Weekoverzicht | Never a dull moment week 48 - Sinterklaas

Weekoverzicht | Never a dull moment week 48 – Sinterklaas

Deze week draaide alles om Sinterklaas. We gingen naar verschillende Sinterklaasshows, maakte een surprise en vierde pakjesavond met mijn zussen op een vakantiepark. Het was een drukke, maar zeker ook gezellige week – al ben ik blij dat hij nu achter de rug is

Weekoverzicht | Never a dull moment week 48 - Sinterklaas

Zondag 25 november

Als vroeg zaten we in de auto op weg naar Utrecht. Daar gingen we namelijk naar het grote Zapp Sinterklaasfeest. Op het laatste moment had ik toch nog kaartjes gekocht. Omdat Kleine Zus nu zo in het feest opgaat, leek het mij leuk om hier ook eens met haar naar toe te gaan. Grote Zus geniet ook nog volop van het feest, dus die mocht gezellig mee.

Vooraf aan de grote show was er van alles te doen in. Zo konden de kinderen op de foto met verschillende TV-helden, kon je dansen met Pieten en werden er natuurlijk ook pepernoten uitgedeeld.

In de zaal was het lekker druk en moesten we nog wel even wachten tot de show begon. Maar al snel kwam de danspieten op toneel en natuurlijk ook Dieuwertje Blok en Pepijn. Maar het meest gespannen waren de kinderen natuurlijk voor de komst van Sinterklaas. Daar was hij dan eindelijk op zijn witte Amerigo. De meiden herkende ook meteen de Pieten om hem heen. Natuurlijk ging er weer van alles mis, maar gelukkig waren er optredens van K3, Kinderen voor Kinderen en Fource om de kinderen te vermaken, terwijl Pepijn het probleem probeerde op te lossen. 

De meiden vonden het fantastisch en genoten van de show.  Toen we naar buien liepen, keken de meiden ook nog hun ogen uit, want tegelijkertijd met het Zapp Sinterklaasfeest was er ook de Dutch Comic Com in de Jaarbeurs. Er liepen dus door de gangen, de meest prachtig verkleden Grote Mensen. 

Club van Sinterklaas Feest Kinepolis

We liepen langs de Kinepolis en ik herinnerde mij dat daar ook een Sinterklaasfeest was, van de Club van Sinterklaas. Maar ik had al gezien dat het helemaal uitverkocht was. Bij de balie vroeg ik of er misschien nog kaartjes waren, die niet waren afgehaald en dat was zo. We konden meteen doorlopen naar de bioscoopzaal. Voordat we de film De Club van Sinterklaas en de Vlucht door de lucht, kwamen TestPiet, Muziek Piet, Coole Piet en Sinterklaas langs met een leuke show.

Club van Sinterklaas

Na deze dubbele portie Sinterklaasfeest, gingen we met een buik vol pepernoten (en popcorn) weer naar huis.

Maandag 26 november

Maandag blijft een saaie dag in de week. We gingen naar school, naar werk, de BSO en een uurtje sporten.

Dinsdag 27 november

Met Pakjesavond in het vooruitzicht, is het niet alleen druk op mijn blog, maar ook natuurlijk thuis. Nadat de meiden naar school waren, fietste ik naar huis om snel aan mijn blog te schrijven en online nog wat cadeautjes te kopen online. 

Na het eten, fietste ik nog even bij een vriendin langs. Volgende week gaat zij met haar gezin 6 weken naar Australie. Een ander vriendinnetje was er ook en onder het genot van een wijntje kletste we gezellig bij en namen daarna afscheid voor de komende tijd.

Woensdag 28 november

Natuurlijk moest ik vanochtend eerst even helpen op school met het Letters Flitsen bij Kleine Zus in de klas. Daarna fietste ik door naar het ziekenhuis voor nog een afspraak. Gelukkig was ik mooi op tijd klaar om weer op tijd op het schoolplein te staan. Helaas was het alleen niet gelukt om nog wat inpakpapier te kopen.

Die middag werd er hard gewerkt aan de surprise voor volgende week op school. Hopelijk dat we de lijm voor het weekend droog krijgen

’s Avonds had ik een leuk avondje gepland staan met 3 collega/vriendinnen. We hadden namelijk kaartjes voor de Ladies Night bij Kinepolis in Zoetermeer. Omdat we wat vroeg waren, gingen we eerst gezellig pizza eten.

De film tijdens de Ladies Night was All You Need is Love. Een heerlijke feel-good-kerstfilm van Nederlands bodem. Het leuke van deze film zien tijdens de Ladies Night, is dat je niet alleen de film al te zien krijgt, maar de hele avond eromheen gezellig aangekleed is. Zo kregen we een drankje Cava bij binnenkomst met een lekkere petit four. Ook waren er allemaal leuke kraampjes om langs te struinen. In de pauze was er ook een stoelnummerbingo. Een van mijn vriendinnen ging weg met een leuke sjaal, winterlichtje en portemonnee. Maar niet getreurd voor wie niet gewonnen had, want na afloop kregen we allemaal ook nog een goodiebag mee naar huis. Al met al een heerlijke avond weg. Heel eerlijk gezegd was ik daar ook echt even aan toe. 

Mocht je de Ladies Night gemist hebben, ook niet getreurd, want van 6 t/m 9 december is er bij Kinepolis Cineast in Enschede of City in Utrecht een hele Ladies Week. Ook met de film All You Need is Love, een hapje en een drankje en na afloop een goodiebag!

Donderdag 29 november

Kleine Zus haalde ik vandaag iets eerder van school, omdat zij namelijk naar de Fyiso moest. Daarna fietste wel wel terug naar school, maar om snel Grote Zus op te halen. We waren namelijk ’s middags uitgenodigd door C&A om de nieuwe Disney Kersttruien collectie te komen bewonderen.

Door deze lieve Mickey meisjes werden we ontvangen in Amsterdam. Naast de Disney collecte was er ook een zaal met nieuwe demin uit de duurzame collectie

Voordat wij de zaal in mochten met de Disney collectie, kregen de meiden een mooie Mickey en Minnie diadeem op en een glaasje kinderchampagne (voor de mama’s was er ook echte champagne). In de zaal hingen niet alleen de superschattige Disney truien voor groot en klein, maar was er ook een enorme glazen sneeuwbal, waar je in kon en met sneeuw gooien

Uiteraard kregen we allemaal een mooie goodiebag mee naar huis. Helaas was er niet gevraagd naar onze maten, waardoor ik een XS had en de meiden allebei een trui in maat 158.

Vrijdag 30 november

Vandaag waren er geen clienten voor de poli, dus besloot ik een dagje thuis te werken. ’s Middags moest ik ook in het ziekenhuis zijn, omdat de moderator van het onderzoek er was. Ik heb in mijn berekeningen een fout gemaakt en deze de afgelopen weken herstelt. Vandaag moest ik haar dus even uitleggen hoe ik dat had gedaan. Omdat het vrijdag middag was, nam ik een oliebol mee voor mijn kamergenoten en die werd met veel vreugde ontvangen.

Op weg naar huis kocht ik nog snel even inpakpapier en de laatste Sinterklaas cadeautjes. Thuis was Papa’s Liefste er ook al en snel laden wij de auto in met de cadeautjes en onze slaap- en zwemspullen voor het weekend. 

Nadat we de meiden van de BSO hadden opgehaald, reden we naar Center Parcs Zandvoort. Mijn zus, zwager en nichtje waren er al en we spraken af in The Market Restaurant. Deze bleek alleen niet in de Market Dome te zijn, maar aan de overkant van het park in een hotel. We hadden er zo een gezonde wandeling op zitten, voordat we aan tafel konden. Het was er ook helemaal niet zo druk, zoals ik dat van de andere parken gewend bent. Het eten was ook niet al te bijzonder. Zandvoort wordt volgend jaar helemaal opgeknapt en dat is zeker geen overbodige luxe.

Nadat iedereen in bed lag, haalde wij onze cadeautjes en pakpapier te voorschijn, want al onze cadeautjes nog inpakken voor pakjesavond morgen.

Zaterdag 1 december

De meiden waren al vroeg wakker, want ze hadden de avond ervoor hun schoentje mogen zetten. Ze konden natuurlijk niet wachten om de pakjes te openen. Het voordeel van een huisje delen, is dat mijn zus ook al vroeg wakker was en gezellig met de meiden was, zodat wij een beetje konden uitslapen. 

Ook nam zij ze mee naar het zwembad om lekker te gaan zwemmen. Ik loste haar daarna af om met de meiden een Sinterklaas schoentje te gaan versieren in de Market Dome. Deze mochten ze daarna ook in de souvenir/cadeautjes winkel zetten, want wie weet zou daar de Piet wel langskomen. Ondertussen was mijn andere zus en haar vriend ook aangekomen.

Bij ons huisje was er ondertussen een brief van Sinterklaas bezorgd, met daarin een Video van Sint. De meiden konden niet wachten om deze te bekijken en waren stomverbaasd wat de Sint allemaal over hen in zijn grote boek had staan. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat de Sint wist waar de Pieten de pakjes hadden achter gelaten – in de berging.

Daar vonden de meiden een berg met cadeautjes en kon pakjesavond beginnen. Gelukkig was iedereen erg lief geweest het afgelopen jaar, want voor iedereen zaten er weer veel cadeautjes in de zak. Nadat het laatste cadeautje was uitgepakt, gingen de grote mensen gourmetten en de meiden lekker spelen

Hebben jullie die weekend ook pakjesavond gevierd?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.