Omdat ik zelf jaren in het theater heb gewerkt, vind ik het ook erg leuk om met mijn meiden naar een kindervoorstelling te gaan. Na alle Woezel & Pip en Nijntje voorstellingen hebben ze nu de leeftijd bereikt dat we ook naar meer absurdistisch toneel kunnen, zoals de tragikomedie Mijn moeder is een Diva. Gisteren was de première en vanaf nu zal de voorstelling in het hele land te zien zijn. Ik mag 2x 2 vrijkaartjes verloten voor een speeldatum naar keuze.

Mijn moeder is een Diva

Het verhaal

In het stuk Mijn Moeder is een Diva zijn Viktor en Valencia een tweeling. Ze lijken eigenlijk helemaal niet op elkaar, maar omdat hun moeder het zegt is het waar.

Mijn moeder is een Diva - Foto Sanne Peper

De moeder van de tweeling is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft veel van de wereld gezien en werd overal waar ze kwam aanbeden en geroemd. Althans dat zegt ze zelf. Maar de laatste paar jaar ligt ze alleen nog maar boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht.

Viktor en Valencia hoeven niet naar school, want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

Foto’s: Sanne Peper

Voor Mijn moeder is een diva sloegen Paul Knieriem (regie), Wart Kamps, Abdelkarim el Baz en Ellen Parren (tekst) de handen ineen. Het is voor het eerst dat Kamps en Parren een jeugdvoorstelling maken, een wens die zij al lange tijd hadden.

De Toneelmakerij

De Toneelmakerij maakt gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Ze spelen in de midden en kleine zalen van de theaters overal in het land. Maar ook zoeken zij hun publiek op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. Ze maken voorstellingen op locatie, werken in de wijken van Amsterdam en op verschillende zomerfestivals.

Op 15 februari ging hun nieuwste voorstelling Mijn Moeder is een Diva in première in de Krakeling in Amsterdam. Het komende theaterseizoen zullen zij met deze voorstelling verschillende theaters in Nederland aandoen. Check hier de speellijst om te zien wanneer ze bij jou in de buurt komen.

Lees ook: Theaterseizoen 2019/2020 van 1 t/m 12 jaar

Winactie Mijn moeder is een diva is gesloten

Ben je nieuwsgierig geworden, doe dan mee met de winactie, want ik mag 2x 2 vrijkaartjes verloten op een speeldatum naar keuze! De winnaars zijn:

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

35 reacties op Theater tip| Mijn moeder is een Diva (8+)

  1. Het verhaal klinkt wel leuk, helemaal niet je typisch kindertheater verhaal! (En je zult maar Valencia heten in het echt 😱)

  2. Ik zou graag met mijn stiefdochter Kimi hierheen gaan, want zij gedraagt zich meer als een diva als ik.
    Zo kan ze zien hoe het zou zijn als het andersom zo zou zijn.

    22 maart 15.00 in Arnhem Stadstheater is voor ons ideaal.

  3. Vrijdag 3 april in Eindhoven met mijn dochter van 9. Ik houd ook van theater en vind het superleuk als ik mijn dochter mee kan nemen hiernaartoe!

  4. Dat lijkt me fantastisch met mijn dochter op 5 april in Rotterdam. Heerlijk om e zondagmiddag door te komen. Mijn dochter houdt wel van absurde dingen en heeft zoiets nog iet eerder gezien. 14 jaar is ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.