Totum Construxions

Lekker bouwen met Totum Construxions

Lekker bouwen met blokken en een hamertje is altijd een succes bij kinderen. In de doos Totum Construxions vind je alles wat je nodig hebt voor uren bouwplezier. Gebruik je fantasie of gebruik het instructieboekje om stap-voor-stap de mooiste bouwwerken te maken. De pakketten van Totum zijn altijd leuk geprijsd en daarom zal deze doos ook zeker een succes zijn onder de kerstboom.

Lekker bouwen met Totum Construxions

Wie is er niet groot geworden met een mooie, houten constructieset? Maak je eigen bouwwerken, voertuigen of fantasiebeesten. Je kunt ze steeds weer uit elkaar halen en daarna totaal iets nieuws maken! In de doos van Totum Construxions vind je 9 houten blokjes, 30 plastic pinnen, 7 houten wielen, 7 plastic wielkapjes, 15 plastic contructieonderdelen, een koord en een hamer. In de gebruiksaanwijzing vind je een aantal voorbeelden, maar laat vooral je fanatasie de vrije loop.

Totum Construxions

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016

In 2016 werd deze doos al eens genomineerd voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar. De jury vond het leuk dat de onderdelen van zowel plastic als hout gemaakt zijn. Met deze set kunnen kinderen volop hun fantasie gebruiken en is het een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog: Het materiaal van Construxions is bedoeld om te bouwen. Het mooie en leuke van deze bouwset is dat het bestaat uit allerlei verschillende materialen: houten blokken met gaatjes in diverse maten, plastic staafjes die in de gaatjes passen, wielen (ronde blokken met gaatjes), strips met gaatjes en plastic folie met gaten in verschillende vormen, plus een hamertje. De materialen kunnen bijna eindeloos gecombineerd worden tot allerlei “objecten”.

De handleiding laat een kraanwagen en een vliegtuig zien, maar het mooie van dit materiaal is dat een kind helemaal naar eigen fantasie kan bouwen. Het is geen kant-en-klaar bouwpakket waarin stap-voor-stap wordt voorgedaan hoe je tot het eindproduct moet komen. Construxions stimuleert de visueel-constructieve vaardigheden (bouwen) en de technische fantasie van het kind. De voorbeelden in de handleiding geven het kind enkele ideeën om mee te starten, maar daarna zal het kind al snel eigen ideeën willen uitproberen. Geschikt vanaf 4 jaar.

Wat vonden wij van Totum Construxions?

De doos met Totum Construxions is goed gevuld en je kunt er zo mee aan de slag, zonder dat je echt instructies nodig hebt. Het speelgoed speekt voor zich. We begonnen met een voorbeeld uit het meegeleverde boekje. De pinnen passen goed in de blokjes en met een hamer sla je ze nog net wat vaster. Gelukkig is het ook weer makkelijk uit elkaar te houden. De verschillende kleuren geven de grote van de stokjes aan en maken het zo ook meteen een vrolijk object.

Moeilijk is het niet, maar het biedt veel mogelijkheden waardoor er lang mee gespeeld kan worden voor alle leeftijden. Want ook Papa’s helpen graag een handje mee.

Klik hier voor nog meer leuke setjes van Totum

Winactie Totum Construxions is gesloten

Totum Construxions
  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij 
    wat jij graag zou willen bouwen.
  • Vergeet niet om een geldig e-mailadres achter te laten, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Niet verplicht, maar een like voor Mama’s Liefste op FacebookInstagram Twitter Bloglovin wordt zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
  • De winactie loopt t/m 17 december. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

70 thoughts on “Lekker bouwen met Totum Construxions

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.