overnachten in Drente

Bijzonder overnachten in Drenthe

De provincie Drenthe staat bekend om zijn natuur en rust. Een fijne plek voor een weekendje weg met je partner of met het gezin op een familievakantie. Wil je een keertje iets echt iets speciaals doen, ga dan eens voor een bijzondere overnachting in Drenthe voor het echte avontuur. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in een boomhut, gevangenis of tussen de alpaca’s en geitjes. Elke van Elkeblogt deelt vandaag een paar leuke tips.

Overnachten in een boomhut

Wiens kinderdroom is het niet om in een boomhut te slapen. Heerlijk vrij overnachten in de bossen met de luxe van een hotel. In Drenthe kun je op meerdere plekken slapen in een boomhut. Elke bestemming heeft weer zijn eigen charme en bijzonderheden:

  • Boomhut XXL op camping d’Oldekamp. Deze boomhut is de winnaar van de Boomhut Battle 2019.
  • Camping torentjeshoek in Dwingeloo met 2 types boomhutten.
  • Landgoed tolhek in Anderen met een luxe boomhut.
  • Boomhut in het Nationaal Park Dwingelderveld met uitzicht op de sterrenhemel.
  • Boomhut op het Drouwenerzand. Inclusief toegang tot het attractiepark.
  • Overnachten op vijfsterrencamping de Norgerberg.
  • Boomhut XXL op vakantiepark Westerbergen. Inclusief jacuzzi
  • Boomhut in Ruinen met veel rust en ruimte.
overnachten boomhut Tolhek
Foto: Guido Rikkers
boomhut Tolhek

Tussen de alpaca’s

Voor een unieke ervaring moet je in Tiendeveen bij de alpaca’s zijn. Je kunt wandelen met de alpaca’s, een ‘feed & greet’ bijwonen en je kunt zelfs overnachten bij die schattige diertjes. In het alpacanachtverblijf is een kamer gecreëerd waar je kunt slapen. De kamer is voorzien van een tweepersoonsbed. Zie je het al gebeuren? Uniek is het zeker!

Mongoolse Yurt

Bij Lloc d’oci in Anloo kun je ervaren hoe bijzonder het is om te overnachten in een traditionele, handgeschilderde, Mongoolse Yurt. Je slaapt midden in de natuur van de Drentse Aa. De yurts zijn ingericht met traditionele Mongoolse meubels, comfortabele bedden en een houtkachel. Naast overnachten kun je er ook nog eens allerlei creatieve workshops volgen.

In het gevang

Vijf voormalige bewaarderswoningen van het Gevangenismuseum zijn verbouwd tot sfeervolle, moderne appartementen waar je dus kunt overnachten. De vakantiewoningen bevinden zich op het binnenterrein van het Gevangenismuseum en hebben allen een eigen ingang. De oude elementen in de woningen zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. Er zijn woningen voor 2,4 en 6 personen.

Overnachten Gevangenismuseum

Tipitent

Lekker back to basic in een tipitent overnachten kan bij Landgoed Mariahoeve in Papenvoort. De tenten hebben tweepersoonsbedden, een eigen vuurplaats, een houtkachel en een kookgelegenheid. Ga je voor een exemplaar in het bos, aan het meer of voor de ‘sunset tipi’ inclusief mooi uitzicht.

Slapen tussen de geitjes

Bij D’Olde Kamp in Ansen kun je logeren tussen de geitjes in een plaggenhut. Eigenlijk is deze plaggenhut een klein boerderijtje. En daar horen natuurlijk dieren bij. Vanaf de keukentafel kijk je via een glazen wand direct op de stal van de geiten Greet en Gerrit. Deze bijzondere plaggenhut staat op d’Olde Kamp in Ansen. Hier ben je vlakbij het Nationaal Park Dwingelerveld, dus het wordt op en top genieten op deze mooie plek.

Overnachten tussen de geitjes

Glamping Dome

Op camping de Blauwe Haan in Uffelte Heb je heel bijzondere manieren van overnachten. Een Glamping Dome tent is zo’n bijzondere manier. Deze grote koepeltent beschikt over een groot panoramavenster waardoor je vanuit je bed een geweldig uitzicht hebt. Voor de rest is het heerlijk toeven in de tent met ingerichte woonkamer, loungemeubelen en open keuken. Klinkt heerlijk toch? Wie wil dat nou niet!

Even voorstellen

Ik ben Elke van Elkeblogt en mag deze gastblog schrijven over onze mooie oerprovincie. Als mamablogger uit Drenthe zorg ik dat er hierover regelmatig een artikel online komt. Dus ben je benieuwd naar de leukste uitjes, kindvriendelijke restaurants of leukste kabouterpaden? Neem dan vooral een kijkje.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.