De kunst van het inpakken van de auto voor de wintersport

De kunst van het inpakken van de auto voor de wintersport

Voor velen betekent de start van de winter ook dat het weer tijd is voor wintersport. Gezinnen gaan bijvoorbeeld met z’n allen op skivakantie of vrienden kiezen voor een snowboardvakantie. Bij zo’n vakantie moet je veel spullen meenemen en het is best wel lastig om dat allemaal in de auto te laten passen. In dit artikel bespreken we een aantal tips over hoe je op een efficiënte manier de auto vol kan laten en goed voorbereid op wintersport kunt gaan.

Dakdragers en dakkoffers

Om te beginnen is het handig om dakdragers en een dakkoffer voor wintersport te installeren op je auto. Hiermee kun je grotere voorwerpen zoals snowboards en ski’s meenemen onderweg zonder dat het ruimte in je auto in beslag neemt. Er zijn verschillende merken die dakdragers en dakkoffers verkopen. Bekijk bijvoorbeeld thule dakkoffers die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Georganiseerd inpakken van de auto

Zorg dat je de essentiële items als eerst bij elkaar verzamelt en inpakt zodat je straks geen ruimte tekort komt omdat je eerst onnodige dingen hebt ingepakt. Het kan helpen om een lijstje te maken van de belangrijke en minder belangrijke items en dan bij het inpakken te beginnen met de belangrijkste items. Zorg ook dat je efficiënt inpakt door bijvoorbeeld kleinere items in tassen te doen en grotere items in de achterbak.

Achterbank neerklappen

Een makkelijke manier om meer ruimte te creëren in de auto voor de tassen en koffers is door de achterbank neer te klappen. Dit hangt uiteraard af van de grootte van het gezelschap en het aantal auto’s dat er beschikbaar is. Zorg na het inladen van de bagage ook dat alles goed vastgemaakt zit zodat het niet kan verschuiven tijdens de rit.

Controleer de veiligheid

De veiligheid tijdens de reis is heel belangrijk en het is daarom verstandig om een aantal dingen te checken voordat je wegrijdt. Controleer of de remmen het goed doen als alle bagage op je auto zit. Zorg ook dat je alle cruciale punten nog kan zien bij het rijden en dat de bagage niet al het zicht blokkeert.

Kort samengevat, het inruimen van wintersportbagage in de auto kan soms best een uitdaging zijn maar als je het efficiënt aanpakt en gebruikmaakt van hulpmiddelen zoals dakdragers en dakkoffers, kun je toch alle gewenste spullen meenemen en er een mooie vakantie van maken.

Afbeelding van Thule

Spread the love

One thought on “De kunst van het inpakken van de auto voor de wintersport

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.