mooie vlechten voor en daarna mochten we zelf aan de slag.

Grote Zus had zelf al een van de meiden van FS Agency gestrikt om haar haren te vlechten en zo kon in bij Kleine Zus aan de slag. Nu kan ik best wel een beetje vlechten, maar een waterval-vlecht krijg ik maar niet onder de knie. Gelukkig liep Marlene rond om iedereen te helpen en denk ik nu ook te weten hoe het moet. Toch vlocht ik bij Kleine Zus uit eindelijk 2 vlechten in, omdat zo de accessoires die voor ons klaar lagen beter in haar haar konden. De meiden mochten daarna ook nog op de foto en kregen beide een goodiebag voor Zenner haaraccessoires. Het was een zeer geslaagde en gezellige middag.

  

We moesten daarna haasten, want om 20.00 moesten Papa’s Liefste en ik weer terug zijn in Amsterdam voor de premiere van de film Jumanji – Welkom to the Jungle in de nieuwe 4DX zaal van Pathé de Munt. Gelukkig wilde mijn zus oppassen, maar omdat het weer erg nat en koud was en zij aan de andere kant van de stad woont, haalde we haar thuis eerst op. Zij zorgde daarna dat de meiden wat te eten kregen en in bed werden gelegd.

 

10 min voor aanvang, liepen wij op de groene loper Pathé de Munt binnen. We hadden gelukkig nog net genoeg tijd om onze jassen op te hangen en een glas champagne aan te nemen. Daarna mochten we meteen doorlopen naar deze nieuwe bioscoopzaal. Bij 4DX neem je plaats in speciale stoelen die kunnen bewegen. Tijdens de film zijn er nog verschillende extra effecten zoals geur, lichtflitsen en rook, die een extra dimensie toevoegen aan de beleving van de film. Ik moest even wennen aan de bewegingen van de stoel, maar moet zeggen dat het wel een hele bijzondere ervaring is, die ik zeker iedereen kan aanraden. Jumanji – Welkom to the Jungle was ook een leuke en komische film met in de hoofdrollen Dwayne Johnson, Jack Black en Kevin Hart.

 

Donderdag 14 december

Na deze drukke dagen van afgelopen week, had ik vandaag een rust dag. Natuurlijk had ik allerlei plannen en lange to-do lijsten, maar uiteindelijk kwam daar allemaal niets van. Ik kroop met een dekentje op de bank en heb mijn laptop zelfs niet eens aangeraakt. Ook de meiden waren best wel moe en ook zij hebben de hele middag rustig thuis gespeeld en iedereen ging zeer bijtijds naar bed.

Vrijdag 15 december

Op vrijdag gaat de wekker weer vroeg, zodat iedereen op tijd op de VSO en werk is. Mijn werkdag was gelukkig niet al te druk en nog steeds komen er collega’s even polsen bij mij hoe het met mij gaat na het overlijden van mijn vader. Dat is erg fijn.

Thuis gekomen was het weer haasten, want we gingen naar Disney on Ice en via de app hoorde ik al van verscheiden dat het druk was rond Rotterdam. Gelukkig hadden we een parkeerplekje gereserveerd bij Q-Park Ikazia Ahoy en WAZE voorkwam dat we in de langste file terecht kwamen. Zo zaten we 5 min voor aanvang op onze stoelen. We hebben er deze week wel een handje van om overal precies op tijd aan te komen. Mijn vriendinnen en dochters die mee waren, hadden helaas wel in de file gestaan en kwamen daarvoor later binnen, terwijl ze eerder dan wij van huis vertrokken waren.

De meiden genoten van schaatsshows van Toy Story 3, de Kleine Zeemeermin, Cars en natuurlijk Frozen. Met open monden keken ze naar alle bekende Disney figuren en zongen mee met alle liedjes. Het was een geweldige avond en volgend jaar willen ze zeker weer – wie weet wordt dit wel een mooie nieuwe kersttraditie

Zaterdag 16 december  

Na Disney on Ice waren we natuurlijk best laat thuis gekomen en hoorde ik meiden pas na 9.30, de volgende ochtend. Die hadden dus ook lekker een beetje kunnen uitslapen. Toch moesten we vandaag naar balletles en net toen we in de auto wilde stappen, bleek dat de sleutel er de hele nacht in hadden gezeten en de accu nu leeg was. Gelukkig kon ik nog net op tijd bij de balletles komen met de fiets.

Ik sloeg de lunch maar over, want om 13.00 werden ik en aantal mamabloggers en vriendinnen van Marguerita verwacht voor een high tea voor haar verjaardag. We kregen daar een heerlijke sandwiches, taartjes, cupcakes, ijsjes en natuurlijk veel thee aangeboden. Het was allemaal erg lekker en een hele gezellige middag.

Thuisgekomen, was het de beurt aan Papa’s Liefste om weg te gaan voor een gezellige avond. Samen met vrienden ging hij een hapje eten en naar Star Wars. Ik hoefde gelukkig niet te koken, want onze huisvriend houdt niet van Star Wars en kwam gezellig bij ons koken en eten. Zo had iedereen een hele gezellige avond.

Hoe was jouw week? en heb jij voor volgende week ook een drukke pre-kerstweek op het programma staan?

Spread the love

14 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #50 met veel sneeuw, premières en een tripje naar Marokko

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.