Weekoverzicht | Never a dull moment week 32 in Amsterdam en voorbereiding voor de vakantie

We waren aan het begin van de week zo vaak in Amsterdam, dan ik eigenlijk wel een hotelkamer had kunnen boeken. We mochten daar een filmset bezoeken en naar de nieuwste Disney film. De rest van de week stond in het teken van de voorbereiding op onze kampeervakantie en het opruimen van de laatste spullen uit mijn vaders huis.

Never a Dull Moment week 32

Zondag 5 augustus

Na een rustig ochtendje besloten we de koe verder bij de hoorns te vatten en vandaag de schuur op te ruimen. Met fijne met dit mooie weer is, is dat je rustig alles even buiten kunt zetten. Ben helaas vergeten een foto van voor en na te nemen, maar het verschil is groot. We hebben de kliko vol gegooid en nog een berg voor de stort. Ook konden we het oude familie babybedje naar mijn schoonzus brengen. Zij heeft een grotere schuur en 3 oudere kinderen, die eerder voor de volgende generatie zullen zorgen.

 

Nadat we het bedje hadden afgeleverd, waren we wel toe aan een borrel. We reden daarom door naar onze favoriete buitentent. We vonden een plekje op het terras in de schaduw, want het was toch best wel warm in de volle zon. We bestelde natuurlijk nacho’s en de meiden mochten een kindermenu uitkiezen met een speciale kinderkaart op een ouderwetse View Master. Ik koos voor de Poke Bowl, mijn favoriete maaltijd deze zomer

Na het eten kregen we opeens bezoek van een dwergpapagaaitje! We hebben hier wel veel grasparkieten vliegen, maar een dwergpapagaai had ik nog niet eerder gezien. Hij ging eerst op het hoofd van een meneer aan een tafel naast ons zitten, maar kwam daarna bij ons aan tafel. De meiden gaven hem een van hun pataatjes en die at hij gretig op.

    

Maandag 6 augustus

Vandaag gingen Grote Zus en ik een dagje samen naar Amsterdam. Kleine Zus ging naar de BSO, want op maandag heeft zij daar ook haar zwemles. Maar voordat wij naar Amsterdam konden gaan, moest ik eerst even naar mijn werk voor een afspraak die tussendoor gekomen was. Grote Zus mocht daarom de Nintendo Switch meenemen en vervelde zich dus geen moment.

In Amsterdam namen wij het pontje over het IJ om te gaan lunchen in de Tolhuistuin. We hadden al een klein broodje gegeten op het station, dus veel trek hadden we niet en bestelde een portie bitterballen en zelfgemaakte Nacho’s met guacamole.

We hadden alle tijd, want de reden dat wij naar Amsterdam waren gekomen, was omdat Grote Zus de hoofdrolspeelster in de nieuwe familiefilm Kapsalon Romy mocht interviewen. Vita is van dezelfde leeftijd als Grote Zus en het was ook meteen een mooi moment om eens een kijkje te nemen op een echte filmset.

En zoals het hoort op een filmset moesten we eerst even wachten totdat Vita klaar was voor het interview. Grote Zus had zelf de vragen bedacht en was ook helemaal niet zenuwachting om ze te vragen. Na ons was er ook nog de Tina die Vita wilde interviewen. Omdat Grote Zus had gevraagd of we ook de filmset mochten zien, bleven we even wachten tot ze daarmee klaar was en ook even wat had gegeten. Gelukkig vond Grote Zus het niet erg om even te wachten. Ik kletste ondertussen even bij met de dames van het PR bedrijf Triple P.

 

Helaas was er niet veel te zien op de filmset, want vandaag zouden ze buitenopnames doen ergens in Amsterdam Noord. Wel zagen we de (lege) studio met een greenscreen, de kleedkamers en de wachtruimte. Ook de andere hoofdrolspeelster Beppie Melissen was aanwezig in de kleedkamer. Helaas had Vita ook niet veel tijd meer en moest de make-up in. We vonden het leuk dat we even een kijkje mochten nemen op de filmset, maar hadden stiekem wel een beetje gehoopt dat we meer van het filmen zelf hadden kunnen zien.

Omdat het nog vroeg was, besloten we daarom nog even te gaan shoppen in Amsterdam. Grote Zus wilde graag alvast een Back-to-School outfit en bij de Primark slaagde we daar prima in!

Dinsdag 7 augustus

Al vroeg zatten we alweer in de trein naar Amsterdam. Eindbestemming was deze keer het Ketelhuis op het Westergasfabriek terrein. In deze bioscoop waren we uitgenodigd door Disney voor een speciale voorvertoning van de film Janneman Robinson & Poeh. In deze live-animatie film komen Poeh en zijn vriendjes bijna echt tot leven. Het is een erg mooi verhaal met een onderwerp dat ook veel ouders in deze tijd zal aanspreken. Voordat de film begon mochten de meiden nog even lekker tekenen. Het potje met potloden ook helemaal in stijl.

Na afloop van de film was er een heuse Engelse High tea voor ons buiten en wachten daar ook de vriendjes uit de film op de kinderen.

  

Wil je deze film ook graag zien? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op 2 bioscoopkaartjes met een originele paraplu

Na de film besloten we lekker naar huis te gaan en speelde de kinderen buiten, terwijl ik een aantal blogs schreef. Het lukte mij er maar liefst 3 klaar te zetten (voor mij een nieuw record), waardoor ik ’s avonds lekker onderuit kon op de bank om eindelijk eens te beginnen aan de nieuwe serie Orange is the New Black

Woensdag 8 augustus

De meiden mochten vandaag gezellig naar tante L voor een dagje spelletjes spelen. Papa’s Liefste en ik hadden zo mooi de gelegenheid om onze nieuwe tent en toebehoren te gaan ophalen bij de Decathlon in Breda. Niet bepaald om de hoek, maar zonder kinderen konden we prima even op en neer rijden. Tijdens onze vakantie naar een RCN camping in Frankrijk, mogen wij namelijk de nieuwe Black & Fresh tent gaan uitproberen. Omdat dit voor ons een eerste keer kamperen is met de kinderen doen we mee met de campagne Start2Camp. Zelf hebben we al wel veel gekampeerd, maar met de kinderen nog niet eerder. Nu zijn ze groot genoeg om in een tentje te krijgen en op een luchtbedje te slapen.

 

Buiten konden we de tent alvast een keertje opgezet zien. Ik denk dat we hier prima in kunnen verblijven met z’n viertjes. Naast de tent kregen we ook een heel startset mee met daarin bedjes, stoelen, tafel en kookspullen. Met een achterbak vol reden we weer naar huis. Gelukkig hebben we ook een dakkoffer van Thule voor deze vakantie aangeschaft, dus hoeven we niet bang te zijn dat onze kleren er niet meer bij zullen passen.

We werden pas om 18.00 weer bij mijn zus verwacht voor Pizza, dus besloten we deze tijd zonder kinderen nog even goed te besteden en ging in eigen stad nog even op het terras zitten. Vroeger kwam we heel veel op dit plekje, maar nu eigenlijk nooit meer.

Bij mijn zus kwam de pizza net na ons aan en konden we dus meteen aan tafel. De meiden hadden een gezellige dag gehad met spelletjes zoals sjoelen, monopoly en Mario Kart op hun oude Nintendo.

Na de pizza gingen we naar huis en kon ik ’s avonds nog een paar afleveringen van Orange is the New Black zien op Netflix!

Donderdag 9 augustus

Veel stond er vandaag niet op de agenda, behalve alvast beginnen met inpakken voor de vakantie. Aan het einde van de ochtend kwam een vriendin langs met haar dochter. De meiden speelde heel gezellig en wij konden zo ook lekker rustig bijkletsen 😉

Nadat zij weg waren, was het tijd om alle kleding in te gaan pakken. Net als vorig jaar heb ik voor de meiden en zakje per dag met daarin ondergoed en kleding. Dat is wel zo makkelijk op de kamping als je gaat douchen.

Na het eten pakte ik ook mijn eigen kleding in en had gelukkig ook nog tijd voor een paar afleveringen van Orange is the New Black

Vrijdag 10 augustus

Omdat we nu wat later op vakantie gaan, kon ik vandaag ook gewoon nog even een dagje werken. Ik neem dan de laatste vrijdag van de vakantie op, omdat dan de overdracht van mijn vaders huis is. Daar moeten we ook nog wel een paar laatste dingen voor regelen, voordat we op vakantie kunnen gaan. Een van die dingen was de oude Kaypo 10 van mijn vader online aanbieden.

Dit is een van voorlopers op de laptop en kocht mijn vader in 1984. Zo kon hij zijn computer van werk mee naar huis nemen en ook thuis aan zijn artikelen werken. We hadden geen idee of hij het nu nog zou doen, maar het deed het zonder problemen. Voor de meiden ook wel leuk om te zien hoe de computers er vroeger uitzagen.

Zaterdag 11 augustus

De wekker ging al vroeg, want voor vandaag hadden we een busje gehuurd, zodat we de laatste spullen uit mijn vaders huis naar de kringloop en stort konden brengen. Eerst reden we naar Voorschoten, waar we een bank ophaalde voor Kleine Zus. Die wil namelijk heel graag een grote bank op haar kamer. Nu de kledingkast weg is, is er ook wel ruimte voor. Omdat we nu toch een busje hadden, konden we hem ook makkelijk ophalen.

Het is heel leuk om in een stad te wonen met veel water, maar als je een paar keer op en neer moet en je steeds voor een open brug staat, denk je er wel even anders over. Bijna elk ritje naar de kringloop/stort was het wel raak!

  

Na een dag hard werken met mijn zussen en aanhang waren alle overgebleven meubels en spullen afgevoerd. Nu staan er alleen nog wat dozen met spullen die we nog hopen te verkopen via Internet, de veilig of een andere goede eindbestelling. Hopelijk gaat dat in de komende weken lukken.

Thuis wachten ons nog een flinke klus, namelijk het inpakken van de auto. De dakkoffer is daarbij echt een uitkomst! Het lukte dan ook prima om alles in de auto kwijt te kunnen. Terwijl ons hierop stortte mogen de meiden met tante M mee naar het pannenkoekenhuis om pannenkoeken te gaan eten! Wat een bofkonten!

Hoe is jouw week verlopen?

Spread the love

One thought on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 32 in Amsterdam en voorbereiding voor de vakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.