Never a Dull Moment week 40

Weekoverzicht | Never a dull moment week 40 vol tradities en feestjes

De maand oktober begint voor ons met veel tradities en feestjes. Zo gingen we deze week naar de dierentuin voor Kleine Zus haar verjaardag en vierde we uitgebreid Leidens Ontzet in de stad. Het was dus weer een gezellige week.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 40

Zondag 30 september

Zoals elke zondag begonnen we lekker vroeg met de yogales voor de meiden. Wij kunnen ondertussen met een kopje koffie ontspannen in de ruimte ernaast. Deze week stapte we na afloop meteen de auto in richting Ouwehands Dierenpark. In traditie zouden we gezellig een dagje naar de dierentuin gaan voor Kleine Zus haar verjaardag. Omdat Grote Zus over een paar weken ook jarig is, vieren we dat gezamenlijk met vrienden en familie.

Zelf was ik nog nooit eerder in deze dierentuin geweest. De meiden hadden een grote wens om de panda’s te zien, dus kwam dat mooi uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook aangenaam verrast was door deze dierentuin. Overal mooie grote verblijven voor de dieren en ook nog eens overal speeltuintjes en klautertoestellen voor de kinderen. Het weer hadden we ook mee.

We liepen al snel richting de Panda’s Wu Wen en Xing Ya. Beide hadden hun eigen verblijf met een grote ruimte ook buiten. Daar lieten ze zich goed zien en knabbelde op hun bamboestokken.

We hebben echt een hele leuke dag gehad bij Ouwehands Dierenpark. Aan het einde van de dag gingen we nog even terug naar het Panda verblijf om in het restaurant heerlijke noodles te eten. Veel lekkerder dan de standaard patat in de dierentuin. Tegen 19.00 waren we thuis en zonder morren kreeg ik de meiden meteen al in bed. Zo kon ik heelrijk bijkomen van dag tijdens Boer Zoekt Vrouw.

Maandag 1 oktober

Omdat de komende dagen het feest is in Leiden en de meiden vrij zijn, werd er vandaag op school al aan volop aandacht besteed aan Leidens Ontzet. Zo werden de ouders en kinderen op school ontvangen met de koraalliederen, deed Grote Zus mee aan het mini-koraal en aten ze allebei hutspot met worst op school.

Ik moest werken en ’s avonds sporten en ondanks dat ik er helemaal geen zin in had, ben ik toch maar gegaan. Ik moet toch een beetje compenseren voor de biertjes, suikerspinnen en Kamikaze Burgers die ik de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid ga eten.

Dinsdag 2 oktober

Grote Zus was gisteren bij haar vriendinnetje blijven slapen, omdat ze vandaag toch een studiedag hadden. Zo hadden Kleine Zus en ik een lekker rustig ochtendje in pyjama thuis.

Tegen het middaguur kwam Grote Zus weer thuis en we besloten samen ’s middags naar de film te gaan. Ze wilden nog heel graag de film van Dylan Haegens zien en ik was bang dat deze volgende week mogelijk niet meer zou draaien. Omdat alle bioscopen bij ons in de stad dicht zijn, namen we de trein naar Den Haag. Onderweg kwamen we de kermis al tegen en kochten we een zakje Churros voor onderweg.

De meiden genoten van de film en ik moet zeggen dat ik hem zeker op momenten ook best grappig vond. Na afloop moesten we snel terug naar Leiden, want traditiegetrouw eten we Hutspot bij vrienden in de stad. Ze had weer een flinke pan voor ons klaargemaakt met gehaktballen en worst. Na deze stevige bodem, gingen de kinderen naar bed en wij de stad in!

Het was een top avond met veel van deze biertjes, veel vrienden en gezelligheid overal in de stad. Rond 2.00 kroop ik mijn bedje in en zetten de wekker om 6.00 uur.

Woensdag 3 oktober

Het doet altijd even pijn als de wekker weer zo vroeg gaat, maar dat hoort er bij op 3 oktober. Om 7.00 stonden de meiden en ik traditiegetrouw het Wilhelmus te zingen bij het stadhuis. Met de Reveille begint voor ons het 3 oktoberfeest – Leidens Ontzet. Samen met vriendinnen spreken we daar af voor koffie.

Als de stoet vertrokken is, begeven wij ons naar de bakker voor een vers croissantje en nog een bakkie koffie een eindje verderop. Zo komen we dan aan bij het Van der Werfpark – vernoemd naar de burgermeester uit 1574 die nog liever zijn arm aanbod tegen de honger, dan zich over te geven aan de Spanjaarden die de stad hadden omsingelt. In dit park zingen we de Koraalliederen en is er de Den Tonkelaarrede en de toespraak van de Burgemeester. 

Onze volgende stop is weer koffie, maar deze keer met appelgebak of een uitsmijter tegen de kater van gisteren. Ondertussen staat de andere helft van Leiden in de rij voor Haring & Witte Brood, maar die tradietie skippen wij traditiegetrouw 😉 Ook konden we dit jaar helaas niet naar de Lakenhal voor een geschiedenislesje aan de hand van de schilderijen die daar hangen. Het museum wordt momenteel verbouwd en is dus dicht.

Nadat iedereen weer een beetje was wakker geworden, liepen we via de markt richting de Kermis. Gelukkig zijn mijn meiden niet van die waaghalzen en wilden ze maar 2 dingen doen op de kermis; eendjes vangen en in de botsautootjes. Gelukkig maar, want de prijzen op de kermis zijn behoorlijk hoog.

Bij het eendjes vangen ‘won’ Grote Zus een roze eenhoorn-lama. Met mijn collega had ze een weddenschap dat die niet bestonden. De grote vraag was alleen of dit nu een Lama of een Alpaca was…. Uiteindelijk werd er besloten dat het toch een Alpaca was, maar kreeg Grote Zus toch haar beloning.

Na de kermis liepen we naar de andere kant van de stad, waar we “op de brug” altijd naar de optocht gaan kijken. Het grappig is alleen dat ik nooit wat zie van de optocht, omdat het er veel te gezellig is. Tegen die tijd was het ook wel weer tijd voor een biertje en natuurlijk een witte broodje met haring. De zon was ook gaan schijnen en daarom besloten we nog een rondje te doen over de kermis. We hadden ook nog wat muntjes over van de botsautootjes, omdat Kleine Zus het na 1 rondje toch wat te hard vond gaan.

Daarna was (met name Kleine Zus) wel klaar met de drukte in de stad. We liepen daarom naar terug naar de fiets, maar niet zonder nog een suikerspin voor onderweg.

Je kunt je wel voorstellen dat wij de rest van de middag en avond niet veel meer hebben gedaan en iedereen vroeg in zijn bedje lag. Het traditionele vuurwerk om Leidens Ontzet af te sluiten, bewaren we wel voor volgend jaar.

Donderdag 4 oktober

Met bleek bekkies gingen de meiden gewoon weer naar school. Natuurlijk wel vol verhalen en de gewonnen knuffels mee. Ik had wel een beetje medelijden met de juf, maar dan hadden ze de studiedag maar op 4 oktober moeten doen. Zelf kroop ik lekker op de bank met koffie en nog een overgebleven oliebol.

Er kwam kwam verder niet heel veel uit mijn handen. De meiden haalde ik om 15.00 weer uit school. Voor de Hatchimal Dag van morgen mochten ze eindelijk hun ei uitbroeden. Hier hadden ze sinds de middag met Meisje Djamilia natuurlijk al enorm naar uitgekeken.

Ook moesten we nog even serieus aan de bak, want Kleine Zus moest oefenen met de letters geleerd op school en Grote Zus met haar Engelse toets en haar boekbespreking. Want ondanks al het gefeest van deze week moest er ook serieus gewerkt worden.

Natuurlijk vergaten we vandaag ook niet om even extra te knuffelen met Oude Poes! Ze kreeg een extra zakje liquid snack en een muisje van de meiden. Eigenlijk is ze er veel te oud voor, want voor haar was dit alweer haar 21e dierendag en woont ze sinds vandaag ook al die tijd bij ons.

Vrijdag 5 oktober

Vandaag was het dan eindelijk Hatchimal Day en mochten de meiden ook hun nieuwe Hatchibabie meenemen naar school en de BSO. Ik ging naar werk met een bekertje lekker koffie van de VSO. Helaas staat er niet altijd koffie voor mij klaar, maar omdat er vandaag andere leidsters waren, gelukkig wel. Een goed begin van de dag!

Zaterdag 6 oktober

Sinds vorige week gaat Grote Zus op zaterdagochtend naar de Scouting. Nu leek het mij leuk als Kleine Zus ook een keertje zou gaan kijken, maar die dacht er anders over. Ze wilde mijn been niet meer loslaten, dus nam ik haar maar weer mee naar huis. Grote Zus wil wel blijven en kwam na afloop meteen met de inschrijfformulieren.

Na de scouting stapte we in de auto om naar Zoetermeer te gaan. In de Kinepolis daar was er een speciaal Superjuffie KidsWeekend. Naast dat de meiden deze film al konden zien (pas vanaf woensdag in de bioscoop) konden ze er ook spelletjes spelen, schminken en kleuren. Voor alle kinderen was er ook limonade en krijtsnoepjes.

Zelf had ik een bak popcorn gehaald, maar steeds kwamen er van zij kleine handjes die ook wel wat popcorn lustte 😉 De film was erg leuk en zeker een aanrader voor in de herfstvakantie om te gaan zien.

’s Middags kwam ons nichtje gezellig een nachtje logeren. De kleine dames speelde de hele middag gezellig boven met het buurmeisje en Grote Zus bouwde nog even verder aan haar Labo pakket.

Heb jij al plannen voor de herfstvakantie?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.