Terugblik & Hoogtepunten van 2015

Vandaag is het alweer de laatste dag van 2015. In veel opzichten een bijzonder jaar. Gelukkig kan ik daarbij meteen zeggen dat we een jaar hebben gehad met maar weinig tegenslag en daar prijs ik me zeer gelukkig mee! In de blog vandaag dus een kleine terugblik  van de hoogtepunten van het afgelopen jaar

Verhuizen
De belangrijkste gebeurtenis voor ons was dit jaar toch wel onze verhuizing. Vlak voor het einde van 2014 hadden we het koopcontract getekend voor ons nieuwe huis. In de 8 maanden daarna hebben we veel tijd (en geld) besteed aan het verkoop-klaar maken van ons oude huis. De markt trok aan, maar we hadden toch 8 maanden afgedwongen bij de verkopende partij voor de verkoop van ons oude huis. En dat was maar goed ook, want we verkochten ons huis ongeveer een maand voordat we over gingen. Met ongeveer 3 weken overlap verhuisde we van een oude volksbuurt, maar een VINEX-wijk.moving-on-1214659
Het nieuwe huis hoefde we niet te klussen, dus na de sleuteloverdracht (symbolisch op de dag dat we 20 jaar verkeringen hadden <3) stoppen we onze matrassen, toiletspullen en wat kleren in de auto en trokken meteen in. In de weken daarna verhuisde we alles zelf over. Het plan was om het in een keer te doen, maar uiteindelijk hebben we het toch zelf gedaan. Mss wat overzichterlijker omdat we zo kamer voor kamer verhuisde, maar ook wel weer meer werk. In de laatste week voor de overdracht hadden we een huisje aan zee gehuurd, vlakbij. Hierdoor konden we nog een paar keer op en neer om de laatste dingen op te ruimen, schoon te maken en af te klussen. Een zegen en een vloek, want hierdoor hebben we maar voor de helft kunnen genieten van onze tijd aan het strand. Gelukkig waren onze lieve vrienden daar, die af en toe op onze meiden wilde passen.
Het wennen aan het huis kostte me toch meer moeite dan ik vooraf had ingeschat. Qua ruimte en buurt waren we er enorm op vooruit gegaan, maar de keuken was qua opbergruimte, maar 1/3 van wat ik gewend was. Geen opbergruimte in de badkamer. Nergens wc-rolhouders, onlogische plekken voor lichtknopjes en stopcontacten. Opeens besef je dan wat je had in het oude huis. We hebben daar 13 jaar gewoond en ik heb nergens zo lang gewoond als in dat huis. We hebben het oude huis ook helemaal opnieuw opgebouwd naar onze smaak en zin. Toen ik me dat besefte en mezelf ook toe liet dat ik ook mocht wennen aan het nieuwe huis, ging het meteen een stuk beter. Nog steeds heeft niet alles zijn eigen plek en moest ik opzoek gaan naar andere plekken voor de vertrouwde kerstversiering, maar dat geeft niet. In 2016 gaan we dit huis helemaal ons THUIS maken.

Werk
In de tweede maand van dit jaar kreeg ik een geweldig aanbod om tijdelijk eens iets anders gaan te gaan doen! Ik was dit jaar ook 12,5 jaar in dienst, dus een goed moment om eens iets anders te gaan doen. Ik heb superleuk werk en hele lieve collega’s, dus weg wil ik echt niet. Me12,5 jaar in dienstt deze aanbieding wordt ik voor 1 of 2 jaar gedetacheerd en blijf nog 1 dag per week op mijn oude werk. Wel moest ik hierdoor mijn werkzaamheden op een van de locatie stopzetten en mijn veel pijn in mijn hart nam ik afscheid van deze collega’s. Gelukkig mag ik nog wel op de maandelijkse borrel komen en houden ze zo contact. De start van mijn nieuwe baan verliep alleen wat anders dan verwacht. In plaats van de verwachte start in oktober, werd het project uitgesteld tot gisteren! In de tussentijd zat ik dus thuis. Ik moest daar erg aan wennen, want het voelde een beetje als spijbelen. De meiden bleven gewoon naar de creche/BSO gaan, dus opeens had ik een hele dag voor mezelf. De eerste paar weken ben ik gewoon nog maar naar mijn oude werk gegaan, omdat ik me toch wat schuldig voelde omdat ik wel gewoon uitbetaald bleef worden. Daarna was het vakantie en kwam het dus wel goed uit dat ik meer thuis was. Uiteindelijk heb ik besloten maar van deze extra tijd te gaan genieten en ben ik in mijn eentje een dagje gaan shoppen (heerlijk), heb ik een dag helemaal niets gedaan (luxe) en uiteindelijk besloten om mijn lange wens een blog te starten niet uit te stellen tot 2016, maar nu de tijd er voor te nemen. En zo werd Mama’s Liefste geboren!

Prijsvragen
Al jaren doe ik mee met diverse prijsvragen op het Internet en niet geheel zonder succes. Zo heb ik in de afgelopen jaren al veel leuke prijzen gewonnen! Het meedoen aan prijsvragen koste me over het winnaaralgemeen niet heel veel tijd, maar geeft wel veel plezier. Ik bewaar altijd de bijgeleverde Gefeliciteerd-brieven en ik zal in 2016 met de derde multo-map gaan beginnen. Afgelopen jaar besloot ik eens bij te gaan houden hoeveel prijzen in eigenlijk per maand won en wat ongeveer de waarde er van was. De eerste maanden gingen heel goed met een wijnpakket van €100 en een Silk’n Silloute. Rond de zomer werd het weer wat rustiger en de afgelopen maanden ging het weer als een speer. De eindscore is er zeker eentje om trots op te zijn; 100 prijzen gewonnen! Naast het invullen van prijsvragen deed ik ook mee aan diverse testpanels. Een aantal van deze testen heb ik al beschreven in mijn blog. Het komende jaar zal ik dat zeker blijven doen en jullie op de hoogte houden van de leuke prijzen die ik weer hoop te gaan willen. In een van mijn eerst volgende blogs in 2016 zal ik jullie de tricks en tips voor het meedoen aan prijsvragen online.

Markten
Naast mijn gewone baan, nam mijn hobby-baantje ook een vogelvlucht. Na een groot Bakfietssalesucces van onze eerste Bakfietssale, mochten we er dit jaar zelfs 2 organiseren. De aanmeldingen stroomde binnen en we zouden de tweede editie met nog meer bakfietsen staan als het jaar ervoor, maar helaas….. het weer gooide heel veel roet in het eten. Je hebt er totaal geen invloed op, maar het verpest de boel wel. De hele week werd er gezegd dat zondag de mooiste dag van de week zou worden, maar helaas zaten ze er goed naast en werd dat zaterdag. Wij stonden met regen en vele wind en een aantal minder bakfietsen toch op het plein. We waren erg blij met het doorzettingsvermogen en enthousiasme van onze deelnemers.
Heel blij waren we dat we een tweede kans kregen na de zomervakantie. Naast een Bakfietssale zouden we ook een gewone markt organiseren op de dag ervoor. Maar ook hier weer hadden we enorm slecht weer op de eerste dag en stonden de kramen tot volledig in de modder. Ook hier hebben we ons doorheen geslagen en weer veel van geleerd. Leuk is anders kan ik je wel vertellen en een absolute domper als je er toch hard naar toe werkt. Gelukkig was het de dag erna beter weer en zag we ook af en toe de zon doorbreken tijdens de BakfietsSale.cropped-YFL2016_website-1
Een andere markt die we dit jaar voor het eerst organiseerde, was de Yoga & Livestyle Markt tijdens het eerste Yoga Festival Leiden. Deze organiseerde we gelukkig binnen ;D We vinden het dan ook erg leuk dat we deze markt in 2016 opnieuw zullen organiseren. De voorbereidingen zijn al in volle gang.
Ten slotte was er nog de festivalmarkt op Werfpop. Door omstandigheden konden we pas laat starten met de voorbereidingen kostte het daardoor wat meer moeite dan de jaren daarvoor, maar het is toch weer gelukt en hebben we een superleuke dag gehad. Afhankelijk van onze agenda’s en de organisatie van Werfpop (er komen steeds meer mensen en daardoor minder plek op het veld) zullen we er misschien ook weer staan in 2016.

Familie & Vrienden
Niets blijft belangrijker dan je familie en vrienden met wie je je omringt. Dit jaar werden dat er gelukkig weer een heel aantal meer. Zo kreeg mijn zus haar eerste kindje (ook een meisje) en ik dus mijn eerste echte nichtje. De meiden van mij zijn ook dol op haar!
Mijn meiden hebben het ook super gedaan dit jaar. Iets waar jezelf weinig aan kan doen is dat ze steeds groter en wijzer worden. Grote zus ging naar groep 4, ging opeens als een speer lezen en haalde uitstekende cijfers. In de zomervakantie ging ze een hele week naar een English School en leerde haar eerste Engelse zinnen.
Kleine Zus begint nu ook steeds spraakzamer te worden. Ze had er niet veel zin in, maar nu komen er steeds meer hele vol zinnen uit, die we ook kunnen verstaan ;D
Ik ben erg trots op ze en ik kan niet wachten om te zien wat 2016 voor ze in petto heeft.
Natuurlijk hoop ik ook dat we allemaal een mooi en gezond 2016 zullen gaan beleven met z’n alle, vol nieuwe avonturen!

Goede voornemens
Elk jaar neem ik me voor om er niet aan te beginnen, maar ook dit jaar zal ik toch beginnen met een paar nieuwe voornemens
1. Zoals ik al eerder schreef hoop ik ons nieuwe huis, steeds meer een thuis te maken. Daarmee kom ik ook meteen aan mijn tweede goede voornemen.
2. Beter plannen/organiseren. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen, dan ik af en toe in de knop kom met de leuke dingen en de dingen die eigenlijk moeten. Ik droom altijd van een Stepford Wife Huishouden, maar als ik wakker wordt is er meer een Jan Steen Huishouden. Het komende jaar zal ik een planning maken van de schoonmaak- en opruimklussen. Te beginnen met uit opruimen van de was en de kledingkasten van de meiden.
3. Deze stond er vorig jaar ook al op en is aardig gelukt, maar kan nog beter! Ik ga mijn huishoudboekje beter op orde houden. Dit jaar begonnen met diverse (digitale) geldpotjes en dat gaf al meer inzicht in onze financien en we hielden zelfs wat over aan het einde van de maand! Het was een duur jaar door de verhuizing en daarom moeten we ook dit jaar de geldpotjes gevuld krijgen en zien te houden.

Heb jij ook een goed voornemen, dan ben ik daar erg benieuwd naar! Laat een berichtje achter onderaan. Dan rest mij nu niets anders dan iedereen een fijne avond te wensen en een spetterend 2016 waarin je je dromen waar kan maken en mooie avonturen zal beleven.

happy-2016-card-in-vintage-style_23-2147527181

Spread the love

One thought on “Terugblik & Hoogtepunten van 2015

  • Verhuizen kan ingrijpend zijn, het is een grote emotionele en energievretende gebeurtenis. Ik heb het gezien bij mijn eigen grootmoeder. Wat geweldig heeft geholpen is het verhuisbedrijf, die inpakt, verhuist en uitlaadt. Scheelt enorm veel werk. Tip van de week 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.