Zo vind je als moeder de beste baan voor jou

Zo vind je als moeder de beste baan

Heb jij net een prachtig kindje gekregen en vind je het nu weer tijd om aan het werk te gaan? Het vinden van passend werk is nu echt anders geworden. De prioriteiten zijn simpelweg veranderd. Veel vrouwen kiezen voor parttime freelance baan, omdat ze dan flexibeler zijn en meer tijd met hun kindje te besteden hebben. Hoe dan ook is het belangrijk dat je goed voorbereid op zoek gaat naar werk. Wij geven je hier vier belangrijke adviezen om dit op een fijne en praktische manier aan te pakken en plezier in je werk te blijven vinden. 

Vier tips voor een baan voor moeders

Klaar om op te zoek gaan naar een baan die helemaal bij jou past? Met deze vier tips maak je snel de juiste keuze die ook past bij jouw nieuwe rol als moeder. 

1. Zet op een rij wat nu je belangrijkste prioriteiten zijn op het werk

Omdat je nu voor jouw kindje wilt zorgen is het fijn als je flexibiliteit hebt bij jouw werk. Kijk daarom goed naar beschikbare werktijden, maar ook de afstand. Websites zoals Jooble bieden per vacature meestal al veel informatie. Afhankelijk van de baan van jouw partner kan het prettig zijn om juist in de avonden of weekends te werken. Het kan ook voor jou belangrijk zijn dat je tijdens het werk altijd even gebeld kunt worden. Als dat mogelijk is, kun je overwegen parttime te werken. Freelance werkzaamheden zijn een optie in zoverre dat deze de meeste flexibiliteit bieden. Uiteraard betekent dat dan wel ook een flexibel inkomen. 

2. Maak optimaal gebruik van het internet

Als je voor jou de belangrijkste eisen op papier hebt gezet is het tijd om het wereldwijde web op te duiken.  Kijk naar beschikbare vacatures en stel zo langzaam vast wat bij je past. Eventueel is het ook nog mogelijk om online beroepskeuzetests af te leggen. De tijd van het bezoeken van fysieke uitzendbureaus en dergelijke organisatie is echt voorbij – op het web kun je al die informatie al met een paar keer klikken vinden.  

3. Win advies in bij andere moeders

Je bent echt niet de enige die na het krijgen van haar kindje weer aan het werk gaat en je kunt daarom zeker advies vragen aan andere moeders. Voor wat voor werkzaamheden hebben zij gekozen? Hoe hebben ze het ervaren? Mensen zijn altijd bereid om tips te geven en die andere nieuwe moeders zijn de beste ervaringsdeskundigen. 

4. Zoek een baan in wat je leuk vindt om te doen

Zorg dat je hoe dan ook werk doet dat je leuk vindt. Dit is om meerdere redenen van belang. Allereerst zul je merken dat je simpelweg minder energie hebt. Om te blijven werken moet je er dan zeker in meer of mindere mate plezier uit halen. Zorg dus dat je eigen geluk en plezier in het werk een belangrijke prioriteit blijven. 

Al met al zijn er in Nederland genoeg mogelijkheden voor vrouwen om naast het zijn van een voltijd moeder, ook leuk werk te vinden. Wij adviseren je dus om vooraf goed onderzoek te doen, je prioriteiten op een rij te zetten en vooral ook advies en informatie in te winnen bij jouw vrienden en familie. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.