5x leuke tips voor de voorjaarsvakantie

5x leuke tips voor de voorjaarsvakantie

Terwijl ze onder de rivieren al lekker vakantie hebben, om carnaval te vieren, moeten wij nog een weekje wachten. Maar er is weer van alles te doen tijdens de voorjaarsvakantie, zoals een dagje naar de film, het museum of het theater. Ik zet 5 leuke tips voor de voorjaarsvakantie op een rijtje.

Pristine Seas in Museon-Omniversum

Deze voorjaarsvakantie kun je in het Haagse Museon-Omniversum genieten van de National Geographic tentoonstelling Pristine Seas. Zo’n zestig foto’s van onder andere Enric Sala laten zien hoe het National Geographic Pristine Seas-team helpt bij het creëren van beschermde maritieme gebieden. In het Omniversum verandert het 840 m² grote koepelscherm in een groots, exotisch onderwaterparadijs. De vreemdste en spectaculairste oceaanbewoners komen voorbij. Van schattige dwergzeepaardjes en slimme inktvissen tot mantaroggen, tijgerhaaien en een kokosnootoctopus. De film toont het cruciale belang van maritieme biodiversiteit om onze oceanen gezond te houden, verteld door Claudia de Breij.

.

Behalve genieten van de tentoonstelling en grootbeeldfilm kun je in de voorjaarsvakantie ook zelf de diepte induiken met allerlei activiteiten.

  • Vouw mee voor de Noordzee: kom origamivissen vouwen, help een zee met vissen te vullen en steun hiermee Stichting De Noordzee, die zich inzet voor het beheer van de Noordzee.
  • Doe mee aan de Vlotte Vis Kwis en ontdek hoeveel jij weet over gekke, grappige en bijzondere zeedieren. Ontdek tijdens de familietour allerlei geheimen van de zee en speur in de diepte bij de Dome.
  • Doneer je adem aan de algen, drink een super algenshake of proef een zeewierhapje. Maak een selfie van jezelf met een haai en ontvang een stoere beloning aan het einde van je bezoek.

Dagje Madurodam

Tijdens de voorjaarsvakantie van 18 februari tot 6 maart is Madurodam dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je ontvangt bij de kassa een gratis speurtocht. Dus zet je speurneus maar op tijdens je bezoek aan Madurodam en vind het dier dat daar rondsluipt.

.

Naast alle mooie miniaturen en leuke doe-dingen, zijn er ook leuke attracties te vinden, zoals:

  • Hof van Nederland: schuif aan bij de Eerste Vrije Statenvergadering. 
  • Het verhaal van George: het levensverhaal van George Maduro, naamgever én oorlogsheld. 
  • Nieuw Amsterdam: een interactieve familieattractie die het verhaal vertelt over de Nederlandse roots van New York. 
  • Waterwolf: beleef een zinderende attractie over de drooglegging van het immense Haarlemmermeer.   
  • The Flying Dutchman: stap in één van de laatste Dakota-vliegtuigen van Nederland en maak een vlucht die verder gaat dan vliegen.  

Deze zomer komt er nog een nieuwe attractie bij genaamd De Hollandse Meesters. Een interactieve en kleurrijke familieattractie waar ontdekken, spelen en ervaren centraal staat.

Familiedagen in het Van Gogh Museum

Hoe zou jij de schilderijen ophangen als je zelf het museum was begonnen? Foto: Michael Floor

In de voorjaarsvakantie zijn er weer Familiedagen, en is er in het Van Gogh Museum nog meer te beleven voor het hele gezin. De interactieve tentoonstelling Kiezen voor Vincent Portret van een familiegeschiedenis vertelt het bijzondere verhaal van de familie Van Gogh. Ontmoet Vincent, zijn broer Theo, Theo’s vrouw Jo en het zoontje van Theo en Jo dat vernoemd werd naar zijn bekende oom, door te kijken, te luisteren én te doen. Zo is er een speurtocht en een speciale multimediatour voor kinderen vanaf 6 jaar beschikbaar en wordt er op zaterdagen een Amandelbloesem schilderworkshop georganiseerd in het atelier. Tijdens de familiedagen (25 februari t/m 5 maart) wordt er in het kader van de tentoonstelling een inloopworkshop stamboom tekenen gegeven. Klik hier voor het hele programma.

Kiezen voor Vincent. Portret van een familiegeschiedenis is tot en met 10 april te bezoeken in het Van Gogh Museum in Amsterdam. De toegang is tot 18 jaar altijd gratis. 

Kleine All – De Menselijke antenne in de bioscoop

Bij de voorjaarsvakantie hoort voor ons ook een uitje naar de bioscoop. Zo draait er deze vakantie de film Kleine All – De Menselijke antenne.

Op een eenzame zomervakantie wordt de introverte All (11) overgehaald om op te treden als een menselijke antenne voor zijn oude UFO-geobsedeerde buurman die denkt dat er een enorme invasievloot vanuit de ruimte onderweg is. Maar wat ze vinden is niet bepaald een enorme invasievloot. Wanneer de gammele antenneconstructie instort, wordt All maar ternauwernood gered door het buitenaardse meisje Britney, die een schoolproject doet over de primitieve mensheid.

Nu moet All haar helpen thuis te komen, terwijl ze gefascineerd raakt door dit kleine voorbeeld van de menselijke soort: waarom blijft deze jongen zeggen dat het goed met hem gaat, ook al zijn zijn ouders net gescheiden. Is dat hoe alle kleine mensen werken?

Genre: Animatie – Avontuur – Familie | Lengte: 85 minuten | Taal: Nederlands gesproken | Kijkwijzer 6+

Herman van Veens ‘Anne de Poes’ (4+)

Anne de Poes is een nieuw symfonisch sprookje, een muzikale, spannende en poeslieve vertelling met prachtige poppen en heerlijke liedjes. Het werd geschreven door Herman van Veen en Mark Haayema. Joost Geevers dirigeert het Residentie Orkest.

Er was eens een jonge, rossige kat genaamd Anne de Poes. Op een dag raakt ze haar familie kwijt. Daarom gaat ze samen met meeuw Midas op reis, op zoek naar haar vader, een zwerfkat. Op dit avontuur doorkruist ze vele landen en komt ze allerlei kleurrijke figuren tegen. Ga je mee Annes neus achterna, op zoek naar haar papa?

De Poes Lisa van de dochter van Herman van Veen stond model voor het verhaal van Anne de Poes. Van Lisa leende hij haar kattenkwaad en snoezen, van Anne zijn dochter, haar nieuwsgierigheid en grapjes. Het was niet moeilijk het verhaal van Anne de Poes te schrijven; het is immers is de som van een huiskat, een dochter, een reizende vader en een overleden oma.

Anne de Poes (© Cynthia Borst) & Herman van Veen (© Jesse Willems)

Zondagochtend 26 februari om 11.00 uur is de feestelijke première van in de Haagse concertzaal Amare. De laatste kaartjes daarvoor zijn hier te koop

Zou je zelf weleens instrumenten willen uitproberen? Kom dan toeteren, pingelen en trommelen samen met de musici van het orkest. Na het concert kun je een uur lang instrumenten uitproberen in de Instrumententuin. 

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.