Weekoverzicht | Fotoblik week 28

Weekoverzicht wk 28De vakantie is begonnen, maar toch ging Grote Zus nog een weekje naar school, Summercamp Engels voor Bengels. Ook mochten we op kraamvisite in Sea Life bij de babypinguïns en brachten we een spontaan bezoekje aan Ikea. Het was de tweede week van onze HelloFresh box, maar hebben we nog maar 2 van de 5 mlt gemaakt ivm spontane andere plannen. Gelukkig kunnen de maaltijden mee op vakantie en hoef ik daar niet na te denken over wat we gaan eten, in ieder geval de eerste paar dagen ;)

Zondag 10 juli 2016

Vandaag reden we in alle vroegte al weg. Voor waarschijnlijk de allerlaatste keer naar de flat van mijn oma. Ze heeft daar ruim 30 jaar gewoond, dus een rare gewaarwording dat we daar nu echt nooit meer heen zullen gaan. Mijn oma is al geruime tijd geleden overleden, maar nu pas is haar flat verkocht. Natuurlijk waren de meeste spullen al uit de flat gehaald, maar de grote meubels nog niet. Met een bus gingen we deze dus ophalen voor mijn vader, mijn zussen en mijzelf. Mijn oom en tante waren er ook, net als mijn jongste zus en haar vriend en de hulp van mijn oma. Na een wat uurtjes sjouwen en inladen, was de bus vol en reden we weer naar huis. De meeste meubels en spullen waren voor mijn vader, maar ik ben erg blij met de servieskast van oma. Die heeft nu een mooi nieuw plekje.

weekoverzicht wk 28 IMG_7486[1]

Maandag 11 juli 2016

De vakantie is dan wel begonnen, maar Grote Zus ging toch nog een weekje naar school. Niet een echte school, maar een Summercamp Engels voor Bengels. Vorig jaar heeft ze ook al een keertje mee gedaan en ze vond het reuze leuk. En het heeft ook zeker resultaat gehad, want op haar eerste rapport dit jaar had de meester geschreven dat ze al zoveel Engelse woordjes kende. Maar toen ze vanochtend aankwam op de school in Wassenaar, moest ze toch even heel hard huilen, van spanning waarschijnlijk. Gelukkig was er een lieve juf die haar kwam troosten.

Het voordeel van de Summerschool is ook dat Papa’s Liefst en ik gewoon nog een weekje kunnen werken. Maar aan het einde van de ochtend werden we gebeld door de creche, dat Kleine Zus verhoging had en zielig op de bank lag. Ze had de nacht ervoor al heel hard liggen hoesten, dus we waren niet helemaal verrast door het telefoontje. Omdat Papa’s Liefste thuis werkte, kon hij haar snel ophalen en lekker thuis op de bank laten liggen. Toen ik thuis kwam, was ze gelukkig alweer een stuk opgeknapt en konden we allemaal Grote Zus gaan halen. Die had een hele leuke dag gehad en meteen vriendinnetjes gemaakt.

Thuis gekomen maakte ik uit de HelloFresh box Jamies asperge- & paddenstoelenrisotto met verse peterselie & citroen. Altijd flink wat werk, omdat je moet blijven roeren. Helaas was het allemaal voor niets, want ik was de enige die het lekker vond…
Na het eten werd ook de nieuwe box afgeleverd, hopelijk zitten hier meer gerechten bij die iedereen lekker vind.

weekoverzicht wk 28 Weekoverzicht wk 28 Weekoverzicht wk 28

Dinsdag 12 juli 2016

Omdat Grote Zus naar Summercamp was, hielden Kleine Zus en ik een kleine beauty dag en mocht ze een kleurtje kiezen voor haar nagels. Leuk natuurlijk maar het blijft lastig om te kiezen welke kleur en daarna na genoeg lang genoeg te wachten totdat het droog is. Kleine Zus hoest nog steeds wel en heeft een lichte verhoging, maar is verder wel gezellig

Weekoverzicht wk 28 Weekoverzicht wk 28

Omdat de maaltijd van gisteren niet een heel groot succes was, koos ik vandaag voor Visschnitzel met groentetorentjes en gebakken aardappelen. Dit was een zeer kindvriendelijk gerecht en de groententorentjes van courgette, tomaat en kaas, zagen er erg leuk uit. Kleine Zus wilde niet echt eten (toch wat vermoeid van het ziek zijn), maar Grote Zus vond het erg lekker. Ze vond de torentjes smaken naar pizza en de visschnitzel is eigenlijk gewoon een visstick.

Weekoverzicht wk 28

Woensdag 13 juli 2016

Voor Mamaliefde mochten we vandaga op kraamvisite bij de babypinguïns in Sea Life Scheveningen, ging Grote Zus maar een halve dag naar haar Summerschool. Ik kon zo nog wel een halve dag werken en dat was wel fijn voor de vakantie.
In Sea Life Scheveningen werden we vriendelijk ontvangen en kregen de meiden een mooi duikbril masker en een duiklogboek. Dit was een speurtocht door Sea Life en de meiden vonden het practing om steeds de nieuwe vraag te vinden en ondertussen naar al dat moois van de onderwaterwereld te kijken. Nadat we ook Nemo en Dort hadden gespot, kwam we weer buiten uit, waar het pinguin verblijf ook was. Hoe we ook keken, de kleine pinguïns zagen we niet. We hadden gedacht 2 pluizige bolletjes ergens te zien, maar ze bleken al flink gegroeid te zijn en nu voor het eerst naar buiten te mogen. Terwijl alle andere pinguïns hun visjes kregen van de verzorger, doken zij er lekker op los in het bassin. Mocht je ook gaan kijken, het zijn de 2 kleinere pinguïns met een geel bandje op, net als hun ouders Jip en Janneke.
Omdat het zulk lekker weer was, gingen we natuurlijk ook nog even wat drinken op het strand en lekker spelen.

Thuis gekomen kwam er een vriend van ons langs en hij bleef ook gezellig eten. Ik koos voor de Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet. En dat was zeker genoeg voor 3 volwassen en 2 kleine kinderen. Niet dat Kleine Zus veel at, maar daarentegen had Grote Zus er smakelijk van. Een heel simpel gerecht dat we zeker nog eens zullen maken.

Weekoverzicht wk 28 Weekoverzicht wk 28

IMG_7722[1] weekoverzicht wk 28

Donderdag 14 juli 2016

Het hoesten van Kleine Zus bleef maar aanhouden. We gaan volgende week op vakantie, dus vanochtend toch maar even langs bij de dokter. Die zag gelukkig verder geen aanleiding voor medicijnen of andere maatregelen. We kunnen dus met een gerust hart weg en ze mag gewoon lekker gaan zwemmen.
Daarna moesten we snel door naar het park, waar ik mijn een vriendinnetje had afgesproken. Ze is 35 wk zwanger en was daar met haar zoon en de 2 dochters van een andere vriendin van ons.Omdat ze vandaag een controle afspraak had in het ziekenhuis, had ik aangeboden langs te komen, zodat ze lekker zonder de kinderen kon gaan. Het was prachtig weer, dus de kids vermaakt zich prima in de speeltuin. Een ander vriendinnetje kwam met haar dochter ook nog langs, dus dat was dikke pret. En terwijl zij schommelde, ving ik ondertussen nog wat Pokemons 😉 (ja ik ben ook alvast op jacht gegaan)

Zaterdag 16 juli 2016 IMG_7745[1]

Nadat we Grote Zus weer hadden opgehaald van Summerschool, besloten we niet naar huis te rijden, maar naar de IKEA. Op de blog van MamaLiefde had ik namelijk gelezen dat op vertoon van je IKEA Family card de kinderen gratis een kindermenu konden krijgen. We moesten toch nog een afwasborstel hebben, dus dan konden we die ook meteen halen. Mijn meiden zijn gek op Smaland, dus we wisten dat ze het een geweldige verrassing zouden vinden als we daar naar toe zouden gaan.

Onderweg bleek alleen dan Grote Zus vanochtend in haar Summerschool was gegaan, in haar Engels voor Bengels polo shirt. Deze had ze gisteren aangehouden toen we haar eerder ophaalden, maar moet eigenlijk op school blijven. Nu bleek ze dus geen tshirt meer aan te hebben onder haar jas…. Daarom besloten we een andere afslag te nemen en eerst even de stad in te gaan. De eerst winkel die we tegen kwamen was een Kruidvat. Daar vond ik een mooi Dory T-shirt. Uiteraard wilde Kleine Zus die ook. Het speelgoed bleek ook in de aanbieding te zijn. Zo vond Kleine Zus een grote My Little Pony (€4) en Grote Zus een My Little Pony Snoephuis (€3). Die konden we als echte My Little Pony fans voor die prijs niet laten liggen. Terwijl we nog een drankje dronken op het terras, werd er meteen flink mee gespeeld.Zaterdag 16 juli 2016 weekoverzicht wk 28

Dat de volgende stop de IKEA was, was zeker een grote verrassing. Helaas voor Grote Zus was ze nu echt te groot geworden voor Smalland en mocht ze er niet meer in. Gelukkig wilde ze wel in de Grote-Kinderen-Hoek film gaan kijken. Kleine Zus vond het ook geen punt om alleen naar Smaland te gaan en stond te stuiteren om naar binnen te mogen. Zo konden wij toch even een rondje lopen door de winkel op zoek naar de afwasborstel. Nog voordat de pieper afging, hadden we al afgerekend en de spullen (ja toch iets meer gekocht dan alleen de afwasborstel) in de auto gelegd. Grote Zus zat nog lekker film te kijken en Kleine Zus had een vriendinnetje gevonden. Toch vond ze het geen probleem om weer mee te gaan. In het restaurant was het natuurlijk lekker druk, maar we vonden toch een plekje bij de speelhoekjes.
Moe, maar voldaan kwamen we wat later thuis dan gedacht, maar de meiden vonden het geweldig en tenslotte is het ook vakantie.

Vrijdag 15 juli 2016

Vandaag de laatste werkdag voor de vakantie en de laatste dag Summerschool. Deze werd afgesloten met een hightea voor de ouders en traden de kinderen op met zang en dans. Ook was er een heuse diploma uitreiking! Omdat Grote Zus voor het tweede jaar was, kreeg zo ook nog een mooi strandlaken. Nadat we alle knutsels hadden gevonden en afscheid hadden genomen van de meesters en juffen, gingen we naar huis. Kleine Zus was vandaag weer naar de creche en dat was deze keer goed verlopen. Ook daar namen we afscheid van de meesters en juffen.

Omdat de vakantie in te luiden, staken we de BBQ aan. De Hellofresh maaltijden van gisteren en vandaag, gaan dus maar mee op vakantie. Gelukkig zijn het recepten  met ingredienten waarbij dat wel moet gaan lukken.

weekoverzicht wk 28 IMG_7814[1]

Zaterdag 16 juli 2016

Na twee weken, kwam vanochtend opa terug uit Schotland. Helaas voor hem met minder goed nieuws, want een goede vriendin was afgelopen week overleden. Deze keer liet hij zich dus wel door ons ophalen, om op tijd te zijn voor de dienst. De meiden vinden het altijd feest om naar Schiphol te gaan en waren dan ook erg blij om Opa weer te zien. Dit was natuurlijk ook geheel wederzijds.

IMG_7823[1] weekoverzicht wk 28

De rest van de dag hebben we besteed aan het doen van de vakantie-inkopen, opruimen en inpakken. Altijd weer een hele klus, maar ik heb daarbij wel mijn eigen inpak-life-hacks van afgelopen week in acht genomen. Beide meiden hebben voor elke dag een pakketje kleding! Helaas zijn de zakjes van de Ikea niet groot genoeg voor mijn eigen kleding 😉 Daar ben ik nog niet aan toegekomen, want om 16.00 hadden we een BBQ bij vrienden op de planning staan.

We hadden een gezellige avond en de meiden vermaakte zich opperbest met de trampoline en zwembadje.

IMG_7829[1]

Spread the love

4 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 28

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.