Leukste spelletjes met kerst

De 10 leukste Spelletjes voor de kerstdagen

De afgelopen dagen was het alweer echt koud en guur buiten, ideaal weer om lekker binnen te blijven en spelletjes te spelen. Vandaag daarom een Tip 10 van de leukste kaart- en bordspellen. Leuk om te krijgen onder de kerstboom en lekker met zijn alle in de kerstvakantie te spelen of tussen de gangen door van het kersdiner. Daarbij mag ik ook nog eens een paar van deze spelletjes weg geven.

Leukste spelletjes met kerst#1 Soggy Doggy

Dit spel is dit jaar uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar 2017 in de categorie 4 en 5 jaar. En dat is natuurlijk niet voor niets, want kinderen hebben dikke pret met dit spel. Door met de kleurendobbelsteen te gooien plaatsje je pion op het ronde bord. In het midden zit Soggy Doggy in bad. Na het doen van een aantal stappen, wordt een van de 2 kranen van het bad knop ingedrukt. Zo komt er via de douche water op het hondje of heb je kans dat Soggy Doggy ineens zijn vacht uit te schudden en jij lekker nat wordt, met veel hilariteit tot gevolg. Wij Soggy Doggy al meerder keren gespeeld en het is een groot succes. Ondanks het water, wordt niet alles kleddernat. Door de simpele kleuren en symbolen is het voor alle leeftijden een leuk spel. Ook omdat een rondje niet te lang duurt. Echt een aanrader!

Soggy Doggy

#2 Monopoly Classic in een nieuw jasje

Ik denk dat dit wel het meeste gespeeld de spel is tijdens de feestdagen. Vroeger, maar zeker nu nog. Monopoly komt dan ook steeds weer met nieuwe edities. Zo kwam dit jaar de Classic editie opnieuw uit, maar dan met 3 nieuwe pionnen. De vingerhoed, kruiwagen en schoen werden vervangen door een badeendje, Tyrannosaurus Rex en een pinguïn. Dit werd gedaan na een stemming onder alle Monopoly fans in de wereld. In maar liefste 150 landen werd in totaal 4,3 miljoen keer gestemd. De winnaars werden Hondje Scottie (eerste plek met 212.000 stemmen, T-Rex (ingebracht door Naturalis ter ere van Trix), de Hoge Hoed (hoort natuurlijk bij Mr. Monopoly himself), de auto (de klassieke Roadster uit de jaren ‘30 werd niet ingehaald door de Formule 1 pion), een Badeendje (deze gele happy-go-lucky eindigde als vijfde in de race), de Kat (de kat werd in 2013 het spel in gestemd, toen er 1 pion vervangen mocht worden), de Pinguïn (de derde nieuwkomer in het spel) en het
Slagschip (tot groot genoegen van de Koninklijke Marine)

#3 De Reis van 5

reis van 5 inhoudEen spel met een heel ander doeleinde dan de meeste spelletjes, maar zeker de moeite waard om te noemen. Dit jaar werd de Reis van 5 gelanceerd door Merel, alias Kapitein Stuurboord, en Brenda, alias Kapitein Bakboord. Zij tobde met het soms slecht willen eten van hun kinderen en bedachten daar een leuk spel bij. met een knipoog natuurlijk naar de Schijf van 5 van het Voedingscentrum. Tijdens het spel gaan de kinderen als piraatjes de wereld over. Vechten met slangen van druiven en plukken fruit uit een prikkende komkommercactus. Op deze manier helpt het spel kinderen spelenderwijs gezond te laten eten.

Speciaal voor de kerstdagen hebben zij ook een creatief kerstmenu gemaakt. Erg leuk voor de kids! Mail naar: [email protected] en ontvang GRATIS het complete menu! Mocht je het hele spel willen bestellen, dan mag ik je ook nog een leuke aanbieding doen. De komend week kun je het spel met 10% korting bestellen met de kortingscode: ‘mamasliefste’

#4 Knorbal! – Pocketspel

Vaak moeten kinderen tijdens de kerstdagen lang wachten, op het diner of tijdens de autorit naar familieleden. Zorg dan dat je Knorbal bij je hebt! Dit spel zit in een klein doosje en is dus handig om mee te nemen in je tas. De kinderen zullen zich er gegarandeerd lange tijd mee vermaken.

Knorbal! Pocketspel

Terwijl moeder varken lekker baddert, is er een heftig moddergevecht aan de gang: De modderbal vliegt over en weer en kriskras van de ene big naar de andere, hilarisch! Tot moeder weer uit bad komt.. Wie zal moeder varken met de modderbal raken? Wie krijgt de meeste ” Was jezelf!” fiches? Speelplezier met veel actie, waarbij zowel een snelle reactie als ook behendigheid en gevoel nodig zijn.

#5 Toilet Pret

ToiletpretDit spel stond hoog op het verlanglijstje van mijn kinderen, nadat ze er een keer mee gespeeld hadden tijdens een spelletjesmiddag bij Hasbro. Net als bij Soggy Doggy is het een spel met water, maar zonder dat het een te groot waterballet wordt en wel zorgt voor heel veel lol.

Bij dit hilarische en spannend spel draaien de spelers om de beurt aan de wc-rol. Het getal dat op de wc-rol verschijnt, geeft aan hoeveel keer je moet doortrekken. Hoor je een doortrekgeluid, maar er spuit geen water uit de pot, dan ben je veilig. De speler die geen douche heeft gekregen wint!

#6 Poepspel

PoepspelNu we toch in het rijtje hilarische spelletjes zijn terecht gekomen, mag deze natuurlijk ook niet ontbreken. Bij dit spel win(d)t namelijk iedereen! Probeer je tegenspelers te verslaan in dit supersnelle kaartspel. Leg zo snel mogelijk en in de juiste volgorde je kaarten op de stapel: toilet drol, wc- papier, handen wassen. Wanneer je geen kaart meer kan spelen, drukt dan zo snel mogelijk op het scheetkussen. Wie nu de meeste kaarten in zijn hand heeft, moet een drol op zijn hoofd leggen. Na vijf rondes verliest de speler met de meeste drollen op zijn hoofd. Voor 2 en meer spelers vanaf 8 jaar.

#7 Nijntje – waar ben je?

Nijntje Verstoppertje spelen Dit een ook een oude favouriet en te spelen met de allerkleinste. Wie is er geen fan van Nijntje en wil niet met haar verstoppertje spelen. Verstop Nijntje ergens in de kamer of gewoon onder een doek, druk op het knopje en om de 10 seconden roept Nijn ‘Ik ben hier’! De peuter gaat driftig op zoek, wat tot gegarandeerd veel plezier leidt. Verstoppertje spelen verveelt nooit. Dit spel was in 2012 al speelgoed van het jaar en is erg voor kinderen van 1-4 jaar (maar ouder ook hoor)

#8 Ice Cool

Nog een spel dat een grote speelgoed prijs heeft gewonnen. Ice Cool is namelijk de winnaar van her Kinderspiel des Jahres 2017!

Elke ronde neemt één van de spelers de rol van de speelplaatsbewaker (de vanger) op zich. Hij moet proberen de andere pinguïns (de lopers) te vangen. De lopers proberen op hun beurt de vissen te vangen die aan de deuren hangen. Spelers verdienen overwinningspunten door anderen te vangen of vis te verzamelen. Zodra de vanger alle lopers gevangen heeft of één van de lopers zijn 3 gekleurde vissen heeft verzameld, is de ronde voorbij. Het spel is ten einde zodra iedere speler eenmaal vanger is geweest. De speler met de meeste overwinningspunten wordt tot winnaar uitgeroepen!

#9 50 Verbluffende proefjes

Nog een leuk spel om je kinderen bezig te houden in de vakantie of aan de diner tafel. In de handige doosje zitten namelijk 50 verbluffende proefjes met materialen die iedereen wel in huis heeft. Ze zijn ook makkelijk uit te voeren, dus goed zelf de doen door de kinderen. Wat dacht je van onder water een bonte vulkaan laten uitbarsten? of maak onzichtbare inkt en laat het regenen in de keuken…
Met deze 50 spannende proefjes verbaas je niet alleen je kinderen, maar ook je tafelgasten.

#10 Logic Cards Kids

We blijven nog even bij de spelletjes voor als het kerstdiner op zich laat wachten. Buig je met je tafelgasten over deze logicapuzzels. In het doosje zitten maar liefste 53 verschillende puzzels in 5 moeilijkheidsgraden, dus leuk voor alle tafelgasten. Kom je er niet uit, dan is de oplossing te vinden in de app. Met behulp van augmented reality zie je in de app hoe je de puzzel oplost.

Zit er een leuk spel tussen voor jou, kijk dan eens bij ShopAlike Op deze site kun je makkelijk zien waar het spel te koop is en vergelijk je meteen waar je er de beste prijs voor betaald. Ook als je opzoek bent naar de nieuwste mode, meubels, lifestyle artikelen, keukengerei, artikelen voor je harige vrienden of koele accessoires voor je BBQ feestje — Bij ShopAlike vind je het allemaal onder één dak.

Winactie Spelletjes is gesloten

De winnaar van het spelletje Ice Cool is

De winnaar van het spelletje 50 Verbluffende proefjes is

De winnaar van het spelletje Logic Cards Kids is

De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Samenwerking

Spread the love

78 thoughts on “De 10 leukste Spelletjes voor de kerstdagen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.