Mees Kees in de Wolken

Filmtip| Mees Kees in de Wolken

De allerleukste meester is weer terug met een nieuw verhaal. In Mees Kees in de Wolken wordt een feest georganiseerd voor het 50-jarige bestaan van de school. De strenge directrice werkt aan een geheim project en Mees Kees en de leerlingen moeten een aantal van hun angsten onder ogen zien. Vanaf 11 december draait de film in de bioscopen. Wij mochten hem vandaag al zien tijdens de première en kunnen hem echt aanraden om deze kerst te gaan zien met het hele gezin! Ik heb dan ook 4 kaartjes om te verloten.

Mees Kees in de Wolken

Het verhaal van Mees Kees in de Wolken

De school waar Mees Kees lesgeeft bestaat 50 jaar en directrice Dreus besluit dit te vieren met een groot galafeest. In klas 6b wordt het opeens heel spannend wie met wie naar deze dansavond gaat. Tobias is zo verlegen dat hij Hasna niet durft te vragen en Hasna heeft andersom hetzelfde probleem. Mees Kees zou ze wel willen helpen, maar hij heeft zijn eigen zorgen. Marie Louise heeft hem voor zijn verjaardag een ballonvaart cadeau gegeven, maar Mees Kees heeft vreselijke hoogtevrees! Gelukkig steunt de hele klas hem. Zij durven ook heel veel dingen niet. Zoals dansen op het schoolfeest! Als Mees Kees dit aan mevrouw Dreus vertelt, last ze prompt uitgebreide danslessen in met Rumba, Tango en Chachacha. Terwijl Tobias en Hasna om elkaar heen draaien en Mees Kees Marie Louise probeert te ontlopen, bereidt Dreus in het geheim een grote verrassing voor het jubileumfeest voor.

Genre: familiefilm
Lengte: 72 min.
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper
Producent: Paul Voorthuysen
Regisseur: Martijn Smits
Scenarioschrijver: Tijs van Marle

Premièreverslag

Al vroeg vertrokken we richting Amsterdam voor de première van Mees Kees in de Wolken. De meiden hadden er al lange tijd naar uitgekeken, want de films van Mees Kees hebben ze recent helemaal ontdekt. De grote vraag was of Mees Kees er zelf ook zou zijn en de strenge directrice Dreus.

Bij binnenkomst lag de rode loper al uit en werden de uitgenodigde BN’ers gefotografeerd. Omdat de meiden eigenlijk te klein zijn om wat te zien, gingen wij alvast naar boven. Via de roltrap kwamen we zelf in de wolken terecht.

Voor iedereen stond er limonade/koffie en popcorn klaar. Zelfs om 10.00 uur hoort natuurlijk popcorn bij de film! Net toen we de zaal in wilden gaan, zagen we Mees Kees en zijn moeder ook poseren voor de fotografen, samen met een deel van de leerlingen.

Na een korte introductie door Niek Roozen (Nick uit Misfit) en Stephanie van Eer (JoJo in GTST) kon de film dan eindelijk beginnen. De meiden zaten meteen in de film en moesten steeds erg hard lachen om directrice Dreus als ze weer schoel zei ipv school. We hebben genoten van de film van begin tot het einde.

Na afloop was er natuurlijk een heel hard applaus voor de hele cast en filmploeg. Ook de schrijfster Mirjam Oldenhave en tekenaar Rick de Haas waren aanwezig. De regiseur vertelde dat ze een heel leuke zomer hadden gehad met het filmen van de film en een nieuwe serie! Ook zei hij dat hij nog wel 10 films zou kunnen maken nav de boeken. Grote kans dus dat dit niet de laatste film is 🙂

Misschien wel het hoogtepunt van de ochtend was, dat Mees Kees nog even de mogelijkheid gaf om met hem op de foto te gaan. Na ook nog een oliebol en warme chocolademelk, kwamen de meiden glunderend de bioscoop uit.

Winactie 4 kaartjes Mees Kees in de Wolken is gesloten

De winnaar is

Mees Kees in de Wolken
  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

104 thoughts on “Filmtip| Mees Kees in de Wolken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.