Weekendje Maastricht zonder kinderen en waarom we elk jaar zo zouden moeten beginnen (deel 1)

De lieve Sint verraste me dit jaar met een heerlijk weekendje Maastricht voor 2, in het eerste weekend van januari. Voor de kinderen gingen we dit elk jaar wel een weekendje, maar dat was nu al weer een heel poos terug. Alles was geregeld door Papa’s Liefste, hotel, restaurant, vervoer en de meiden mochten gezellig logeren bij hun tante.

We vertrokken lekker vroeg, want het was toch wel een paar uurtjes rijden voor ons. Maastricht 1Heerlijk om even samen in de auto te zitten en niet te hoeven luisteren naar de soundtrack van Frozen of het nieuwste nummer van K3. Al snel werd het duidelijk waarom het ook alweer zo goed is om samen er even tussenuit te gaan. We konden heerlijk ongestoord het nieuwe jaar doornemen. Wat zouden we willen gaan doen, welke doelen willen we bereiken en niet onbelangrijk, hoe gaan we dat allemaal organiseren. Vlak voor het einde van het jaar ben ik begonnen met een nieuwe project. Heel leuk, maar organisatorisch vraagt dat toch wel weer het een en ander. Ik zal gaan werken op andere dagen/tijden dan voorheen, dus wie blijft er thuis voor Kleine Zus, wie haalt Grote Zus uit school of gooien we toch de creche/BSO dagen om. Met alle gevolgen van dien, want juist op de dinsdag zijn alle vriendjes en vriendinnetjes op de creche en BSO. We zullen het eerst nog maar even aankijken voordat we alles gaan omgooien. Dit soort gesprekken worden meestal onderbroken, dus heerlijk om zo weer even onze gedachtes te delen en onze wensen te uiten.

Het Hotel
Aangekomen in Maastricht vonden we al snel een parkeerplekje en ons hotel gevonden. Papa’s Liefste had gekozen voor Beez Hotel & Cocktail Bar. Een goede keuze, want dat zou zeker betekenen dat we de avond ’s avonds nog een Gin ToniArteaux_Maastricht_Roel_Meertens_schilderij_cartoon_tekening_kleur_kinder_markt_kleinc zouden gaan drinken in de bar. We kregen een kamer helemaal boven in het hotel. De kamer was schoon, maar toch niet helemaal zoals verwacht van de foto’s op de site. Het was meer
een studentenkamer dan een hotelkamer. Nogmaals het zag er schoon uit, met een bed en een (open) badkamer met douche en toilet. Maar de verf was hier en daar van de muren en het hout gevallen en de WC had zo’n herriemakende Sanibroyeur. Er was ook nog wel een toilet op de gang, maar zonder slot… Gelukkig zouden we er maar een nachtje blijven en het hotel lag super centraal midden in Maastricht.
We hebben dus snel onze spullen achtergelaten en zijn de stad ingegaan.

Shoppen!
Voordat we gingen shoppen, hebben we eerste gelunched.Helaas was het Vrijthof totaal onzichtbaar ivm de vogel-voederhuisjekerstmarkt die daar vorige week nog stond en nu achter grote witte schermen werd afgebouwd. We aten daarom maar een broodje op het terrasje aan een klein pleintje, naast de boekhandel Dominicanen. Ik vond het wel een beetje fris, maar ja wat wil je nou als je op 2 januari nog buiten op een terras kan zitten 😉
Na de lunch hebben we zeker even een kijkje genomen in de Boekhandel Dominicanen. Deze is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian crumpled-city-map-stadskaart-parijsuitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die zorgt voor een indrukwekkende en bovenal unieke sfeer.
De rest van de middag hebben we gezellig samen gewinkeld en gluewijn gedronken op de Sint Servaasbrug. We hebben uiteindelijk niet heel vele gekocht. Van Papa’s LiefstIMG_1198[1]e kreeg in een Crumpled City Map Parijs (alvast voor onze volgende trip <3) en ik kocht de Bird Feeder van Born in Sweden. Die had ik al eerder gezien in de VT Wonen en leek me superleuk om op het raam te plakken, Als er vogels uit komen eten, zal ik er zeker een blogje over schrijven. Bij de ZARA kocht ook toch ook nog wat leuke kleren voor de meiden.

Bioscoop
Omdat de winkels al bijna gingen sluiten, besloten we ons even op te warmen op een IMG_1115[1]terrasje en te kijken wat we de rest van de middag/avond wilde gaan doen. Op weg naar het hotel hadden we gezien dat de Pathe ook dicht bij ons hotel zat. Op de app zagen we dat om 17.00 er een voorpremiere was van de nieuwste Quintin Tarantino film The Hateful Eight draaide. Niet helemaal waar ik voor zou kiezen, maar veel anders was er niet. De film duurde wel 3 uur en wat ik er van vond, lees je hier.

Diner
Het was al laat, dus zeker tijd voor een hapje. Al moest ik wel even mijn eetlust terugvinden na het zien van die bloederige film. Een collega van Papa’s Liefste had hem Pieke Potloed aanbevolen. We hadden niet gereserveerd, maar er was nog wel een plekje op de overdekte patio. We kozen vooraf voor de proeverij voor 2, het ‘’Plenkske Preuve Mestreech’’, bestaande uit een Mosterdsoepje met Grottenkaas bitterbal, Livar Paté, Zuurvlees Croquetjes, Gehaktbroodballetjes in Zwarte Pruimensaus. Zo hadden we meteen een aantal plaatselijke lekkernijen geproefd. Het was zeker erg lekker en een aanrader. IMG_1120[1]Als hoofdgerecht koos ik voor de Livar Verrekeshaos umwikkeld mét Spek oet de ove en geserveerd mét gebakke Paddesteul, Eerdappelpuree en werme Greunte (LIVAR Varkenshaasje omwikkeld met Livar buikspek en bereid in de oven, geserveerd met gebakken Paddenstoelen, Aardappel-Puree en warme Najaarsgroenten) en Papa’s Liefste voor Sjinkske aon ’n kneukske mét Honing-Mosterdsajs, geserveerd mét dikke friet en werme greunte (Beenhammetje met Honing-Mosterdsaus en geserveerd met dikke frites en gemengde warme groente). Wat ons opviel tijdens het eten en ook al eerder die dag, was dat er zoveel mensen nog tijdens het eten wegliepen om te roken. Ook op de terrassen zag je veel meer mensen roken, dan wij gewend zijn. Zou het anti-rook-beleid in de Randstad beter zijn aangeslagen of zijn het ook de vele Duitse en Belgische toeristen die je in Maastricht ziet?

Cocktails
Na het heerlijke eten, liepen we rond en voldaan terug naar ons hotel. In de cocktail bar BEEZ NO 104 vonden we nog het laatste plekje op de bank. De keuze was ruim en er stonden 8 verschillende gin-tonic op. Omdat de Gin Mare met Rozemarijn en Basilicum mij het meest apart klonk (en de serveerster zei dat die haar favoriete was) koos is daarvoor. Papa’s Liefste nam de Long Island Ice Tea (zit van alles in, maar geen Iced Tea ;)) Beide smaakt ons erg goed, maar door de drukke dag besloten we het daar toch maar bij te laten en gingen we naar bed.

IMG_1128[1]  IMG_1129[1]

Het is heerlijk om weer even met zijn tweetjes op pad te gaan en tijd voor elkaar te nemen Om dit te doen in het eerste weekend van het jaar is ook zeker een goede planning. Want bij het maken van goede voornemens is het belangrijk om daar even samen bij stil te staan en je wensen uit te spreken. Wij gaan het komende jaar besteden om ons nieuwe huis ons thuis te maken en te zorgen dat we wat meer structuur kunnen krijgen in ons gezinsleven en financien. Ik hoop daarover natuurlijk volop te gaan bloggen over hoe dat het komende jaar zal gaan lukken. Meteen een goede stok achter de deur!

Morgen deel 2 van ons weekendje weg in Maastricht – Welterusten

Spread the love

One thought on “Weekendje Maastricht zonder kinderen en waarom we elk jaar zo zouden moeten beginnen (deel 1)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.