Never a Dull Moment week 18

Weekoverzicht | Never a dull moment week 18 – weekendje weg, ziek en naar het musuem

De eerste week van de vakantie zit er alweer op. We begonnen met regenachtige dagen in Port Zelande, maar eindige het een heerlijke barbecue op Bevrijdingsdag. Begin van de week was Kleine Zus ziek, dus deden we het rustig aan en hielden een paar pyjamadagjes. Maar ook bezochten we 2 musea in een dag en kookte Grote Zus voor ons. Onze hele week is weer terug te lezen in dit weekoverzicht. Fijne zondag!

Never a Dull Moment week 18

Zondag 29 april

We werden lekker laat wakker in ons huisje in Port Zelande. Her weer was nogal droevig buiten, maar dat maakt gelukkig voor een vakantie in Center Parcs niets uit. Na ons ontbijtje met verse broodjes, liepen/stepte we naar het Activity Centrum om te kijken wat we vandaag zouden kunnen gaan doen.

Grote Zus wilde graag meedoen met de High Adventure en Kleine Zus wilde bowlen. Omdat we meedoen met de #MoreYes campange, zeiden we daar natuurlijk geen nee tegen. Omdat het best wel druk is ivm de vakantie, konden we voor beide activiteiten pas aan het einde van de middag terecht. Om de tijd te overbruggen namen we een duik in het zwembad!

Het zwembad in Port Zelande is niet erg groot, maar er is genoeg te doen. Er zijn diverse glijbanen, een groot waterpark voor de kleine kinderen en natuurlijk zijn er golven. De meiden vermaakte zich prima en met moeite kregen we ze weer uit het bad.

Terug in het Activity Centrum waren we precies op tijd voor Grote Zus haar High Adventure. In het donker met overal blacklights mocht ze een parcours afleggen, hoog in de lucht. Gelukkig waren er overal vangnetten, zodat ze niet zo snel zou vallen. Terwijl zij lekker bezig was, vonden wij nog net een plekje voor het podium. Daar zou namelijk de Orry&Friends Bingo beginnen en meedoen daaraan is wel een beetje traditie tijdens een weekendje Center Parcs. Helaas deze keer geen prijs, maar het was wel spannend.

 

Vanwege de drukte, waren alle restaurants vol, maar op het terras van het Grand Cafe, vonden we een plekje en konden we sate, hamburgers, kroketten en patat bestellen. We hadden ook niet veel tijd om uitgebreid te eten, want om 19.30 was er een bowlingbaan voor ons vrij.

Ook in de bowlingbaan was het donker met veel blacklights. Ook stond er kromme lijnen op de baan, die het gooien van een rechte lijn best lastig maakte. In plaats van de normale puntentelling hadden we ook gekozen voor een Bowling Bingo. De bedoeling was dat je door het juiste aantal kegels om te gooien een bingo op je kaart kreeg. Dit gaf iedereen gelijke kansen tot winnen. Wel jammer was dat een strike of een spare niet meetelde, en die werden, ook door Kleine Zus, toch een paar keer gegooid.

  

De Bowling Bingo werd gewonnen door Kleine Zus en zij mocht daarom een extra groot ijsje uitzoeken. De #MoreYes challenge was geslaagd en moe gingen de meiden daarna naar bed. Ik maakte van de gelegenheid nog even gebruik om de sauna in ons huisje uit te proberen. Lekker warme en rozig dook ik daarna ook mijn bedje in.

Maandag 30 april

Helaas alweer ons laatste dagje in Port Zelande. We hebben erg genoten van alles, maar het was nu weer tijd om naar huis te gaan. De regen kwam buiten met bakken naar beneden, dus besloten we ook niet langer te blijven. Nadat we alles weer hadden ingepakt, ontbeten en het huisje netjes hadden achtergelaten, reden we weer naar huis.

Onderweg besloten we om ’s middags naar de IKEA te gaan, daar was het echt weer voor. We dropte thuis onze koffers, knuffelde poes en gaven haar eten en reden meteen door. In de IKEA gingen we opzoek naar een grote kast voor in de werkkamer. Ook lopen we al een tijdje rond met de wens voor een nieuwe keuken. De hele middag hebben we ideeën opgedaan en eerste ontwerpen gemaakt op de computer. Het was gelukkig niet heel erg druk en zo konden de meiden allebei ook een eigen kast ontwerpen op een computer.

Al met al kostte het best wel veel tijd, dus aten we die avond ook bij de IKEA, voordat we naar weer naar huis gingen. Het was toch ook wel weer erg fijn om lekker in onze eigen bedjes te slapen.

Dinsdag 1 mei

Redelijk op tijd waren we allemaal weer wakker. Papa’s Liefste moest gewoon weer naar werk en Grote Zus haar vriendinnetje kwam al vroeg spelen. Kleine Zus voelde zich niet zo lekker en bleef in pyjama op de bank liggen. Ze was echt ziek, want moest zelfs overgeven. Nadat zij en de bank weer helemaal schoon waren, kwam er een vriendinnetje van mij koffiedrinken. Gelukkig maar dat we bij mij thuis hadden afgesproken, want met een ziek kind op de bank, kon ik de deur niet uit.

De rest van de middag sliep Kleine Zus, speelde Grote Zus en haar vriendinnetje boven en ruimde ik de vakantiespullen weer op. En lekker rustig vakantiedagje verder dus.

Woensdag 2 mei

Vandaag moest ik ’s ochtends weer aan het werk. Papa’s Liefste kon gelukkig thuiswerken. Kleine Zus was aan de beterende hand, maar nog niet helemaal fit. We maakte er dus gewoon nog maar een pyjamadagje van. De meiden vermaakte zich prima met hun eigen Waanzinnige Bankhut.

Na het eten maakte we nieuwe afspraken. Na de workshop van Nintendo Labo willen de meiden heel graag een Nintendo Switch. Nou zijn die speelcomputers best prijzig en hebben de meiden nog niet zoveel gespaard om er eentje te kunnen kopen. Daarom hebben we het beloningssysteem met stickers naar weer uit de kast gehaald. Voor elk klusje of goed gedrag (Kleine Zus bord leeg eten en Grote Zus haar kamer opruimen) krijgen ze een sticker twv 50 cent. Dit wierp meteen zijn vruchten af, want in no-time was de Waanzinnige Bankhut weer netjes opgeruimd 😉

Donderdag 3 mei

Dat het systeem werkt, bleek meteen de volgende ochtend, toen Papa’s Liefste en ik allebei een krentenbol op bed kregen 😉 Vandaag zouden de meiden en ik naar het Stedelijk Museum gaan en Papa’s Liefste kon ons op weg naar werk op het museumplein afzetten. Daar hadden we afgesproken met de schoonzus van een collega van mij. Zij is bezig met een project en wilde graag samen met een 9-jarige door een modern museum gaan, om te zien hoe kinderen tegen moderne kunst aankijken. Grote Zus wilde dit wel doen. Terwijl zij samen rondliepen, maakte Kleine Zus en ik ons eigen rondje. Er was genoeg te zien en doen.

  

We maakte zelf kunst met gekleurd papier onder een projector. Er waren bewegende lampen en een grote steen die door de kamer zweefde. Ook mocht Kleine Zus met een VR bril kijken naar kunst in de lucht. We vermaakte ons prima in het museum samen.

Grote Zus had het ook erg leuk gehad en wilde eigenlijk nog wel een keertje terug. Aangezien we nu toch op het museumplein waren, stelde ik voor om ook maar naar het Rijksmuseum te gaan. Ik heb een pasje van de BankGiroLoterij en de meiden mogen daar gratis naar binnen, dus waarom niet. Het is tenslotte vakantie en we hadden verder geen andere plannen.

Een klasgenootje van Grote Zus had haar spreekbeurt gehouden over het Rijksmuseum, dus zij wist wel welke schilderijen er onder andere te zien waren. Vanwege de vakantie waren er ook allerlei leuke activiteiten te doen in het museum, waaronder deze tekenles. De meiden maakte een eigen zelfportret en met wat hun van een tekendocent, lukte dat aardig.

Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar de beroemdste schilderijen in het Rijksmuseum. Dat waren natuurlijk de Nachtwacht en het Melkmeisje. Maar ook zagen we een oude bekende hangen, het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden. Deze hangt normaal in de Lakenhal in Leiden, maar omdat ze daar aan het verbouwen zijn, logeert hij nu in het Rijksmuseum. Een ander mooi stuk was de kist waarin Hugo de Groot ontsnapte. Het verhaal kende Grote Zus dankzij het toneelstuk Lang Geleden…

Natuurlijk wilde we ook graag Marten en Oopjen zien, maar helaas hadden we daar geen tijd meer voor. Maar in de shop van het museum stonden ze wel tentoongesteld als Playmobiel variant. Zo waren ze natuurlijk ook te koop in de winkel, samen met het melkmeisje. Beide meiden kreeg een setje om thuis mee te spelen. Ook komen we snel nog terug om ze in het echt te zien. Dat kan nog tot 3 juni!

 

Het was al aardig laat geworden, dus namen we de tram richting het werk van Papa’s Liefste. Daar pikte hij ons op en reden we samen mee naar huis. Onderweg belde onze huisvriend en aangezien het vakantie is en mooi weer, besloten we gezellig uit eten te gaan. In het asperge seizoen, vind ik dat nooit een grote straf!

Vrijdag 4 mei

Ondanks het mooi weer, was het voor Papa’s Liefste en mij een gewone werkdag. De meiden gingen lekker naar de BSO, waar ze de hele dag in de speeltuin lekker buiten speelde. Gisteren was er met de post het kookboek “Vandaag Kook Ik” binnen gekomen. Deze had ik gewonnen bij de BankGiroLoterij.

 

Grote Zus had daarom voorgesteld dat zij vandaag zou gaan koken en de boodschappen doen (natuurlijk in ruil voor stickers 😉 ) Ze maakte voor ons Pasta Pesto met spekjes en erwtjes. Met een klein beetje hulp, zette ze een heerlijke maaltijd voor ons op tafel.

Na het eten waren wij natuurlijk, net als de rest van Nederland 2 minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenking.

Zaterdag 5 mei

Vandaag geen balletles, dus konden we het lekker rustig aan doen. Het was prachtig weer, dus traditiegetrouw brachten we een bezoekje aan de jaarmarkt in Oegstgeest. Daar hebben ze elk jaar een enorme vrijmarkt. Met een grote tas en een dikke portemonnee, vol klein geld, gingen we op zoek naar koopjes. We waren eigenlijk best laat, maar ondanks dat we genoeg nog op de kleedjes lagen, was al het leuke speelgoed wel weg. Ook de afweging of ze het echt wilde hebben of niet liever spaarde voor de Nintendo Labo hielp. Met 1 DVD, een sleutelhanger en wat Filly eenhoorns gingen we naar huis.

Het was natuurlijk het perfecte barbecue-weer. Dus deden we snel nog even wat boodschappen en staken daarna de Cobb aan. Heerlijk in het zonnetje, met een hapje, drankje en wapperende vlag, genoten wij van onze vrijheid in Nederland.

Wat zijn jullie plannen voor de rest van de vakantie?

Spread the love

17 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 18 – weekendje weg, ziek en naar het musuem

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.