Maritiem Museum

MamaChallenge #5 | Het Regent! – Maritiem Museum

Het weer van de afgelopen dagen was nu niet echt om over naar huis te schrijven. Juist voor de thuisblijver een uitdaging om de kinderen tijdens de vakantie te vermaken. Omdat de zon heeft zich maar weinig laten zien, konden wij mooi de 5e Mamachallenge invullen. Wat te doen als het regent? Wij gingen een dagje naar het Maritiem Museum in Rotterdam.

Maritiem Museum

We hebben het afgelopen jaar het Maritiem Museum al 2x eerder mogen bezoeken, zo waren we bij een kindercollege van Andre Kuipers en mochten we meevaren met de Helena. Helaas hadden we beide keren niet veel tijd meer over om rustig de rest van het museum te bezoeken. Dus toen we weer een druilerige dag voor de boeg hadden, namen we de trein naar Rotterdam Centraal. Vanaf daar kun je de metro nemen naar de Beurs en loop je vrijwel direct het museum in, als weer boven de grond komt.

Maritiem paspoortMaritiem paspoort

Speciaal voor de vakantie zijn er verschillende activiteiten te doen in het Maritiem Museum. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke speurtocht doen. Bij de speciale reisbalie ontvangen alle kinderen van 4 t/m 12 jaar een persoonlijk maritiem paspoort. Doe verschillende leuke opdrachten, zoals het testen van je stuurmanskunst, gebruik je spierballen als zakkendrager en ga op zoek naar alle dieren. Ook leuk voor de volwassenen, want de opdrachten zijn zowel voor kinderen als de grote mensen. Als je alle opdrachten hebt gedaan, krijg je een mooie stempel in je paspoort.

Neem een kijkje op een cruise schip

Naast de reisbalie zijn de grote witte loopbruggen. Niets is leuker dan in een keer naar boven te rennen ipv de trap op de lift te nemen. Boven bevind je je op Deck 2, waar je een kijkje kunt nemen in een echt cruiseschip. Deze familietentoonstelling Zeekastelen laat zien wat er allemaal zo al te doen is als je met een cruiseschip op vakantie gaat. Op het dek deden we samen een spelletje Suffleboard, schoven aan bij het Captains Dinner en zongen een karaoke liedje in het casino.

 

Leuk is om te zien hoe de hutten er aan boord uit zien en wat de vakantiegangers allemaal meenemen in hun koffer. Het is een echte interactieve tentoonstelling en mijn kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen.

Knappe Koppen

Naast het cruiseschip vind je de nieuwste tentoonstelling, Knappe Koppen. Andre Kuipers neemt je hierin mee en vertelt je alles over 5 grote ontdekkingsreizigers van toen, die met de grote VOC scheppen de wereld ontdekte. Ook hier is een aparte speurtocht voor kinderen te doen.

Professor Plons

Voor de allerjongsten bezoekers is dit misschien wel de leukste gedeelte van het Maritiem Museum, de doe-expositie van Professor Plons. Dit is een mooie combinatie van spelen en leren. Kinderen kunnen hier in verschillende soorten boten naar harte lust spelen en ontdekken. Er is een binnen- en buitengedeelte waar kinderen zich lekker kunnen uitleven. Voor de vaders en moeders is er voldoende zitgelegenheid en een koffieautomaat. Vergeet dus niet wat kleingeld mee te nemen.

~ deze foto’s zijn van ons vorige bezoek, toen het wel mooi weer was en wat rustiger 😉 ~

Off Shore

Weer terug beneden vind je de Off Shore Experience. Dit hadden we de vorige keren overgeslagen en was ik toch wel benieuwd naar. Deze tentoonstelling is eigenlijk voor de wat oudere kinderen van 8+. Na een uitleg over de veiligheid aan boord van een booreiland, moet iedereen een veiligheidshelm op zetten en een geel hesje aan. Ben je als moeder op hakken, dan staan er ook mooie gele kaplaarzen voor je klaar. Na het inloggen met de QR code op je toegangskaartje, mag je het booreiland betreden.

 

Je komt in een ruimte waar je 360 graden om je heen de zee ziet en je de wind door je haren voelt. Hier zijn 9 verschillende opdrachten te doen die zullen testen of jij geschikt bent voor het werk Off Shore. Haal een helikopter binnen, boor een gat in de zeebodem met precies en bouw je eigen schip. Op de weg naar buiten neem je nog een kijkje op de donkere zeebodem 3000m onder water. 

De Haven

Gelukkig was het na een tijdje eventjes droog en konden we toch ook buiten gaan kijken in de haven. Hier vind je verschillende schepen en kranen waarop je een kijkje kunt gaan nemen. De haven kun je nu ook ontdekken aan de hand van de Maritiem Museum App. Download hem gratis en scan de QR-codes die je in de haven vind. Je krijgt zo diverse verhalen, filmpjes en (historische) foto’s te zien van de museumschepen en –kranen. Je komt van alles te weten over hun bewoners, de lading die er werd geladen en gelost en het verhaal van de Rotterdamse haven van toen, van nu en van de toekomst.

 Elke zondag kun je meevaren op een van deze topstukken. Wees er snel bij, want vol=vol

Kids Marina

Speciaal voor de zomer is in de haven Kids Marina te gast bij het Maritiem Museum. Hier kun je zelf in een bootje varen. Je kan kiezen uit een stoere politieboot, brandweerboot, een hightech containerschip of een de andere boten. Aan de hand van een havenspeurtocht op het water speuren ze naar Professor Plons en zijn vrienden die op het water te vinden zijn.

~ dagelijks, € 12,50 per boot/15 min, max.4 passagiers, wel gesloten met slecht weer ~

Conlusie

Wij zijn van 12u tot 17u in het Maritiem Museum geweest en eigenlijk wilde de meiden nog niet naar huis, maar moesten we wel, omdat het museum dicht ging. Dat is dus een goed teken 🙂 We hebben eigenlijk nog steeds niet alles gezien, want Deck 1 hebben we overgelagen. Hier zijn trouwens de topstukken van het museum te zien en de familietentoonstellen (8+) Wonen op Water. Maar dat betekent alleen maar, dat we snel nog eens terug moeten komen. Mocht je er op een regenachtige dag met je kinderen op uit willen, dan kan ik je dit museum te zeerste aanraden, zowel voor jongens, meisjes, opa’s, oma’s, papa’s en mama’s, van alle leeftijden.

Kijk ook nog even voor vertrek naar het zomerprogramma, want er worden deze zomer veel leuke extra workshops gegeven zoals de

  • Workshop ‘schip van de toekomst’: heb jij een schip wat kan vliegen? Of bestuurd wordt door robots? Ga aan de slag: ontwerp, plak en knip! Alles mag (dagelijks, 12-16 uur) of
  • Test jouw stuurmanskunsten met de afstandbestuurbare schepen! (dagelijks)
  • Hijs de lading en test jouw behendigheid met de ‘Op en Over’! Deze werd vroeger op de havenvakschool gebruikt om te oefenen. Nu mag je zelf aan de slag (elke dinsdag, 12-16 uur).
  • Locomotor: natuurlijk rijden er treinen door de haven! Maak een ritje met de locomotor over de kade van de museumhaven (elke woensdag, 12-14 uur).
  • Smid in actie! Leer alles over de techniek van het smeden en het bewerken van metaal (elke donderdag, 12-16 uur).

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret Knutselen
Gratis uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk Zomerse OOTD
Me-time Recept ijs of recept fruitwater
Het regent! Pimp je tuin of pimp je balkon

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike schrijft op Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy 84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Zijn jullie al eens in het Maritiem Museum geweest?

Spread the love

17 thoughts on “MamaChallenge #5 | Het Regent! – Maritiem Museum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.