Maak zelf een speelparadijs voor je kind

Maak zelf een speelparadijs voor je kind

Ieder kind droomt van een speelparadijs in de achtertuin. Samen met vriendjes kunnen ze eindeloos avonturen beleven in de buitenlucht. Om deze droom van jouw kind te verwezenlijken kun je een speeltoestel aanschaffen. Wat ook mogelijk is, is het zelf in elkaar zetten van deze droom. Je moet hiervoor echter wel wat creatiever te werk gaan, waardoor je vrij gemakkelijk zelf jouw tuin kan omtoveren tot een waar speelparadijs. Het enige wat nodig is, is een klein beetje handigheid en een creatieve bui. Hieronder een paar voorbeelden hoe jij zelf een waar speelparadijs kunt maken.

Maak zelf een speelparadijs voor je kind

De muziekschutting

De muziekschutting is een heel leuk voorbeeld van een creatieve manier omgaan met materialen. Door een oud hekwerk te gebruiken als basis waarop je verschillende ‘instrumenten’ bevestigt, kun je heel snel en gemakkelijk een erg leuk speeltoestel maken. Voorbeelden van ‘instrumenten’ zijn een pan, een rooster, houten schotels, etc. Door daarnaast bijvoorbeelde spatels en lepels te gebruiken als slaginstrumenten, kunnen de kinderen zelf muziek maken op de schutting. Wie wilt dat nou niet!

Een tent van een pallet

Ook dit toestel is vrij gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een pallet, een aantal houten latjes en een groot doek. Door de pallet op de grond te leggen en daar de latjes aan te bevestigen zodat je het frame voor de tent maakt. Hier leg je het doek overheen en voila je hebt mooie tent voor je kind gemaakt. Ieder kind vind het erg fijn om een eigen plekje te hebben, waar een tent een ideale oplossing voor biedt. Welk kind wil nou niet zijn of haar geheel eigen plekje in de tuin. Voor je het weet is jouw kind daar niet meer weg te houden.

Een watermuur

Het laatste speeltoestel is de watermuur. Je hebt hier een plaat voor nodig waar je verschillende elementen aan vast kunt maken. Handig is dus om een plaat met gaten te nemen, zodat je de elementen snel en gemakkelijk vast kunt maken met bijvoorbeeld tyrips. Je kunt zelf kiezen hoe groot je het toestel wilt maken. Als je geen gaten hebt kun deze zelf in de plaat boren of je kunt de elementen met spijkers bevestigen aan de plaat. Door bijvoorbeeld trechters, buizen en een draaiend rad te bevestigen aan de plaat kun je het water zo door de elementen naar beneden laten lopen. Erg leuk voor in de zomer!

Lees ook; Onze wensen voor ons dakterras

Uitgelichte foto; Iakov Filimonov / Shutterstock

Spread the love

30 thoughts on “Maak zelf een speelparadijs voor je kind

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.