Zomervakantie Familiedagen bij het Van Gogh Museum

Zomervakantie Familiedagen bij het Van Gogh Museum

Neem deze zomer een kijkje tijdens de Zomervakantie Familiedagen in het Van Gogh Museum. Bewonder zelf de Zonnebloemen en Aardappeleters van dichtbij en voor de kinderen zijn leuke gratis rondleidingen, workshops en speurtochten. Echt een aanrader voor deze zomer in eigen land!

Van Gogh Museum

Een van de musea die we deze zomer op onze bucketlist hadden staan, was het Van Gogh Museum. Een museum waar ik zelf ook vaak ben langs gelopen, maar nooit naar binnen ben gegaan. Voornamelijk de lange rijen met buitenlandse toeristen voor de deur weerhielden mij van een bezoekje. Nu de meiden wat ouder worden kunnen ze een dagje museum zeer waarderen. Ze kijken graag Klokhuis en de series zoals Welkom in de Gouden Eeuw. Zo leren ze steeds meer over de Nederlandse meesterschilders en herkennen ze ook. Een bezoekje aan het van Gogh Museum was geboekt. Geen rijen vanwege de corona maatregelen en ook nog eens een programma vol leuke activiteiten voor de kinderen.

Zomervakantie Familiedagen

Een bezoekje brengen aan het Van Gogh Museum is deze zomervakantie extra leuk, want in de maanden juli en augustus (t/m 27 augustus) organiseert het Van Gogh Museum de Zomervakantie Familiedagen. Het museum biedt allerlei kindvriendelijke activiteiten aan voor verschillende leeftijden. Daarbij is de toegang tot het Van Gogh Museum altijd gratis voor kinderen tot en met 17 jaar.

Tijdens de familiedagen worden er op woensdag en donderdag leuke gratis activiteiten aangeboden voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Zo kunnen je als gezin onder andere een familierondleiding volgen, maken kinderen hun eigen meesterwerk tijdens de schilderworkshops en kan er getekend worden in de verschillende museumzalen. Alle activiteiten kunnen online gratis bijgeboekt worden met (vooraf gereserveerde) tickets of aan de Familie Servicebalie op de begane grond.

Speurtocht

Wij begonnen onze middag met de speurtocht. Beide meiden kregen hun eigen boekje en een potlood. Het leuke van een speurtocht in het museum is dat de meiden een doel hebben en we zo ongemerkt langs alle topstukken komen. Zo moeten ze op zoek naar schilderijen aan de hand van kleuren op een palet en kleine puzzelstukjes. De naast vragen over de schilderijen, waren er ook vragen waar ze zelf over na moesten denken, zoals welk schilderij vind je het mooist en waarom. Dit soort open vragen zorgt altijd voor leuke gesprekjes en inzichten.

Aan het einde van de speurtocht moeten de kinderen al een aantal losse letters van de antwoorden een nieuw woord maken. Als ze deze goed hebben, krijgen ze een verrassing bij de Familie Balie.

Workshop

3x per dag is er een gratis workshop voor de kinderen. Hiervoor moet je je kind(eren) wel snel aanmelden, want vol is vol. Tijdens de workshop worden de kinderen begeleidt door 2 schilderjuffen. Ouders mogen niet mee naar binnen en de workshop duurt een uurtje. Ideaal dus om ook zelf even rustig door het museum te gaan of in het museum cafe een kop koffie te gaan drinken.

Na afloop presenteerde de kinderen vol trots hun eigen zelfprotret. Natuurlijk mogen ze deze mee naar huis nemen.

Kinderrondleiding

Het is tijdens de Zomervakantie Familiedagen kun je ook een rondleiding krijgen alleen met je eigen gezin. Dat is niet alleen corona-proof, maar ook nog eens extra leuk, omdat je alle vragen meteen kunt stellen en de informatie helemaal afgestemd is op de leeftijd van je kinderen. De rondleidingen kun je online boeken, bij het reserveren van je kaartjes. Helaas hadden wij geen tijd voor een rondleiding, maar daarvoor komen we zeker nog een keertje terug.

Praktische Informatie Zomervakantie Familiedagen

Adres: Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam
Openingstijden: 1 juli tot en met 30 augustus – dagelijks van 9 tot 18 uur.
Entreeprijzen: € 19 per persoon. Gratis tot 18 jaar
Zomervakantie Familiedagen: t/m 27 augustus 2020

Lees ook: Tips voor een staycation in eigen land óf tuin


Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.