Mamachallange #1 Buitenactiviteit; Dagje Werfpop


WerfpopAan het begin van de vakantie heb ik me aangemeld voor de Mamachallenge 2016. De bedoeling is om in de vakantietijd 10 uitdagingen, naar eigen zicht, uit te voeren en deze te delen in een blog. Er doen nog een heleboel andere Mamabloggers mee. Zo kun je veel ideeën vinden om te doen deze zomer, ook als je niet op vakantie gaat.
Vandaag de challenge;
#1 Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)

Werfpop

Elk jaar op de tweede of derde zondag van juli (afhankelijk of er een finale is van het voetbal EK ofWK) vult het Leidse Hout zich tot de nok toe vol met gezellige mensen,
die allemaal komen voor Werfpop.werfpop
Werfpop is het grootste, gratis popfestival in Leiden en werd dit jaar alweer voor de 35x georganiseerd. De afgelopen 5 jaar heb ik zelf meegewerkt aan de organisatie. Eerst in het publiciteitsteam en de afgelopen 3 jaar organiseerde ik met vriendinnen de markt op het festivalterrein. Dit jaar was het voor het eerst dat ik als bezoeker weer eens kwam kijken. Als dank voor mijn inzet kregen we toch nog wel backstage-pasjes. Backstage is ook voor de meiden altijd een leuke plek, omdat het even weg is uit de drukte (op Werfpop komen ca 25.000-30.000 mensen), maar ook omdat daar schommels staan!

Werfpop is voor jong en oud

Het is absoluut een leuk festival om je kinderen mee naar toe te nemen. De sfeer is heel gemoedelijk en de muziek is aan het begin van de dag ook vaak vrolijk (’s avonds komen pas de (heavy) metal, rock of hiphop). Als je om je heen kijkt zie je ook van alles rondlopen, van gothic meisjes, punkers, hippies, chique dames en gezinnetje. Opa en oma met kleinkinderen, tienermeisje, pretty boys en oude rockers. Ik vind het heerlijk om de diversiteit te zien.

IMG_7874

Kinderactiviteiten

Je kunt natuurlijk lekker op een kleedje zitten en genieten van de mensen om je heen of het voorbijkomende straattheater, maar er is veel meer te doen.
Tussen de bomen, in het midden van de twee podia (beetje uit het geluid) vind je de kinderactiviteiten. In een tipi, kraam en tent is er van alles te doen voor de kleintjes. Er kan geknutseld worden, je kan geschminkt worden of een glitter tattoo krijgen. Ook is er een grabbelton, een springkussen en een fietsdraaimolen.
Het is geen opvang, dus je kunt er niet je kind achterlaten en zelf naar een optreden gaan kijken. Dat is wel jammer, maar vaak kom je juist daar veel bekenden en vrienden tegen, met kun kinderen.

IMG_7854 Werfpop
IMG_7855

Lejo

Dit jaar was er ook een kindertheater show te zien op het kleine podium P3. Volgens mij was dat voor de eerste keer, maar zeker een succes. Lejo, het bekende vingerpoppetje van Sesamstraat. Wij hadden Lejo eerder dit jaar al eens gezien in het theater en het was een groot succes bij de meiden. Daarom wilde ze deze keer zeker wel mee. Het grappige was dat deze voorstellen ook zeker aanslaat bij het oudere publiek, want naast een handje vol kinderen was de rest van het publiek een stuk ouder, maar genoten net zo hard van de kunsten van Lejo. Het is ongelofelijk welke dieren en karakters hij met alleen zijn 2 handen en wat mini accessoires ten tonele kan brengen.

Werfpop

We hebben een superleuk middag gehad. Voor mij was het ook wel eens lekker dat ik eens niets hoef te doen en alleen maar kon genieten van de sfeer, muziek, zon en vrienden. Ik hoop ook dat Werfpop de kindervoorstelling er in houdt, want dat was een leuke afwisseling.

Festival met kinderen

Er zijn in de zomer veel festivals te vinden. Niet allemaal zijn ze ook geschikt voor kinderen, maar vaak ook wel. Werfpop is dan een gratis festival, maar er zijn ook zeker festivals waar kinderen onder een bepaalde leeftijd gratis zijn. Zoals bijvoorbeeld bij Summer Jazz, waar we vorige maand een kijkje gingen nemen.
Het is wel verstandig goed oorbescherming mee te nemen, ook voor je kinderen. Wij kregen oordopjes van Werfpop zelf, maar we hebben ook echte gehoorbeschermers (deze waren we alleen vergeten mee te nemen…) Deze zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Bol.com, zoals van Alpine en Jippie.

PS; Toen de kinderen thuis hadden gegeten en lekker in bad zaten, ben ik nog even terug gegaan. De Jeugd van Tegenwoordig, Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu en Madball stonden nog op het programma. Kon ik zo toch nog even van de muziek en een biertje genieten 🙂
Werfpop

Mamachallenge 2016

Andere mamabloggers die deze opdracht hebben uitgevoerd zijn;
* Leven als mama ging gezellig een dagje naar de kermis
* Mama Scrapelle ging koken in de buitenlucht met kostenlose materialen zoals flessendoppen, kurken en ander verpakkingsmateriaal
* Gewoon Wij ging picknicken en tikte zo meteen 2 challenge in 1 keer af.
* Janske had tijdens de hittegolf waterpret met haar peuter
Miz Flurry maakte een ochtendwandeling
* Lotus Writings ging naar Blijdorp
* Glim.org deed deze challenge 2x en ging naar het Kinderparadijs Malkenschoten en naar het Nederlands Openlucht Museum
* Good Girls Company bracht een bezoekje aan het World street Paint Festival 2016
* Mamaschatje gingen naar de Tilburgse Kermis
* Byjon deed een spontane buitenactiviteit en ging naar de kinderboerderij
* Kijkmama ging op pad met kids en kinderwagen, naar de Heidebloemplas & het Veluwe Natuurcentrum
* Lodi Blogt ging naar het Zuiderzee Museum
* Meisje Eigenwijsje ging in het Maisdoolhof op jacht naar safaridieren
* Veulsteveul ging naar Ouwehand Dierenpark
* Vrolijke Storm ging naar Dierenpark Amersfoort
* Volgmama ging naar Kasteel Bad Bentheim
* OPNR16 ging een dagje Blijdorp

 Vind alle blogs over de Mamachallenge 2016 op de Mamachallenge Linkparty van MizFlurry
13697250_1065956780163230_907478007920538306_n

Spread the love

7 thoughts on “Mamachallange #1 Buitenactiviteit; Dagje Werfpop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.