Deze winter toach lekker in de tuin Koop een vuurschaal!

Deze winter toch lekker in de tuin? Koop een vuurschaal!

In de winter is meestal maar weinig activiteit te vinden in de tuin. De blaadjes zijn van de bomen gevallen, er zijn geen mooie bloemen te vinden en de temperatuur is ook niet echt uitnodigend. Toch kun je je in de winter ook zeker in de tuin prima vermaken, alleen, met de kinderen of met je vrienden. Wel helpt het als je zorgt voor een beetje extra warmte en gezelligheid. Zo ontstond het idee om een mooie vuurschaal te kopen en onze tuin deze winter wat op te warmen.

 

Deze winter toach lekker in de tuin Koop een vuurschaal!

We hebben een heerlijke lange zomer achter de rug. Maar de laatste maanden hebben we ons weer teruggetrokken binnenshuis. Daar is het lekker warm en droog. De tuin ligt er dan ook al een tijdje kaal en verlaten bij. Eigenlijk best wel zonde. Want bij de kleinste zonnestralen kun je toch heerlijk in de tuin zijn. Dat is niet alleen goed voor een frisse neus, maar ook voor de nodige Vitamine D. Lekker met een kopje koffie of warme chocolademelk, terwijl de kinderen buitenspelen. Maar ook met vrienden kun je gezellig bij elkaar komen rond een vuurschaal. Deze winter wilden we daarom graag een mooie vuurschaal kopen.

Vuurschaal of -korf kopen

Als je zegt vuurkorf, dan worden alle mannen meteen enthousiast. Fikkie stoken blijft altijd iets wat zij nu eenmaal graag doen. Het zal wel iets te maken hebben met een oerinstinct 🙂 Maar als je gaat zoeken op Internet, denk ik dat toch ook veel vrouwen een vuurkorf prima vinden in de tuin. Er zijn namelijk veel soorten en maten te krijgen, die zeker niet zullen misstaan in je tuin als eye-catcher. Het is goed om je eerst te oriënteren. Wil je een korf of vuurschaal kopen let dan op de volgende dingen:

  • Welk materiaal wil je graag? De meeste vuurkorven en -schalen zijn van metaal en kunnen bij nat weer gaan roesten. Het is dus verstandig er eentje te kiezen die goed tegen de Nederlandse weersomstandigheden kan. Kies daarom voor een gietijzeren korf of stenen schaal. Kies je voor een goedkoper materiaal, zet hem dan na gebruik binnen in de schuur.
  • Is het voor decoratie of wil je er ook op koken of barbecuen? Er zijn schalen, zoals die van Barbecook of Weber, die uitstekend geschikt zijn om te gebruiken als buitenkeuken. Op de meeste vuurschalen kun je natuurlijk wel heel goed marshmallows, worstjes of brood op een stok roosteren.
  • Heb je kinderen? Omdat een vuurkorf of -schaal open vuur is, is het goed om na te denken waar je deze veilig kun aansteken, in het bijzijn van de kinderen. Een schaal kan je bijvoorbeeld op tafel zetten, weg van kleine kindervingertjes. Of kies je toch liever voor een korf waarbij het vuur wat minder dicht bij de grond staat. Je kent zelf je kinderen het beste, maar neem deze kennis mee in je keuze.

Lees ook: Tips voor een knusse wintertuin

Vuurkorf alleen in de winter?

Natuurlijk zijn vuurkorven en -schalen niet alleen leuk voor in de winter. Ook in de zomer kun je ze prima aansteken. Zo kunnen ze ’s avonds de tuin gezellig verlichten als je wilt genieten van de lange zomeravonden. Ook na een barbecue of tuinfeestje is het aansteken van de vuurkorf een gezellige plek voor nog een laatste drankje of sterk verhaal.

Vuurschaal - Shutterstock Door Ket Sang

Samenwerking

Stock Photos van Ket Sang / Shutterstock
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.