vermaak op de achterbank

Vermaak op de achterbank tijdens de vakantierit

Volgende week gaan wij met vakantie! Natuurlijk kijken we erg uit naar wat rust en familietime. We gaan rondtrekken in Denemarken en Zweden, dus dat bekent voor de meiden ook dat ze een heel aantal uren zullen doorbrengen op de achterbank. Om de verveling te voorkomen ben ik al een tijdje op zoek naar leuk vermaak op de achterbank. 

vermaak op de achterbank

AutoBingo

Vorig jaar hebben we voor heet eerst AutoBingo gespeeld en dat was een groot succes. Er zijn diverse kant en klare autobingo speelkaarten te vinden online. Maar deze printjes raakte al snel op en daarom gebruikte wij gewoon een bloknootje.

Speelregels
♥ Schrijf een aantal dingen op die je buiten op de snelweg of in de stad tegen kunt komen. Bijvoorbeeld 5 gele auto’s, 1 tractor, 6 motorrijders en 4 windmolens.
♥ Als er een van de opdrachten wordt gespot kan deze worden afgestreept.
♥ Is alles gezien, is er BINGO en mag er een cadeautje uitgekozen worden.

De cadeautjes ben ik al een tijdje aan het ‘sparen’. Het zijn kleine speelgoed dingetjes en puzzels, die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen bij de Action en in de uitverkoop. Ook zullen er in de cadeautas wat lekkere snacks zitten. De meiden kijken er nu al naar uit om weer AutoBingo te gaan spelen.

Spelletjes

TipToi Raadsels voor op ReisEr zijn ook veel andere spelletjes te spelen in de auto. Iets wat lijkt ook een beetje lijkt op AutoBigo zijn de Raadsels voor op Reis van TipToi. Dit spel ligt al standaard bij de meiden in de auto en spelen we regelmatig. Er zijn 3 snelheidsmeters voor de puntentelling en de moeilijkheidsgraad kan gekozen worden, dus ik kan ook met de meiden meespelen.  Om de beurt krijgen we een quizpuzzel- en inschatvraag via de TipToi pen. Bij inschattingsvragen moet je vooraf inschatten hoeveel tweewielers je in de komende 3 minuten voorbij ziet komen. De quizvragen zijn niet alleen heel leuk, maar ook zeer educatief (ook voor mij;) Zo hebben we al heel wat leuke uren in de auto doorgebracht

Voor deze reis heb ik ook al een nieuw spelletje voor de meiden ingepakt, Knorbal! Dit spel is voor 2 spellers van 4-8 jaar, dus helemaal passend bij de leeftijd van de meiden. We hebben het nog niet gespeeld, maar de omschrijving klonk erg leuk.

Bij het hilarische reactiespel op tijd vliegt de modderbal kriskras van de ene big naar de andere. Met een schreeuw beëindigt moeder varken het moddergevecht. Welke big wordt met de modderbal betrapt?

In het kleine doosje zit 1 elektronische timer, 1 kaarte “moeder varken”, 1 modderbal van Karton, 30 kaarten, 18 “Was jezelf”-fiches. Het spel is te spelen met 2-4 spelers, dus ik denk dat we het eenmaal op de vakantieplek aangekomen ook zeker met z’n alle zullen spelen.

Kleuren

Iets waar mijn meiden ook uren zoet mee kunnen zijn is kleuren. Daarom liggen er al diverse Doeboeken klaar vol met leuke kleurplaten, spelletjes en puzzels. Nu was ik laatst op een beurs waar ik ook een paar leuke producten zag voor de meiden om te kleuren op de achterbank.

Bij het merk Tiger Tibre vond ik namelijk hele handige colouring sets met daarin een kleurblok met 48 tekeningen, 10 stiften en 5 velletjes stickers. Alles zit heel handig verpakt in een doosje. Zo zweven de stiften niet meteen door de auto en heb je ook meteen een harde ondergrond om op te kleuren. Er is keuze uit verschillende sets met onder andere dino’s, ballerina’s, auto’s en boselfjes.

Voor de knuistjes van de kleinere kleurfanaaltjes zijn er ook setjes met doodles krijtjes. Deze dikkere wasco’s zijn stapelbaar en makkelijker vast te houden.

Ook leuk zijn de Magical Painting Worldsets ook van Tiger Tribe. Met een de toverstift (met daarin een beetje water) verschijnen op magische wijze de prachtige kleuren en tekeningen. Elk set heeft 4 prachtige schilderijen met daarin 40 verborgen geheimen. Laat de tekening drogen en alle kleuren verdwijnen weer.

Alle deze sets zijn te vinden bij de webshop ILoveSpeelgoed.nl. Neem zeker een kijkje, want je zult er ook nog meer leuke producten vinden van Tiger Tribe

Lezen

Zelf kan ik prima lezen in de auto, maar dat is niet voor iedereen zo. Daarom heb ik voor de oudste dochter een luisterboek ingepakt. Op dit moment is natuurlijk 100% Coco erg populair. Deze maand is de film uitgekomen in de bioscoop en naast het leuke doeboek, nemen wij ook het luisterboek mee voor op de achterbank.

Samenvatting
Coco’s blog The Style Tiger is dé hit van modeminnend Nederland, maar niemand weet dat de 13-jarige Coco de beroemde modetijger is. Tijdens de Fashion Week schrijft Coco haar blog in voor een grote wedstrijd MTV’s Fashionbloggers. De finale is in Parijs. Game on! Met de Eiffeltoren in het vooruitzicht gaat Coco aan de slag met kleine zwarte jurkjes, gestreepte kniekousen en Chanel-jasjes. Zip, zip! Ondertussen zweeft ze met haar vriendje Bruno op een grote roze wolk. Maar aaargh, ook voor hem heeft ze een groot geheim. The Style Tiger krijgt steeds meer likes, maar is Coco zelf nog wel gelukkig?

Omdat de jongste natuurlijk nog niet kan lezen, nemen we voor haar de nieuwe stickerboeken mee van Nijntje, verkeer en dieren. In deze boeken kan je zelf het verhaal afmaken door het verhaaltje aan te vullen met stickers. De stickers zijn herbruikbaar en kunnen in natuurlijk in elke willekeurige volgorde geplakt worden, voor je eigen fantasieverhaal.

Nijntje stickerboek

Filmpje kijken

Begin dit jaar hebben we een nieuwe auto gekocht en tot de grote vreugde van de meiden, zitten er in de hoofdsteunen een schermpje. Er kan dus tijdens de rit volop film gekeken worden. Een aantal films van hun favoriete helden liggen dan ook al klaar speciaal voor deze lange rit op de achterbank

Paw Patrol – Lucht Pups
Vlieg 7 nieuwe avonturen in met Paw Patrol, inclusief een extra lange missie aan boord van de nieuwe Lucht Patrol en 3 Durfal Danny X avonturen! De pups lanceren ook nog een aaponaut, vliegen sneller dan een draak en redden Apollo! Een leuke DVD vol aflevering van deze schattige en dappere hondjes.

LEGO Batman
Dit hoogstvermakelijke animatiespektakel brengt je in een absurd tempo een spervuur van filmverwijzingen, woordgrapjes, superheldensatire en doldwaze actie in LEGO-stijl. Er broeit iets in Gotham en als onze favoriete vleermuisman LEGO® Batman de stad uit handen wil houden van The Joker zal onze eenzame stijder moeten gaan samenwerken. En misschien, héél misschien, kan er dan zelfs een glimlachje vanaf… Wij hebben genoten van de film in de bioscoop en nu ligt hij klaar voor op de achterbank.

SING!
In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden. En dat loopt niet helemaal zoals gepland.

Waarmee vermaken jouw kinderen zich op de achterbank?

Uitgelichte foto is van Shutterstock 

Spread the love

17 thoughts on “Vermaak op de achterbank tijdens de vakantierit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.