weekoverzicht #5

“Weekoverzicht | Never a dull moment #5

Deze week was weer een beetje een gewone week. We begonnen hem nog wel met een toeristische route in Brussel. Gelukkig mochten de meiden 2 dagen nog even bijkomen van vorige week met 2 studiedagen. Ook gingen we naar yogales, aten we lekker bio frietjes en we sloten de week af met Wie is de Mol. Lees het hier in het weekoverzicht van week 5.

weekoverzicht #5

Zondag 29 januari 2017

Na een nachtje heerlijk te hebben geslapen in ons Novotelbedje, waren de meiden toch al vroeg wakker. Op mijn telefoon zag ik het berichtje dat Lisette al met haar dochter in het zwembad was. Dat wilde mijn meiden ook wel, dus de zwempakken werden snel aangedaan.

Na een uurtje te hebben gespetterd was het wel tijd om te gaan ontbijten. Linda en haar dochter schoven ook gezellig bij ons aan. Er stond een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar met Belgische wafels en English Breakfast. Nadat iedereen zijn buikje vol had gegeten, werd het tijd om Manneke Pis eens te gaan zoeken. We hoefde gelukkig niet al te ver te lopen van het hotel, want het was best wel koud buiten.

Onze tour door Brussel vervolgde we nog even, want een bezoekje aan de Grote Markt hoort daar ook bij, Daar wrijven we over de rechterarm van Everaard t’Serclaes’ beeld voor wat geluk. Ook alle gouden huisjes langs de markt vonden de meisjes prachtig. Zouden daar prinsesjes wonen?

 

We konden Brussel natuurlijk niet verlaten zonder nog een grote wafel te eten, met poedersuiker en slagroom.

Daarna werd het toch wel weer tijd om met de trein naar huis te gaan. Van al dat lopen door de stad, waren de meiden best wel moe en was het vooruitzicht om 2 uur warm in de trein te zitten, best wel prima.

In de trein vermaakte we ons prima met een spelletje “Pesten” en natuurlijk nog even lekker lezen in de boeken die we hebben gekregen van Stefan Boonen.

Thuisgekomen werden we van het station opgehaald door Papa’s Liefste. Die was ondertussen ook terug gekomen van zijn wintersportvakantie. We hadden hem natuurlijk erg gemist de afgelopen week, dus werd er veel af geknuffeld. Als cadeautje had hij heerlijke chocolade voor ons meegenomen 🙂

In de koelkast vond ik een kilo heerlijke spare-ribs. Deze had ik met een Facebook-actie gewonnen en had opa voor ons opgehaald bij de slager. Heerlijk dus om zo het leuke weekend / week af te sluiten.

Maandag 30 januari 2017

Maandag moest er weer gewoon gewerkt worden  De meiden hadden een studiedag, maar konden terecht op de opvangen en bij een vriendinnetje. Een beetje koffie kon ik na afgelopen weekend/week wel gebruiken.

Dinsdag 31 januari 2017

Ook vandaag hadden de dames nog een studiedag. Samen met het vriendinnetje dat op dinsdag altijd bij ons speelt, gingen we naar de bibliotheek. Daar had ik nog een tegoedbon voor 2 speciale koffies. Terwijl de meiden opzoek gingen naar Pokemons, wisselde ik samen met een vriendin deze bon in. De Latte was extra lekker met een beetje salted caramel, mmmm. Terwijl wij gezellig koffiedronken vermaakte de meiden zich ook prima. Omdat het deze week ook de Nationale Voorleesdagen zijn, was er een speciale tentoonstelling in de bibliotheek met allemaal onderdelen van walvissen uit Naturalis. Dit omdat het prentenboek van het jaar De Kleine Walvis heet.

De rest van de middag, brachten we heel ontspannen door (heerlijk die vloerverwarming 🙂 )

Woensdag 1 februari 2017

Omdat de ochtend een beetje minder gestructureerd liep dan anders, zei ik tegen de meiden, dat ze zelf maar even iets voor ontbijt uit de kast moesten halen. Toen ik beneden kwam, trof ik dit aan… Tja geef ze eens ongelijk 😉Na schooltijd gingen de meiden en ik lunchen bij de HEMA. Altijd een succes, met een versierde pannenkoek voor de dames en lekkere erwtensoep voor mezelf.

 

Vandaag zouden we dan eindelijk naar de Kinder Yogalessen gaan. De vorige 2 lessen hadden we al moeten missen, omdat we op de woensdagmiddag opeens andere plannen hadden. De meiden vonden het super leuk. Helaas moesten ze wel op elkaar wachten, omdat ze allebei in een andere lesgroep zitten. Gelukkig was de iPad mee voor wat vermaak.

Op de weg naar huis moest ik nog even langs onze plaatselijke bio friettent. De organisatie van het Yoga Festival is weer begonnen en ik moest met hem nog even wat dingen kortsluiten voor zijn deelname. Natuurlijk proefde we meteen zijn heerlijke bio frieten en bietenballen.

Donderdag 2 februari 2017

Uit school bleek het eindelijk weer eens heerlijk buitenspeelweer te zijn, met een lente-achtig zonnetje. Maar voordat we van de glijbaan afkomen, moest hij eerst even goed worden schoongemaakt

Na het eten, ging ik eens lekker op de bank zitten met een kop thee, chocolade en een film in de DVD speler. Voor een review mocht ik het regiedebuut van Thomas Acda “Fake” bekijken. Nog leuker is dat ik 2 DVD daarvan ook nog mag weggeven. Doe je mee?

Vrijdag 3 februari 2017

Vrijdag was weer een gewone werkdag, met lekker warme gevulde koeken bij de koffie. Tegen de tijd dat ik weer naar huis ging, was het nog steeds een beetje licht. Het is duidelijk dat we weer naar de langere dagen aan het toe gaan zijn. Laat de lente maar komen.

Zaterdag 4 februari 2017

De zaterdag bestond uit balletles, boodschappen doen en de verjaardag van ons kleine nichtje; ze werd vandaag 2 jaar!
’s Avonds mocht Grote Zus nog even opblijven om samen met mij naar Wie is de Mol te kijken. Nadat ze vorige week in Brussel ook had mogen kijken, zit ze ook helemaal in het spel. Samen wachten we in spanning af wie er deze week naar huis zou gaan…

Wie denk jij dat de mol is dit jaar?

Spread the love

3 thoughts on ““Weekoverzicht | Never a dull moment #5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.