Weekoverzicht | Never a dull moment #6 veel speelgoed, een spannende premier en een week waarin weinig uit handen kwam

Na nog 2 dagen op de Spielwarenmesse – de grootste speelgoedbeurs – te hebben rondgelopen, kwamen we maandag weer in de gewone wereld terecht. Heerlijk weer thuis te zijn, maar er moest ook weer gewoon gewerkt worden. Gelukkig bracht de premiere van Fifty Shades Freed voor nog wat spanning in de week. De rest van de tijd had ik nodig om weer even bij te komen.

Zaterdag 3 februari

Vandaag de derde dag van het bezoek aan de Spielwarenmesse, de grootste speelgoedbeurs ter wereld, in Neurenberg. De afgelopen 2 dagen hadden Linda (Mamaliefde) en ik de beurs al aardig verkend, maar vandaag zouden we meelopen met een bloggerstour. In 3 uur tijd zouden wij samen met 10 Duitse Mamabloggers rondgeleid worden. Speciaal voor ons had de organisatie een vertaler geregeld.

In een rap tempo gingen we de beurs over en brachten een bezoek aan diverse stands zoals die van Simba (bekend van oa Smoby, Aquaplay en Big Bobby Cars), het Tech&Play plein, de Trend Gallery (met de Toy Award winnaars en nominaties), Sigikid, Steiff, Schmidt

Het was flink door lopen, want de liepen bijna alle hallen wel door. Onderweg kwamen we ook bijzondere types tegen, waar we natuurlijk mee op de foto moetsen.

We eindigde de tour in hal 12.2, de hal waar de grote merken een vaste stand hebben (het hele jaar door dus) Zo kregen we een tour bij LEGO en Mattel. De tour sloten we af met een lekkere lunch in de business lounge. We waren ook echt wel toe aan een goede maaltijd.

 

Na de tour hebben de rest van de middag zelf nog wat over de beurs gelopen en zo hal 1 en 2 bezocht Hier waren de poppen en knuffels te vinden. Omdat we geen internet in ons hotel hebben, bleven we na het sluiten van de beurs nog even in de perskamer om onze foto’s en blogs te bewerken. Op een moment werd het wel erg stil in de perskamer en bleek er vuurwerk te zijn. We moesten hiervoor wel weer terug naar hal 1 (best een eind lopen) Omdat ik op dat moment ook gebeld werd door het thuisfront, besloten we het vuurwerk maar te bewaren voor volgend jaar.

Op de terugweg naar ons hotel aten we in een wegrestaurant. Hier was gelukkig wel wifi en zo hoefde wij de laatste aflevering van Wie is de Mol niet te missen! Terug in het hotel dronken we ook nog even samen een wijntje (zelf meegenomen) voordat we moe, maar voldan ons bed in doken.

Zondag 4 februari

Vandaag was het alweer de laatste dag van de Spielwarenmess. Wat hebben we veel gezien en toch nog niet alles. Daarom namen we deze ochtend de tijd om de laatste stands op onze wishlist (zoals de 3D printers voor thuis en op school van XZY printing) te bezoeken. Ook hadden we nog wat vouchers voor een goodies en besloten we ook daar even langs te lopen. Een hele leuke manier op toch nog producten te zien, waar we in eerste instantie misschien niet hadden gestopt.

 

Het was duidelijk wel de laatste dag van de beurs en veel standhouders begonnen aan de afbouw. Wij hadden nog een laatste afspraak om 14.00 bij Epoch. Hier kregen we een rondleiding in de nieuwe city van de Sylvanian Families en de nieuwe collectie van AquaBeads

 

Na deze afspraak was het echt tijd om naar huis te gaan. We hadden nog een autorit van ruim 6,5 uur te gaan en we wilde ook niet te laat thuis zijn. Onderweg kregen we nog een flinke sneeuwbui en lag er een paar cm toen we even stopte om te eten.

 

Tegen middernacht waren we weer thuis! Wat een bijzondere dagen hebben we gehad en zoveel gezien. De komende dagen zullen we wel nodig hebben om alles een beetje te verwerken. Maar nu is het heerlijk om weer in mijn eigen bedje te liggen. De meisje hadden mij ook gemist en ik vond een mooi plantje en lief briefje op tafel.

Maandag 5 februari

Vandaag moest er weer gewoon gewerkt worden in het ziekenhuis. Gelukkig was er maar een deelnemer, maar toch was mijn dag aardig gevuld met administratieve bezigheden. Ik merkte wel dat ik moeite had om er bij te blijven. Voor eenvoudige rekensommen zag ik de logica niet en koste mij alles dus veel meer tijd dan normaal.

Nadat ik de meiden had opgehaald, mochten ze mijn ‘buit’ van de Spielwarenmesse verdelen. Niet dat ik veel echt speelgoed had gekregen, maar vooral kleine dingetjes. Ze mochten om de beurt kiezen en zo verliep de verdeling zonder ruzie. Ze mochten er nog even mee spelen, terwijl ik ging sporten. Ik dacht dat een Pilatesles wel lekker ontspannen zou zijn, maar al snel merkte ik de hoe mijn lichaam had gelden onder de 4 dagen lopen over de beurs, ik kreeg geen been in de lucht. Thuis plofte ik op de bank en kon nog maar weinig uit handen krijgen.

Dinsdag 6 februari

Voordat we naar school gingen, vonden de meiden onze vuurschaal in de tuin, vol met ijs. Ook al is het een mini ijsbaan, het zorgde voor veel pret.

Later die ochtend ben ik naar mijn vaders huis gegaan, om daar weer een beetje verder te gaan met opruimen.

Op de terugweg, stopte ik nog even in de stad voor een nieuwe jurk. ’s Avonds mocht ik namelijk bij de premiere van het laatste deel van de Fifty Shades trilogie zijn. De dresscode was black tie, en dat betekend voor vrouwen in het lang of cocktail. Mijn enige lange jurk in de kast is strapless, maar dat leek mij met de kou, toch niet echt een juiste keuze. Bij Steps vond ik een betere (nep ledere) jurk voor deze avond, inclusief een bontje en clutch in de sale. Ook ging ik nog snel even langs bij de Douglas voor wat make-up advies, waar ik meteen werd opgemaakt 😉

Nadat ik Kleine Zus had opgehaald van school, fietste we terug naar de stad voor een Touch-Up bij de Cosmo kapper. Zo was ik mooi klaar voor de premiere. Om 17.00 werd ik opgehaald door Miriam, mijn date voor de avond. We werden in Tusischki onthaalt op de rode loper en kregen bij binnenkomt meteen een cocktail en een heerlijk cake van deze grote taart. Leuk was te zien dat iedereen zich wel aan de dresscode Black Tie had gehouden.

In de zaal zaten we gezellig naast Joyce (Mamakletst) en haar moeder en verder op spotte we ook Marjolein (Olivette) en Jamey (Beauty Unboxing). Natuurlijk waren er ook diverse BNN’ers zoals Gerald Joling, Anna Nooshin, Kim Feenstra, Victor Mids, Mari van der Ven, Marijke Helwegen, Koen Kardashian, Moniek Sluyter, Jasmine Sendar, Manuel Venderbos en nog vele andere (die ik niet allemaal herkende)

De film was prima voor vermaak en ik was blij dat ik toch nog even deel 1 en 2 gisteren had gezien. Met de popcorn en chocolade op mijn stoel kwam ik de film prima door. Na afloop van de film was er nog een mega afterparty met muziek en…. Gin Tonics! Zo werd het een hele gezellige avond!

 .

Woensdag 7 februari

Mijn afspraak in het ziekenhuis ging niet door, waardoor ik lekker thuis kon blijven. Mijn plan was om heel veel achterstallige mail en andere klusjes te doen, maar ik kwam niet verder dan een wasje en de keuken opruimen. De drukte van de afgelopen dagen hakte er flink in. De rest van de ochtend heb ik een beetje op de bank gehangen. Om 12.30 haalde ik de meiden uit school. Kleine Zus had maar liefst 2 vriendinnetjes die wilde komen spelen. Goede reden dus voor een pannenkoeken en poffertjes.

De meisjes speelde heel lief samen, terwijl Grote Zus lekker met haar vriendje buiten verstoppertje aan het doen was. De vriendinnetjes werden rond 15.00 alweer opgehaald en Kleine Zus voegde zich bij de verstoppers buiten. Zo had ik even een momentje voor mezelf en kon ik de (spannende) producten uit mijn Fifty Shades Freed Goodiebag proberen

Ook mijn voornemen om ’s avonds iets gedaan te krijgen, kwam tot niets. Papa’s Liefste was de hele avond weg en al snel lag ik te slapen op de bank. De blog voor morgen moest nog maar een dagje wachten.

Donderdag 8 februari

Nadat ik de meiden naar school had gebracht, verheugde ik mij op een rustige ochtend waarin ik hopelijk eindelijk wat werk kon verzetten. Ik had echter mijn koffie net gezet en een kommetje havermout gemaakt, toen ik een appje van mijn collega kreeg dat het wel erg stil was aan de vergaderkamer. Oeps helemaal vergeten dat ik overleg had! Als een speer dus naar de andere kant van de stad gefietst. Gelukkig was ik niet de laatste 😉

Op de weg naar huis fietste ik langs het Kruidvat, waar ze 75% korting hadden op de laatste sale. Ik vond daar een doos Playmobil met Alpen koeien (past mooi bij het Skihut) voor €3,25 en een doos met Window Markers van Totum voor €2,99. Mooie koopjes en een heel blij meisje. Maar voordat er weer op het raam getekend kon worden, moest er eerst gezeemd worden. Gelukkig kreeg ik daarbij hulp, waarna er meteen ook weer druk getekend werd

’s Avonds was het weer tijd voor sporten. We hebben een nieuwe sportleraar en ze heeft een hoge pet van ons op! We werden flink afgemat! Thuis had ik nog allerlei plannen voor de avond, maar al snel viel ik weer in slaap op de bank.

Vrijdag 9 februari

Vrijdag is een gewone werkdag, dus weinig bijzonders over te vertellen. Gelukkig had onze Gezelligheid Commissie een borrel ingepland aan het einde van de dag!

Er was voor vandaag code geel afgekondigd in het hele land ivm sneeuwval, maar dat bleek (gelukkig) wel mee te vallen en meer dan een plekje voor de deur kwam het niet.

Zaterdag 10 februari

Heerlijk weekend! Even geen ochtendspits, maar lekker op ons gemakje opgestaan. Wel moesten we op tijd op de balletles zijn. Helaas bleek de juf vanwege persoonlijke omstandigheden er niet te zijn en hadden wij de mail daarover niet ontvangen. Gelukkig waren wij niet de enige, want een andere papa zat ook al klaar met zijn ballerina. Wij besloten dan maar gezellig met z’n alle koffie te gaan drinken, met een taartje. 

De rest van de middag hebben we een beetje in huis gerommeld. Grote Zus was spelen bij een vriendinnetje en Kleine Zus had alvast haar pyjama aangedaan en lag onder een dekentje op de bank. We aten ’s avonds lekkere curry samen met onze huisvriend. Na het eten stortte de mannen zich op het doosje Twickto, dat ik gekregen had op de speelgoedbeurs.

De mannen gingen een biertje drinken in de stad en de meiden en ik settelde ons op de bank voor weer een spannende Wie is de Mol aflevering. Ze vinden het superspannend, maar tegen de tijd dat MolTalk begint, vallen de oogjes wel dicht. Snel naar bed dus, want morgen moet we er weer vroeg uit. Waar we heen gaan zie je vandaag op Instagram of moet je even wachten tot volgende week 😉

Weet denk jij wie de Mol is?

Spread the love

22 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #6 veel speelgoed, een spannende premier en een week waarin weinig uit handen kwam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.