Lekker bouwen met blokken en een hamertje is altijd een succes bij kinderen. In de doos Totum Construxions vind je alles wat je nodig hebt voor uren bouwplezier. Gebruik je fantasie of gebruik het instructieboekje om stap-voor-stap de mooiste bouwwerken te maken. De pakketten van Totum zijn altijd leuk geprijsd en daarom zal deze doos ook zeker een succes zijn onder de kerstboom.

Lekker bouwen met Totum Construxions

Wie is er niet groot geworden met een mooie, houten constructieset? Maak je eigen bouwwerken, voertuigen of fantasiebeesten. Je kunt ze steeds weer uit elkaar halen en daarna totaal iets nieuws maken! In de doos van Totum Construxions vind je 9 houten blokjes, 30 plastic pinnen, 7 houten wielen, 7 plastic wielkapjes, 15 plastic contructieonderdelen, een koord en een hamer. In de gebruiksaanwijzing vind je een aantal voorbeelden, maar laat vooral je fanatasie de vrije loop.

Totum Construxions

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016

In 2016 werd deze doos al eens genomineerd voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar. De jury vond het leuk dat de onderdelen van zowel plastic als hout gemaakt zijn. Met deze set kunnen kinderen volop hun fantasie gebruiken en is het een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog: Het materiaal van Construxions is bedoeld om te bouwen. Het mooie en leuke van deze bouwset is dat het bestaat uit allerlei verschillende materialen: houten blokken met gaatjes in diverse maten, plastic staafjes die in de gaatjes passen, wielen (ronde blokken met gaatjes), strips met gaatjes en plastic folie met gaten in verschillende vormen, plus een hamertje. De materialen kunnen bijna eindeloos gecombineerd worden tot allerlei “objecten”.

De handleiding laat een kraanwagen en een vliegtuig zien, maar het mooie van dit materiaal is dat een kind helemaal naar eigen fantasie kan bouwen. Het is geen kant-en-klaar bouwpakket waarin stap-voor-stap wordt voorgedaan hoe je tot het eindproduct moet komen. Construxions stimuleert de visueel-constructieve vaardigheden (bouwen) en de technische fantasie van het kind. De voorbeelden in de handleiding geven het kind enkele ideeën om mee te starten, maar daarna zal het kind al snel eigen ideeën willen uitproberen. Geschikt vanaf 4 jaar.

Wat vonden wij van Totum Construxions?

De doos met Totum Construxions is goed gevuld en je kunt er zo mee aan de slag, zonder dat je echt instructies nodig hebt. Het speelgoed speekt voor zich. We begonnen met een voorbeeld uit het meegeleverde boekje. De pinnen passen goed in de blokjes en met een hamer sla je ze nog net wat vaster. Gelukkig is het ook weer makkelijk uit elkaar te houden. De verschillende kleuren geven de grote van de stokjes aan en maken het zo ook meteen een vrolijk object.

Moeilijk is het niet, maar het biedt veel mogelijkheden waardoor er lang mee gespeeld kan worden voor alle leeftijden. Want ook Papa’s helpen graag een handje mee.

Klik hier voor nog meer leuke setjes van Totum

Winactie Totum Construxions is gesloten

Totum Construxions
 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij 
  wat jij graag zou willen bouwen.
 • Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Niet verplicht, maar een like voor Mama’s Liefste op FacebookInstagram Twitter Bloglovin wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
 • De winactie loopt t/m 17 december. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere winacties op Mama’s Liefste:

Spread the love

70 Comments on Lekker bouwen met Totum Construxions

  • De kinderen zouden het geweldig vinden om daarmee te spelen. Ik zelfs speelde vroeger altijd met lego of kne’x. En ze moeten dan ook leren speelgoed te delen of samen iets maken.

 1. Geweldig👌 dit, echt super leuk voor😍 kleinzoon 😍#Bjorn. Wat zal die jongen 😄😃genieten van dit en zijn creativiteit 🤗goed kunnen gebruiken hiermee. Ik denk dat hij een fantasie auto gaat maken, met veel wielen en met vleugels!! 👍🍀👍

 2. Super leuk weer mama’s liefste. Waarom doe ik mee voor mijn meiden? Omdat ze niet zo snel bouwen en dit lijkt me juist wel aantrekkelijk voor hun!! Ik denk dat ze er van alles mee zouden maken! Lekker de creatieve geest stimuleren! 😂 duimen voor deze leuke bouwset!

 3. Ik zou als ik dit mooie pakket van totum construxions mag winnen een mooie hijskraan of een aparte dinosaurus. In ieder geval heerlijk spelend leren met mijn dochters.

 4. Ik zou graag een racewagen willen bouwen voor mijn kleinzoon, want hij is fan van Max Verstappen en is gek op raceauto’s.
  Hij is trouwens ook gek op Bouwen, dus doe ik graag voor hem mee.
  Gaan we samen nog meer moois maken met deze Totum Construxions bouwdoos.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 5. Leuk! Kind kreeg ander speelgoed van Totum van de Sint op school. Ik had er nog nooit van gehoord maar ben enthousiast.
  Als ik win zal kind vast de hijskraan of de graafmachine van het plaatje willen maken.

 6. Dit soort speelgoed vind ik erg leuk. Je kan er van alles mee maken, goed voor de creativiteit. Mijn zoon zal zeker als eerste iets met wielen maken, waarschijnlijk een auto.

 7. Wij doen mee aan de win actie omdat wij een kleine bouwvakker hebben!
  Ons zoontje wil met van alles bouwen van wc rollen tot takjes en steentjes.
  Dit constructie speelgoed zal goed zijn voor uren bouw plezier!

 8. Wat een leuk speelgoed. Daar kunnen we zoveel leuks mee bouwen. Auto’s, brandweerwagen, gebouwen, boten, vliegtuigen. Ja, daar weten ze hier wel raad mee.

 9. Wow dit is gaaf zeg. Doe mee voor mijn zoontje van 5 is gek op bouwen. Vooral het maken van grote spinners of bouwmachines. Super leuk om samen met z’n papa te doen

 10. Wat leuk! een combinatie van bouwen, knutselen en techniek. Dat zal hier zeker gewaardeerd worden door onze kleine man. Ik vind zelf de kraan heel leuk om te bouwen en zou die als eerste willen maken met hem, misschien zelfs creatiever om een draak of zo te maken …

 11. Ik doe heel graag mee met deze winactie! Heb hier 3 jongens thuis die hier heerlijk los mee zouden gaan. Met hun fantasie weet je nooit wat ze deze keer gaan bouwen.
  Waarschijnlijk zal het een combi worden van een hijskraan en een katapult achtig ding. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.