weekoverzicht Never a Dull Moment #40

Weekoverzicht | Never a dull moment #40

Het was een rare week, we hadden studiedagen, verlof voor 3 oktober en ook nog een stakingsdag. Maar door alle vrije dagen deden we ook weer heel veel leuks en kregen we heel goed nieuws.

weekoverzicht Never a Dull Moment #40

Zondag 1 oktober

Na alle drukte van vorige week (lees maar terug in weekoverzicht #39) hebben we even een heerlijk ochtend niets gedaan. De meiden mochten eindelijk hun L.O.L. Surprise ballen openen, dus die stonden om 7.00 al naast mijn bed. Het leek wel Sinterklaasochtend 😉

Omdat een van mijn collega’s vrijdag de sleutel heeft gekregen van haar nieuwe huis, bij ons in de straat, gingen we even een kijkje nemen. Er werd nog volop geschuurd en geklust, maar het was leuk om het alvast even te zien. Ondanks dat we in dezelfde straat wonen, is het huis net iets anders. Op de weg naar huis, liepen we ook langs het huis van de buren. Die zijn er ook vorige week komen wonen, dus gingen we daar ook meteen even kennis maken.

De rest van de middag hebben we gebruik om ons huis eens goed op te ruimen. Door alle drukte van de afgelopen tijd was daar een beetje de klad in gekomen. De meiden ruimde hun kamer op en wij beneden. Tegen etenstijd zag het er weer een beetje toonbaar uit overal. Terwijl ik de laatste rommeltjes nog opruimde, deed Papa’s Liefste de pizza’s in de oven.

Maandag 2 oktober

Vandaag hadden de meiden studiedag en ik kon gelukkig thuiswerken. Na de drukke week van vorige week, was het wel even lekker om even niets te hoeven. Ik had gehoopt ook een beetje te kunnen uitslapen, maar dat was mij niet gegund, omdat onder mijn raam het gras gemaaid werd (om 8.00u al)

De rest van de dag werkte we wat en lakte we (zelf) onze nagels. Eigenlijk wilde ik nog even bij mijn vader in het ziekenhuis langs gaan, maar het leek mij toch niet zo’n goed idee. Zijn immuunsysteem is nog niet erg toegenomen en ik voelde mij al langzaam verkouden worden. Ook zou ik dan de meiden mee moeten nemen en dat is ook nog niet zo’n goed idee.

Ook al was er geen school, de BSO was wel gewoon open en ik kon Kleine Zus daar om 15.00 naar toebrengen, zodat ze haar zwemles niet zou missen. Daarna was het wachten tot Papa’s Liefste zou thuis komen en we haar weer konden ophalen.

Op 2 oktober is het traditie in Leiden op Hutspot te eten, omdat dat de eerste warme maaltijd was, die de stad kreeg na de bezetting van de Spanjaarden in 1574. Nadat de Spanjaarden waren gevlucht voor het water en de Geuzen, vond een kleine jongen een pot (nog warme) hutspot net buiten de stadsmuren.

Dit jaar waren we uitgenodigd om bij vrienden langs te komen voor de hutspot. Zij wonen vlakbij de stad, waar de festiviteiten rondom Leidens Ontzet beginnen. De hutspot met draadjesvlees was heerlijk en het gezelschap goed. Na het eten nam Papa’s Liefste de meiden weer mee naar huis en ging in nog even met de rest de stad in voor een biertje.

Dinsdag 3 oktober

De wekker ging alweer heel vroeg, zeker na een korte nacht. Toch kreeg ik de meiden zonder al te veel problemen uit hun bed. We moesten wel een beetje opschieten. Net toen we een plekje Haden gevonden voor de fietsen, hoorde we het Wilhelmus al. De 3 oktober traditie begint namelijk met de Reveille bij het stadhuis.

De volgende stop is het Koraal in het vd Werfpark. Maar niet voordat we een croissantje halen bij de bakker op de hoek en even ergens gaan zitten voor koffie. In het park zingen we dan met 100-den andere Leidenaren oude liederen over Leiden en de bevrijding. Er kwam af en toe wat regen naar beneden, maar dat mocht de pret niet drukken.
 Daarna is het tijd voor het ontbijt. Ook hiervoor hebben we een vaste stek en neem ik mijn lievelingsontbijt, appeltaart. Eigenlijk hoor je dan in de rij te staan voor Haring en Witte Brood (dit brachten de Geuzen mee voor de hongerige Leidenaren), maar die traditie slaan we altijd over. Een andere traditie die we dit jaar oversloegen, was het bezoek aan de Lakenhal. Hier hangen schilderijen over de bevrijding en is de pot waar de hutspot is gevonden te bewonderen. De Lakenhal wordt nu verbouwd, dus dit jaar helaas gesloten.

Daarom deden we een rondje over de kermis, waar de meiden uiteraard wilde Eendjes vangen, Gelukkig konden we het daarbij laten, want de kermis is zo ontzettend duur! We liepen nog langs wat kraampjes (en een bitterballen bakfiets) en daarna door naar “de brug” waar we altijd naar de optocht kijken.

De meiden wilde na de optocht nog wel terug naar de kermis, maar we besloten naar de Nostalgische kermis te gaan. Deze kermis is special voor de kleinere kinderen en ook een stuk minder duur (10 rittenkaart voor €10) Helaas hadden meer mensen die gedachten gehad, dus was het er knetter druk. Moeders vochten bijna voor een plekje voor hun kind in de zwefmolen. Ik had daar met mijn zus nog even afgesproken. Ook haalde ik meteen even een zak oliebollen want dat had ik Miriam beloofd.

Ondertussen was het alweer bijna 17.00 en waren we dus al 10uur in de stad. De meiden waren toch wel moe geworden en dus liepen we terug naar de fietsen en reden we naar huis. Voor het gemak deden we pizza in de oven. Voor de meiden was het daarna wel bedtijd. Ik ruimde snel alles op, want Miriam en Linda zouden nog even langs komen voor een oliebol

We hadden een gezellige avond, maar ze bleven ook niet te lang. Ik was ook best wel moe van de afgelopen dagen (weken) en mijn verkoudheid lijkt nu ook wel door te gaan zetten.

Woensdag 4 oktober 

Na 2 dagen vrij en feesten, moesten de meiden vandaag gewoon weer naar school. Vandaag is het ook dierendag, dus wilde de dames ook een 10-uurtje mee in het thema dieren. Omdat we de afgelopen dagen niet echt toe gekomen waren aan boodschappen, was dat nog enigszins een uitdaging. Het werden tomaat-rupsen.

Nadat ik ze had afgezet, fietste ik door naar het ziekenhuis om mijn vader te bezoeken. Door alle festiviteiten had ik hem al een paar dagen niet gezien. Het gaat nog steeds goed en hij wacht op nog steeds op het bericht van de arts wanneer hij naar huis toe mag. We hadden niet het idee dat dit op korte termijn zou gebeuren, want alle beschermende maatregelen (mondkapje) waren nog steeds van toepassing.

De verrassing was dus groot toen ik ’s middags opeens een mailtje van hem kreeg, dat de arts hem per direct had ontslagen. Hoera, maar ook lichte paniek. Vandaag zouden namelijk mijn oom en tante langskomen bij mijn vader en daarna zouden we samen eten bij mijn zus. Ze waren op doorreis van Engeland naar Zuid Afrika, waar wonen. Mijn zus was dus al aan het koken en ik zat met de meiden (Kleine Zus was spelen bij een vriendinnetje en Grote Zus had een vriendinnetje te spelen). Omdat mijn andere Zus ziek was, moesten we improviseren om toch ook nog snel zijn huis aan kant te maken en zijn winterjas op te halen.

We spraken af dat ik de quiche voor vanavond zou maken, zodat mijn andere zus bij zijn huis kon langsgaan. Bij het boodschappen doen, haalde ik meteen ook maar even wat ontbijtspullen voor hem, zodat hij in ieder geval wat te eten en drinken in huis had. Helaas kon Papa’s Liefste niet vroeg naar huis komen, dus fietste ik naar het ziekenhuis. Daar zat mijn vader, oom en tante bij de apotheek voor zijn medicatie. We belde een taxi om hem en mijn oom en tante naar het huis van mijn zus te laten rijden. Deze is achter het ziekenhuis en ben je binnen 5 minuten. Toen er na 1 uur nog geen taxi was, zijn ze maar gaan lopen. Voor mijn vader die een maand lang niet ver dan bed-stoel-WC heeft gelopen best een opgave. Gelukkig kon mijn oom toch nog een auto aanhouden om hem het laatste stukje mee te laten rijden.

We hadden een gezellige maaltijd met quiche, soep en pizza. Gelukkig kwam Papa’s Liefste toch nog naar huis en kon hij mijn oom en tante weer afzetten bij het station en mijn vader (en al zijn koffers) thuis.

Donderdag 5 oktober

Het is een rare week, want vandaag zijn de kinderen alweer vrij. Deze keer omdat de leraren staken voor loonsverhoging en minder werkdruk. Daarom hadden we ’s ochtends geen haast. Al vroeg hoorde ik het vriendje van Grote Zus beneden. Vandaag zouden we met z’n alle naar de bioscoop gaan, voor hem en haar, hun eerste date. Kleine Zus en ik mochten wel mee, maar dan mochten we niet bij ze in de buurt zitten.

We besloten maar de bus te nemen, want het stormde buiten behoorlijk. Hierdoor zouden we wel vroeg al in de stad zijn. Dat bleek achteraf helemaal niet erg, want blijkbaar hadden meer ouders het idee opgevat om naar de bioscoop te gaan. Omdat het kassasysteem uitviel, duurde het nog langer voordat we onze kaartjes konden krijgen. We gingen naar de LEGO NINJAGO film. Grote Zus en haar vriendje vonden een mooi plekje en Kleine Zus en ik gingen een paar rijen achter hen zitten. De film was spannend en erg leuk. Prima date-film dus.

Omdat we vroeger naar de stad waren gegaan, hadden we eigenlijk niet geluncht (wel popcorn en snoep tijdens de film). Omdat de MacD tegenover de bios is, besloten we daar een burger te gaan eten. Uiteraard mochten Kleine Zus en ik niet bij ze aan tafel zitten. Het vriendje zuchten dat het nu wel jammer was dat hij geen kaarsje had meegenomen (lief!!!)

Had je al gezien dat je een filmgoodiepakket en kaartjes kunt winnen op mijn blog

Terug thuis mocht haar vriendje ook nog blijven eten en zo brachten ze samen de hele dag door, heel gezellig. Bij het naar bed gaat zei ze dan ook dat ze het zo leuk had gevonden en er echt van had genoten (lief!!!)

’s Avonds ging ik na maanden weer eens naar de sportschool. Daar was ik al een tijdje niet meer geweest, dus dat was wel de hoogste tijd.

Vrijdag 6 oktober

Vanochtend ging gewoon de wekker weer. Op vrijdag altijd vroeg, maar vandaag leek het wel extra vroegen omdat we zoveel vrije dagen hebben gehad. De meiden gingen naar de VSO, school, BSO en wij naar werk. Thuis gekomen, vond ik een grote doos met Starbucks Iced Coffee om de komende tijd uit te gaan testen. Lekker! Maar eerst moeten ze even goed goed worden.

’s Avonds hielden we een filmavondje met zijn viertjes en gingen met zijn alle vroeg naar bed.

Zaterdag 7 oktober

Na de balletles van Kleine Zus reden we door naar het Omniveruum in Den Haag. Daar mochten we de film Amazing Caves bekijken. Speciaal voor de herfstvakantie is daar op 14,15, 20 en 21 oktober het Amazing Lab te vinden, waar kinderen allerlei leuke proefjes kunnen doen.

In het restaurant van het Omniversum kun je ook mooie zien hoe de film werkt. De meiden waren nog nooit in het Omniversum geweest en keken hun ogen uit, toen de film Amazing Caves begon. De film neemt je mee naar naar kalk- ijs- en onderzee grotten, waar wetenschappers zoeken naar minuscule organismen die er duizenden jaren onder extreme omstandigheden wisten te overleven. Ze hopen zo op het spoor te komen van nieuwe medicijnen of antibiotica om ziektes te bestrijden.

Terug thuis was er tijd om boodschappen te doen en een taart te maken voor de verjaardag van Grote Zus. We maakte opnieuw een Regenboog Kwarktaart, maar met een ander techniek. Helaas moeten we nu tot morgen wachten hoe het effect is.

’s Avonds kwamen vrienden eten, die morgen een weekje op vakantie zouden gaan. We aten lekkere nachos.

Heb jij al plannen voor de Herfstvakantie?

Spread the love

10 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #40

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.