Starboard Boats Amsterdam

Starboard Boats Amsterdam | Ontdek Amsterdam vanaf het water in je eigen priveboot

Nu we allemaal wat meer in eigen land blijven vanwege het coronavirus, is het de moeite waard om ons land een beetje beter te leren kennen. Er is namelijk genoeg te zien en te ontdekken, soms gewoon bij je om de hoek. Zo wonen wij niet ver van Amsterdam en komen er best vaak. Maar vanaf het water krijg je toch een heel andere kijk op onze mooie hoofdstad. Wij mochten niet zo lang geleden dit ervaren op één van de sloeps van Starboard Boats Amsterdam. Een heel leuke coronaproof ervaring, die ik iedereen deze zomer kan aanbevelen.

Starboard Boats Amsterdam | Ontdek Amsterdam vanaf het water in je eigen priveboot

Starboard Boats Amsterdam

Starboard Boats Amsterdam vind je midden in Amsterdam, gevestigd aan de Herengracht. Het bedrijf bestaat nu 2 jaar en vaart met 2 zelfgebouwde elektrische boten door de grachten van Amsterdam. Het voordeel daarvan is dat ze muisstil zijn en je zo heerlijk ontspannen je kan laten vervoeren. Hun 2 boten met vergunning zijn van een flink formaat, waardoor je er normaliter met zeker 40 man op zou kunnen. Maar vanwege de coronamaatregelen kun je nu met een selecter clubje van 10 man een privé rondvaart in Amsterdam afhuren. Zo heeft iedereen lekker de ruimte en is het mogelijk om op de boot met voldoende afstand van elkaar te zitten. Wij mochten meevaren met alleen ons gezin, dus wij hadden echte alle ruimte die we maar wilden innemen.

Dagje varen met vrienden

Natuurlijk kun je zeker in Amsterdam overal aan boord stappen van een rondvaartboot en zo de stad vanaf het water bezichtigen. Maar vaak heeft iedereen dan zijn eigen koptelefoontje op en luisteren naar een standaard ingesproken bandje. Niet echt een gezellig uitje met z’n allen. Varen met Starboard Boats Amsterdam lijkt meer op een boottochtje met vrienden. Wanneer je een boot huurt, komt deze met schipper. Hij kent de weg en alle verkeersregels op het water en hij kan je ook alles vertellen over de stad. Geen koptelefoon dus nodig en gewoon lekker kletsen met elkaar en genieten van de mooiste plekjes van Amsterdam.

Starboard Boats Amsterdam

Catering aan boord

Naast de schipper vind je aan boord van de Starboard Boats Amsterdam ook een open bar. In een grote schaal staan gekoelde drankjes van wijn en bier tot frisdranken en appelsap voor de kleintjes. Ook is het mogelijk om een schaal te bestellen met heerlijke hapjes zoals kaasjes, verschillende vleessoorten en fruit. Zo kom je aan boord niets te kort. En wees niet bang dat je blaas overvol raakt, want aan boord bevindt zich een klein WC’tje voor de hoge nood.

Starboard Boats Amsterdam een echte Staycation Aanrader!

Mocht je deze zomer lekker in Nederland blijven en nog een leuke activiteit zoeken voor je gezin of vrienden? Dan kan ik je zeker een privé boottocht Amsterdam met Starboard Boats Amsterdam aanbevelen. Een tochtje duurt ca 1,5 uur en je ziet de stad opeens van een heel ander oogpunt. Tijdens onze bootocht ontdekten wij nieuwe plekjes om eens te gaan eten, zagen Artis vanaf de andere kant en ontelbare mooie doorkijkjes onder de vele bruggen van Amsterdam. Wij hadden helaas wat minder mooi weer, maar daar hoef je het niet voor te laten, want de boten zijn lekker overdekt.

Lees ook: Hotspot | De Hallen – Amsterdam

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: