Center Parcs De leukste vakantie vroeger en nu

Center Parcs | de leukste vakantie vroeger en nu

Als ik mijn dochters vraag, waar wil je naar toe op vakantie? roepen ze in koor; Center Parcs! Ze vinden het heerlijk om elke dag te mogen zwemmen, mee te doen met Orry & Friends en lekker te fietsen door het bosrijke park. Ik kan ze geen ongelijk geven, want als kind was het voor mij ook een van de leukste vakanties van het jaar.

Center Parcs De leukste vakantie vroeger en nu

Jeugdsentiment

Heel eerlijk gezegd, ging ik als kind ook het liefste naar Center Parcs (toen nog Sporthuis Centrum). Nadat mijn opa en oma hadden besloten kleiner te gaan wonen in een serviceflat, uitgenodigde zij ons elk jaar met Pasen een weekje uit in de Kempervenen. Uit Engeland kwamen mijn oom, tante, 2 neven en nicht die week ook over. Deze familieweek was altijd een van de hoogte punten van het jaar. We huurde fietsen (soms een racefiets of tandem 😉 ) en crosste daarmee lekker door de bossen. We gingen elke dag uren zwemmen, heel vaak van de glijbaan en krijgen daarna altijd een softijsje met gekleurde spikkels. Omdat onze families zo ver uit elkaar woonde en we elkaar alleen in die week zagen, heb ik toch een goede band opgebouwd met mijn neven en nicht en denken we allemaal met warme gevoelens terug aan die tijd.

Center Parcs nu en toen

Als er iets nog hetzelfde is als toen, is dat wel het ultieme vakantiegevoel dat ik krijg tijdens een Center Parcs vakantie. Maar de tijden zijn veranderd en de parken zijn in de loop der jaren flink veranderd. De eerste paar jaren was er bijvoorbeeld nog helemaal geen Market Dome, nu ook het Aqua Mondo genoemd. Deze zijn later over aan het zwembad gebouwd en hier vind je nu de winkels en restaurants, de schildpadden, de Koi karpers en de natuurlijk de papegaaien.

plaza-de-kempervennen

Subtropisch zwembad

We was er al het Subtropische zwembad mét golfslagbad. Mijn kinderen nemen het liefste meteen een duik in het zwembad, zodra we aankomen en dan 100x van de glijbaan. Nu is de keuze uit glijbanen enorm in de parken. Wij hadden alleen de “blauwe” en de “groene” glijbaan en later kwam daar de Wildwaterbaan bij. Ook de kinderbaden zijn enorm uitgebreid met meer speeltoestellen. Niet veranderd is het softijsje met spikkels na afloop.

Zodra wij vroeger incheckte aan de balie en de sleutels in ontvangst namen voor ons huisje, vochten mijn zussen en ik om de TVgids. In die tijd was er natuurlijk nog geen Netflix, YouTube of zelfs Film1. Die week keken we naar de nieuwste films op TV, in ons eigen huisje. Ons hele weekprogramma, werd daar omheen gepland. Nu checken we de Centre Parcs App om te zien wanneer we naar de Orry & Friends Disco, Show, Parade en Bingo kunnen. Ook de Wanne Be- en Knutselactiviteiten zijn altijd erg in trek bij mijn meiden. We vervelen ons geen moment en komen altijd tijd te kort.

 

Activiteiten

Tijdens onze familieweek deed mijn Engelse familie mee aan zoveel mogelijk sportcompetities. Er waren altijd wel tennis-, squash-, golf- en bowlingtoernooien. Aan het einde van de week stond de bar in hun huisje dan ook vol met hun gewonnen bekers en trofeeën. Ik kwam niet verder dan de aanmoedigingsprijs bij het bowlen. Wij doen er nu niet meer aan mee, maar de sportoernooien zijn er nog steeds. Maar de activiteitenmogelijkheden zijn flink uitgebreid met de High Adventure Experience, Kids Safari, Segway tour en de Tower Jump of Zip Wire. Nieuw dit jaar is de komst van een Escape Room. Dat hadden wij vroeger met mijn neven en nicht ook zeker willen doen.

Restaurants

Als we op vakantie zijn, kook ik eigenlijk liever niet, ik heb tenslotte ook vakantie. Natuurlijk zijn de mogelijkheden er wel in de bungalows (al mis ik de oven), maar tijdens ons laatste bezoek aan de Eemhof hebben we de restaurants eens goed uitgetest. De eerste avond aten we bij Nonna’s Family Pizza é Pasta. Hier mocht Grote Zus in de keuken zelf meehelpen om onze eigen pizza’s te bakken. Ze kreeg een schort en een koksmuts en na afloop ook nog een koksdiploma, ondertekent door de Pizzabakker zelf. Helaas van Nonna zelf met vakantie, want ik hoorde dat als ze aanwezig is, ze er een gezellige boel van maakt en de kinderen leuk vermaakt. Voor Grote Zus was ons bezoekje aan Nonna’s Family Pizza é Pasta voor haar het hoogte punt van ons weekendje weg.

 

De volgende dag hadden we een tafeltje gereserveerd bij Fuego Adventure Grill. Maar voordat we aan ons tafeltje konden plaatsnemen, moesten we deze eerst vinden met behulp van een schatkaart. We kregen zelfs proviand (popcorn) mee voor onderweg 😉 De meiden vonden dat superspannend. Ook kregen zij een eigen schatkaart, waarop zij nog meer schatten kunnen zoeken in het restaurant. Na afloop mochten ze hun eigen ijsje maken. Waar ik voorheen het eten bij Center Parcs niet echt bijzonder vond, maken ze er nu een echt spektakel van, voor jong en oud.

Deze zomer; Summerfestival

Ga je deze zomer naar een van de Center Parcs parken, dan val je midden in het Summerfestival. Tijdens dit festival pakt Center Parcs uit met verschillende leuke zomerse activiteiten zoals

 • Straorinario ShowSummer_Festival
 • Family Food Fest
 • Family Game Night
 • Fiesta Loca
 • Crazy Bingo
 • Activitities met Orry
 • Zomer Coctails
 • Summer Tasting,
 • Friday Night Out
 • Zomer Barbecue’s
 • Orry’s doldwaze diner
 • en nog veel meel

Elk park heeft zijn eigen programma, dus vraag even na wat er precies te doen is en wanneer.

Village Nature Paris

Op de vraag Waar wil je naar toe op vakantie? zou het tweede antwoord van mijn kinderen zijn; Disneyland Parijs. Vanaf september is het mogelijk om deze twee vakantiebestemmingen te combineren. Dan opent Center Parcs namelijk een park vlakbij Disneyland Parijs; Villages Nature Paris. Dit park is een ontmoetingsplaats tussen mens en natuur met maar liefst 5 werelden, waar je recreatie, sport, ontdekking, ontspanning samenkomen.

Ben jij wel eens bij een van de parken van Center Parcs geweest?

Bron uitgelichte foto; ShutterstockFlow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer
Foto’s Market Doe & Escape Room; Center Parcs

Spread the love

21 thoughts on “Center Parcs | de leukste vakantie vroeger en nu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.