Never a Dull Moment week 43

Weekoverzicht | Never a dull moment week 43 – Herfstvakantie

Deze week hadden we een ontspannen weekje, want het was herfstvakantie. De deden het zeker in de ochtenden lekker rustig aan en gingen ’s middags op pad. Natuurlijk vierde we Halloween in de straat en kregen we een nieuwe bank en een Sonos beam en Siemens espressomachine om de komende maand uit te testen.

Never a Dull Moment week 43

Zondag 21 oktober

Al vroeg zat ik met de meiden op de fiets. Papa’s Liefste was met een vriend aan zijn auto aan het sleutel en kon ons daarom niet naar de Yoga brengen. Kleine Zus had er vandaag niet zoveel zin in. In haar plaats kon daarom mooi Grote Zus haar vriendinnetje, die was blijven slapen. Kleine Zus vermaakte zich ondertussen gelukkig wel met de tablet. De dames hadden namelijk na de gewone Yogales ook nog een Wobbel Yogales.

Na de lessen fietsen we nog even langs de winkel voor een broodjes, die de meiden daarna lekker buiten in de speeltuin naast de supermarkt op aten. Ik dacht slim te zijn om meteen de aanbieding WC papier mee te nemen. Thuis bleek echter dat het geen WC papier was, maar keukenrollen. Daar kunnen we het komende jaar dus wel mee vooruit.

Nadat het vriendinnetje weer naar huis was, speelde de meiden lekker binnen. Kleine Zus ging verven met water en Grote Zus mocht eindelijk beginnen naar het Nintendo Labo Mixpakket. Deze hadden we speciaal even voor de herfstvakantie bewaard.

Zo kwamen wij lekker rustig de middag wel door. Omdat het wel even duurde voordat Papa’s Liefste thuis kwam voor het eten, at Grote Zus bij haar vriendje aan de overkant en bleef het buurmeisje bij ons pannenkoeken eten. Toen de mannen eindelijk thuis kwamen, hadden ze voor ons eten gehaald bij de toko.

Voor mij hadden ze ook nog een stukje spekkoek meegenomen. Lekker voor bij de koffie en Boer Zoekt Vrouw

Maandag 22 oktober

We begonnen de ochtend lekker ontspannen, omdat het herfstvakantie is. Gelukkig herinnerde ik mij nog net op thuis dat ik met Kleine Zus om 9.00 bij de Fysio moest zijn. Gelukkig is dat om de hoek, maar we moesten ons toch wel een beetje haasten.

We hebben weer geoefend met het rechts schrijven en knippen. Het is zo knap hoe ze het met beide handen kan! Na de Fysio bracht ik haar naar de BSO. Grote Zus ging naar haar vriendinnetje en ik naar mijn werk.

Dinsdag 23 oktober

Vandaag bleef Papa’s Liefste een ochtendje thuiswerken. ’s Middags waren we namelijk uitgenodigd op de Hoeksche Hoeve, een boerderij waar ze zelf chips maken; Boerderij Chips. Omdat Grote Zus haar vriendinnetje vandaag ook bij ons was en we er met het OV 2 uur over zouden doen, ging Papa’s Liefste ook mee en konden we met de auto.

Van de boer kregen we eerst een uitleg over hoe ze op het idee gekomen waren om chips te maken. Ook mochten we meteen al even proeven. Daarna mochten we mee de schuur in, waar de aardappelen van het land gewassen werden, gesneden en gefrituurd. 

Waarna de chips nog een keertje gecontroleerd werd, een smaakje kreeg en in de verpakking werd gedaan. Het was leuk om het hele proces zo te zien.

Na afloop kregen de kinderen een zak mee met daarop hun eigen naam en wij een doosje met de verschillende smaken. We kregen zelfs een extra doos mee om te verloten onder onze volgers -> je kan hier nog meedoen

Na afloop aten we met een aantal van de andere blogmama’s en kids wat bij de grote gele M (om in het aardappel thema te blijven). Op de weg naar huis, hadden we ergens een afslag gemist, waardoor we niet over de snelweg naar huis gingen, maar binnendoor. We moesten zelfs met een pontje oversteken. Zo zie je ook nog eens wat van Nederland.

Woensdag 24 oktober

Het is heerlijk vakantie, dus de ochtenden zijn lekker lui. Er wordt gebouwd en geknutseld.

Na de lunch was het tijd om toch even naar buiten te gaan. De meiden wilde graag naar de stad voor een taartje en daarna had ik nog een verrassing voor ze.

Ik had namelijk op het laatste moment kaartjes gekocht voor de musical Dagboek voor de Koning. Mijn lievelingsboek toen ik klein was. Omdat we verder toch geen plannen hadden, leek het mij erg leuk om ze daar mee naar toe te nemen. Op de website van de schouwburg stond vanaf 6+, dus Kleine Zus kon gewoon mee.

In de pauze hoorde ik wat andere moeders aan de tekentafel zeggen dat ze het eigenlijk best wel een ingewikkeld verhaal vonden voor hun jonge kinderen. Ik was het er zeker wel mee eens. Kleine Zus vond het wel leuk, maar voor haar toch wel wat moeilijk te volgen (het hele verhaal speelt zich af in de bibliotheek) Opeens bedacht ik mij dat ik deze musical ook had meegenomen in mijn blog over de leukste kindertheatervoorstellingen van dit seizoen. Ik zocht hem snel even op en ja hoor, daar stond bij dat het leeftijdsadvies 8+ is… Foutje? Gelukkig vonden Grote Zus en ik het wel erg leuk en vermaakte Kleine Zus zich ook aan de tekentafel.

Donderdag 25 oktober

Vandaag helemaal niets gepland. We ging de wekker heel vroeg, want om 7.00 werd de nieuwe bank al gebracht. Om 8.00 ging alweer de deur bel en was het de postbode met al een pakketje. Het was de Sonos Beam, die we de komende maand gaan uitproberen. Papa’s Liefste kon hem nog snel even installeren voordat hij naar werk ging. 

De meiden hielden een pyjamadag. Het Labo Pakket was helemaal gebouwd en kon nu mooi versierd worden. Dat deden we ook met de ramen voor Halloween, dit weekend. Natuurlijk allemaal onder het genot van een leuk muziekje uit de Sonos Beam. Pas toen aan het einde van de middag de postbode nieuwe hoge sokken voor Kleine Zus bracht, kleden ze zich toch snel nog even aan.

’s Avonds werd ik opgehaald door mijn collega en haar man. We gingen in Tivoli naar het concert van Roxette. Ik deed speciaal mijn nieuwe Xsenible gymen aan. Hopelijk zou zo een avondje staan mijn bekkenklachten niet verergeren. 

Helaas bleek het niet echt nodig te zijn, want in de zaal stonden namelijk stoelen. Het was ook een soort van auditorium. Het voorprogramma was ook niet echt een swingend trio, dus de eerste indruk was nog al oubollig en stoffig. Toen kwamen we er ook nog eens achter dat de helft van Roxette maar aanwezig zou zijn. We hadden dat bij boeking niet goed gelezen….

We vonden uiteindelijk nog een plekje aan de zijkant van het podium met prima zicht. We hebben ons toch wel prima vermaakt met de liedjes van toen, het publiek en een biertje.

Vrijdag 26 oktober

De kinderen gingen naar de BSO en ik naar het ziekenhuis ipv Katwijk. Vandaag ging namelijk Professor Roos met emeritaat (pensioen) Speciaal hiervoor was er overdag een symposium met allerlei internationale sprekers. In de Huntington-onderzoekswereld grote namen, dus zeer interessant. In een van de PowerPoint herkende ik mezelf 🙂

Na deze middag was er het officiële gedeelte in het Academiegebouw. In de mooie oude zaal verzamelde alle gasten zich en andere professoren in toga. Professor Roos gaf hier zijn lezing en er waren nog een paar andere sprekers. Waaronder ook de burgemeester, met een hele speciale reden. De professor werd voor zijn carriere bekroont met een officiers lintje van de Koning. Zeer bijzonder en terecht.

We sloten de dag af met een buffet in het Museum van Oudheden. Heel stom heb ik daar helemaal geen foto van gemaakt. Het is namelijk wel een erg mooie locatie om te eten met een echte Egyptische graftombe op de achtergrond. Helaas had ik deze avond niet mijn Xsenible gympen aan, want ik heb voornamelijk gestaan en dat was op mijn hoge hakken best pijnlijk aan mijn voeten en bekken. Ik was blij toen ze thuis weer uit mochten.

Zaterdag 27 oktober

Vandaag geen scouting, want Grote Zus had de avond ervoor een Halloween feestje op de scouting. Gelukkig had Papa’s Liefste haar geholpen met haar outfit. Ze ging als Raven uit Teen Titans Go inclusief witte schmink op haar gezicht en zwart gespoten haar. 

Gelukkig had ze na afloop wel gedoucht en haar haren gewassen, maar toch gaf toch nog een beetje af de hele dag.

Kleine Zus mocht bij een vriendinnetje spelen en Papa’s Liefste en ik deden wat klussen in huis. Het idee was om onze oude bank naar de stort te brengen, maar de rij was zo lang, dat we besloten dat toch maar een keer door de weeks te doen. De oude banken hebben we wel op zijn zijde gezet, zodat de nieuwe bank in elkaar gezet kon worden.

Ook haalde we de espressomachine van Siemens op. Deze kan alle soorten koffie maken en helemaal ingesteld worden op ieders smaak. De komende maand gaan we deze eens goed uitproberen. 

Ondertussen hadden we Kleine Zus en haar vriendinnetje weer opgehaald, zodat ze ook hier even konden spelen. In de straat begon om 17.00 het Halloweenfeest. Zo konden de jongste kinderen bij daglicht langs de deuren. Dat was in sommige gevallen al eng genoeg.

Zelf hadden we natuurlijk ook een lampje buiten gezet en kregen we de hele avond verklede- en geschminkte kinderen aan de deur. Grote Zus mocht met haar vriendje in het donker de deuren langs en kwam natuurlijk thuis met een emmer vol snoep. Gelukkig wilde ze die ook wel delen met haar zusje.

Hebben jullie ook Halloween gevierd?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.