Me Time Badkamer

Me time in je eigen badkamer

Wanneer je aan vrienden, familie of kennissen vraagt hoe het met ze gaat zal het antwoord in veel gevallen ‘druk’ of iets wat daarop lijkt zijn. Veel mensen gaan maar door en door en houden hierdoor maar weinig tijd over voor een momentje voor zichzelf. Dit is echter enorm belangrijk! Me-time is van cruciaal belang om stress te verminderen, je lichaam op te laden en mentale rust te realiseren. Je kunt hiervoor een plek buiten de deur bezoeken maar als drukke mama kun je zo’n momentje ook prima realiseren in je eigen badkamer. Of je nu een drukke werkweek achter de rug hebt, op zoek bent naar een moment van ontspanning of gewoon wilt genieten van wat tijd voor jezelf zonder je partner of kinderen, je badkamer tover je met deze tips binnen no-time om tot een at home spa. Geniet ervan!

Zorg voor een rustgevende sfeer

Een badkamer vol vieze was, lege shampooflessen en rondslingerende handdoeken geeft je natuurlijk niet het gevoel waar je naar op zoek bent. Een (snelle) opruimsessie is dus wel aan te raden. Creëer een rustgevende sfeer in je badkamer door wat lekkere geurkaarsen, essentiële oliën of wierook aan te steken. Kies bij voorkeur voor zacht licht door gebruik te maken van dimmers of indirect licht. Het enige wat dan nog ontbreekt is een fijn muziekje. Je kunt natuurlijk kiezen voor je favoriete band maar natuurgeluiden werken ook erg goed.

Skincare

Ga jij graag naar de schoonheidsspecialist maar wil je hier niet te vaak geld aan uitgeven? Maak dan gebruik van de producten die je al in je badkamerkast hebt staan en neem de tijd voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine. Reinig je gezicht grondig en breng een gezichtsmasker aan om je huid te verzorgen. Wanneer je hier uitgebreid de tijd voor neemt zal dit niet alleen een positief effect hebben op je huid maar ook op je gemoedstoestand.    

Een heerlijk warm bad

Heb jij een bad in jouw badkamer? Vergeet hier dan ook niet zo nu en dan lekker de tijd voor te nemen. Vul je badkuip met warm water, voeg een bruisbal naar keuze toe en dompel jezelf onder. Neem de tijd om te ontspannen, adem diep in en uit en laat alle stress van de dag van je afglijden. Je kunt natuurlijk ook je favoriete boek meenemen om even in een andere wereld te stappen. Heb je op dit moment geen bad in jouw woning? Je traditionele douchekop vervangen voor een regendouche kan ook al voor veel verschil zorgen.

Een korte gezichtsmassage

Niemand in de buurt die jou een massage wil geven? Voor een ontspannende gezichtsmassage heb je gelukkig niemand nodig! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een gezichtsmassageroller. Dit is een geweldige manier om je gezichtsspieren te laten ontspannen. Rol deze roller over je voorhoofd, wangen en kaaklijn en ervaar zelf het ontspannen gevoel wat je hiervan krijgt. Je kunt ook wat gezichtsolie gebruiken om de ervaring nog beter te maken. 

Zoals je leest is het organiseren van een ontspanningsmomentje in je eigen badkamer helemaal niet zo moeilijk. Met een lekkere geurkaars, gedimde verlichting, een fijn muziekje en je favoriete huidverzorging kom je al heel ver. Gun jezelf dus ook wat vaker dat momentje voor jezelf en tover jouw badkamer zo nu en dan om tot je eigen at home spa. Geniet ervan!

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.