Wie is de MolTAG 2018

TAG | Blik terug en voorspel Wie is de Mol 2018

Vanavond start het programma Wie is de Mol 2018. Een van mijn favoriete programma op de Nederlands televisie. Al weken heb ik de app op mijn telefoon gedownload en maak ik met vrienden, collega’s en familie poules aan en speculeren we over wie de Mol dit jaar zal zijn. Dit jaar zal ook meteen heel bijzonder starten, want vanavond mag ik aanwezig zijn bij MolTalk!

Vorige jaar bedacht ik ook de Wie is de Mol 2018 Tag, die ik natuurlijk ook dit jaar weer invul. Doe je mee?

Wie is de Mol 2018Blijf je thuis voor Wie is de Mol? 

Jazeker! Mocht ik toch ergens anders een afspraak maken, dan kijk ik de aflevering zo snel mogelijk terug! Mijn bloed begint al te borrelen, alleen al bij de tune. Ik ken geen TV-spelletje dat zo goed uitgedacht is. Voor wie het niet volgt, lijkt het allemaal heel ingewikkeld; iemand is de Mol en de andere doen alsof ze de Mol zijn, om zichzelf zo verdacht te maken. Dit zorgt ervoor dat andere de vragen in de test over wie zijn denken wie de Mol is, verkeerd beantwoorden. Degene die er het verste naast zit, wordt naar huis gestuurd. Op die manier blijf jij langer in het spel en kom je uiteindelijk samen met de Mol in de finale. Wie dat lukt, wint de prijzenpot. De opdrachten die ze elke week moeten doen om dit geld voor de prijzen te verdienen, zijn zo spannende. Wie was fanatiek en wie was er aan het “mollen”? Ik denk dat het zo’n leuk programma is, omdat je zelf onderdeel van het team wordt. Ik zit op het puntje van mijn stoel om geen aanwijzing te missen. Het is elke maandag ook weer prima gespreksstof voor bij de koffieautomaat!

Kandidaten Wie is de Mol 2018

Hoe lang kijk jij al naar Wie is de Mol?

Ik denk dat ik van de eerste paar seizoenen wel eens een aflevering gezien heb, maar ik deed toen nog lang niet zo enthousiast mee. Pas toen het programma gedaan werd door bekende Nederlanders ben ik echt gaan kijken. De laatste jaren kijk ik ook trouw naar MolTalk na afloop! Heerlijk om nog even na te praten, net als bij een voetbalwedstrijd.

Wie is de beste Mol aller tijden?

Milouska Meulens uit seizoen 6! Haar heb ik namelijk toen het hele seizoen echt als laatste op mijn verdachtenlijstje gehad. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat zij de Mol kon zijn. Ik vond haar namelijk steeds zo dom en onnozel. Hahaha die rol had ze dus mooi neergezet Ik viel echt van mijn stoel toen ik hoorde dat zij de was.

Afbeeldingsresultaat voor milouska meulens wie is de mol

Wat is de beste mollen-actie ooit?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Er zijn namelijk zoveel acties al geweest in de afgelopen jaren dat het moeilijk kiezen is. Maar ik denk dat ik toch kies voor Inge Ipenburg. Bij een veiling konden deelnemers bieden op verschillende items. Dit werd betaald uit de pot en deze ging leeg….

Wie is je favoriete presentatie?

Ik vond zelf Karel van de Graaf een heerlijke presentator voor Wie is de Mol. Hij was namelijk altijd zelf een beetje mysterieus met zijn hoed. Op zijn gezicht waren nooit emoties af te lezen en hij had altijd een hele serieuze blik. Dit gaf het spel nog een extra spannende sfeer. Deze week hoorde ik bij MolTalk dat hij het meer 2 seizoenen gepresenteerd heeft, maar voor mijn gevoel was dat veel langer.

Welke opdracht is je bij gebleven?

Dat is toch wel de opdracht waarin de kandidaten van Wie is de Mol 6 de berg op moeten fietsen. Een loodzware tocht en Frédérique Huydts levert een topprestatie. Ze haalde daarmee het hele geldbedrag van de opdracht eigenhandig binnen. Zij won dat jaar ook uiteindelijk Wie is de Mol, maar overleed helaas een paar maanden later aan darmkanker.

Welk land vond je de mooiste locatie?

Omdat ik zelf in Australië heb gewoond, heb ik dat erg leuk gevonden om dat te zien. Maar het land dat de meeste indruk op mij heeft gemaakt, is toch Argentinië en met name de afleveringen in Buenos Aires. Toen ik 5 jaar later er zelf was, herkende ik er heel veel uit de afleveringen van Wie is de Mol. Waar Wie is de Mol 2018 zal plaatsvinden, is nog een grote verrassing. De geruchten zeggen dat het wel eens Georgië zou kunnen zijn. (dit staat zelfs al op Wikipedia)

Wat is je favoriete Mol-moment?

Daar hoef ik natuurlijk niet lang over na te denken! Dat is de scene waarin Rick van de Westelaken even om het hoekje van de badkamer komt kijken 😉

Hou je een Mollenboekje bij of heb je aan andere strategie?

Ik heb zelf geen Mollenboekje, maar speel wel altijd mee met een Wie is de op poule. Al een laat jaar doe ik dat met collega’s op werk. Er hangt dan een blaadje op het prikbord, waarop we elke week voorspellen wie er naar huis gaat en wie de Mol is. Degene die dit meeste keren juist heeft geraden, wint de eer. Nu spelen we de poule op de Wie is de Mol app.

Ook dit jaar heb ik weer verschillende poules waarin ik mee speel; eentje natuurlijk met collega’s op werk, eentje met mijn zus en eentje met andere mamabloggers. Om zelf natuurlijk zo goed mogelijk te scoren kijk ik verder naar MolTalk en lees ik zo af en toe de voorspellingen en aanwijzingen op de forums op het Internet. Al moet ik zeggen dat ik daar vaak niet heel veel wijzer van wordt. Er zijn er namelijk zoveel meningen en allemaal hebben ze wel een plausibele verklaring waarom alle kandidaten wel de Mol zouden kunnen zijn.

Zou je zelf mee willen doen?

Het zou me heel erg leuk lijken. Volgens mij leef je gedurende het spel in een hele andere wereld. Ik weet alleen niet of ik er heel erg goed in zou zijn… Op de TV kun je het allemaal toch net wat beter zien wat alle andere kandidaten uitvreten. Ook ben ik eigenlijk beste wel een angsthaas en zou ik de meeste opdrachten helemaal niet eens durven uitvoeren. Misschien is het maar beter dat ik vanaf de bank mee doe.

MolTalk

Vorig jaar schreef ik in deze Wie is de Mol Tag, dat ik wel een keertje de uitzending van MolTalk zou willen bijwonen. Dit kan alleen als je online een vraag juist beantwoord. Omdat we met mijn collega’s hadden afgesproken er dit jaar voor te gaan, heb ik dat dus gedaan. En raadt wat! Vanavond zit ik gewoon in het publiek van MolTalk! Wie weet spot je mij dus wel!

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?

Om een aan te tonen hoe moeilijk het is om vooraf er al iets over te zeggen. Vorig jaar voorspelde ik namelijk dat Jochem van Gelder als eerste naar huis zou gaan, maar uiteindelijk was hij de verliezende Finalist!
Het is ook wel heel sneu altijd als iemand er meteen de eerste aflevering uitvliegt, maar dit jaar is dat Ron Boszhard of Olcay Gulsen.

Wie wint er dit jaar Wie is de Mol?

Vorige week was er al wel de MolTalk Kick-off aflevering en die heb ik natuurlijk aandacht bekeken om al een beetje een feeling te krijgen wie de kandidaten zijn voor dit jaar. Er sprong voor mij nog niet echt eentje naar voren, dus ook dit is nu heel moeilijk om te zeggen. Maar Wie is de Mol 2018 zal gewonnen worden door Jean-Marc van Tol. Gewoon omdat hij nu in de poule helemaal onderaan staan als kandidaat die de Mol zou kunnen zijn. Je weet het maar nooit bij dit spel en het zou dus wel eens allemaal heel anders kunnen zijn dan we nu denken.

Wie is de Mol 2018?

Tja, dat is natuurlijk de grote vraag waar half Nederland zich de komende weken mee bezig zal gaan houden. Ook hierbij ga ik op mijn eerste gevoel af en denk ik dat Simone Weimans of Emilio Guzman de Mol zal zijn van 2018.

De Wie is de Mol 2018 TAG geef ik door aan Joyce van Mamakletst , Linda van Mamaliefde en Linda van Go or No Go, omdat zij nu in mijn WIDM Poule zitten. Ik ben natuurlijk heel benieuwd wie zij denken dat de Mol is!

Mocht je de TAG zelf willen invullen, dan mag dat uiteraard (graag met vermelding van Mama’s Liefste).

Wie is de mol 2018 volgens jou?

Spread the love

39 thoughts on “TAG | Blik terug en voorspel Wie is de Mol 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.