Weekendje Maastricht zonder kinderen en waarom we elk jaar zo zouden moeten beginnen (deel 2)

We werden voor ons doen redelijk laat wakker, 9.30uur en hadden prima geslapen in onze studentikoze hotelkamer. De douche deed het prima, ook zonder thermostaatkraan. We kwamen precies 10.00uur beneden en ik dacht dat we te laat waren voor het ontbijt. Het ontbijt stond nog op de bar en we konden dus nog aanschuiven.

Stadswandeling
Omdat het zondag was, waren de winkels natuurlijk zo vroeg nog gesloten. We hebben nog even overwogen om naar de Sint-Pieterberg te gaan (ik ben nog nooit  IMG_1132[1]in de steengroeve geweest) Maar we vonden in de gratis Maastricht-guide een stadswandeling. Aangezien het zonnetje scheen (in de rest van Nederland regende het) besloten we gewoon deze wandeling uit te proberen. We zochten het dichtstbijzijnde punt van de route op en begonnen de tocht daar. Dit was op het Vrijthof. Heel jammer dat we daar niet overheen konden lopen. Hierdoor moesten we achterlangs de Sint Servaasbasiliek om, maar kwamen daardoor langs het Noordportaal, waar de deuren openstonden en we net alle misdienaar zagen langslopen. We liepen daarna naar de Toneelacademie van Maastricht in de Jekerkwartier, ook wel het Quartier Latin van Maastricht genoemd. We hadden wel wat moeite met het volgen van de route, want er zat geen kaart bij de wandeling en de naamstraten waren ook niet altijd even duidelijk te vinden. Gelukkig kon Google Maps ons af en toe in de juiste richting te wijzen. Via de stadswallen liepen we terug naar de Maas en zo weer bij het winkelgebied.

IMG_1140[1]

IMG_1138[1]

Zondag Lunch
Omdat we al bijna 2 uur hadden rondgelopen, waren we toch wel wat verkleumd en besloten we ergens te gaan opwarmen. Een vriendin had ons gewezen op het Cafe Zondag. Deze was aan de andere kant van de Sint Servaasbrug en zo gevonden. Het cafe was wat kleiner dan ik had verwacht. We hadden geluk, want al snel kwam er een tafeltje voor ons vrij. We namen een heerlijke cappuccino en bestudeerde de kaart. Teveel heerlijke broodjes waar we uit konden kiezen. We kozen voor een Bagel Rico (ricotta met ’n stoofpeertje en amandelschaafsel) en een Bruine Boterham met huisgemaakt gehakt met mosterdsausje, ingemaakte komkommer en rode ui. We moesten er wel even op wachten, maar dat was het zeker waard!

IMG_1156[1]IMG_1162[1]IMG_1165[1]

Terug naar huis
Omdat we niet te laat de meiden weer wilde ophalen, besloten we na de lunch terug te lopen naar de auto. Op de terugweg wilde we ook nog even stoppen bij de flat van oma. Oma is helaas 2 jaar geleden overleden, maar haar flat staat nog steeds te koop in Vught. Er zou nog een doos voor mijn vader staan om mee te nemen en we wilde de Apple Airport meenemen, die we ooit voor Oma hadden gekocht, zodat ze haar iPad thuis kon gebruiken. Mijn oma leerde op jaar 98 nog emailen, maar daar zal ik een andere keer nog wel eens een blogje over schrijven. Ik was in al die tijd eigenlijk niet meer in haar flat geweest en het voelde ook wel raar om er weer te zijn. Ondanks dat de kasten nu leeg zijn, stonden nog wel al haar meubels er (voor de verkoop) en leek er niets te zijn veranderen. Het gaf me eigenlijk wel een rustgevend gevoel, dat sommige dingen in het leven (nog heel even) gewoon blijven zoals het altijd was.

IMG_1170[1]IMG_1169[1]

Thuis
Na 2 dagen heerlijke dagen in Maastricht met z’n tweetjes was het toch ook wel weer heel fijn om onze meiden lekker te knuffelen. Ze hadden het natuurlijk super gehad en hadden in het grote bed mogen slapen met verstelbare lattenbodems! Als 2 koninginnetjes hadden ze de ochtend in bed doorgebracht. Verder hadden we wat films gekeken en samen met de app van Juf Jannie  origami zitten vouwen en kleuren. Als kers op de taart werden er pannenkoeken voor ons gebakken. Gelukkig waren we niet al te laat thuis en lag iedereen er vroeg in om weer fris&fruitig aan het nieuwe jaar op school/werk te beginnen.

Conclusie
Heerlijk om er even samen uit te zijn en met elkaar een gesprek te kunnen voeren. We zullen dit zeker blijven doen, zo aan het begin van het jaar. Maar om te zorgen dat we onze doelen niet uit het oog verliezen, zullen we halverwege het jaar nog een weekend samen plannen. De bestemming is al geen verrassing meer; Paris here we come!

Spread the love

4 thoughts on “Weekendje Maastricht zonder kinderen en waarom we elk jaar zo zouden moeten beginnen (deel 2)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.