De leukste Herfstvakantie uitjes + winactie

De leukste uitjes in de Herfstvakantie

Deze week gaan de dames weer een volle week (hoera!) naar school en daarna is het alweer herfstvakantie. Meestal niet de vakantie met het mooiste weer, maar wel een vakantie waarin heel veel te doen is. Vandaag daarom een heel aantal leuke uitjes om te doen in de herfstvakantie.

De leukste Herfstvakantie uitjes + winactieDe herfstvakantie vind ik altijd een van de heerlijkste vakanties. Met een beetje geluk heb je mooi weer en kun je lekker het bos in, op zoek naar mooie herfstblaadjes en kastanjes. Maar vaak is het weer wat minder mooi en moet je zelf de herfst in huis halen en op zoek gaan naar leuke binnen activiteiten. Voor de aankomende vakantie heb ik er een paar leuke voor je op een rijtje gezet.

Amazing Lab Omniversum

Dit weekend zijn wij al even gaan kijken tijdens het Amazing Lab in het Omniversum in Den Haag. Tijdens de herfstvakantie (op 14, 15, 21 en 22 oktober) kunnen jonge bezoekers voor of na de film Amazing Caves  zelf op expeditie in het Amazing Lab. Samen met medewerkers van Stichting C3 kunnen kinderen er op drie werktafels spannende experimentjes uitvoeren die met de film te maken hebben. In het IJslab ontdek je of je ook van andere vloeistoffen dan water ijs kunt maken. In het Vloeistoflab onderzoek je welke vloeistoffen wel of niet mengen en welke je zelfs kunt stapelen. En in het Bacterielab leer je hoe bacteriën die niet zelf zwemmen, vliegen of lopen, toch kunnen reizen.


In de grootbeeldfilm Amazing Caves gaan twee wetenschappers in grotten op zoek naar minuscule organismen voor nieuwe medicijnen. Deze micro-organismen kunnen overleven in extreme omstandigheden, in hitte, vrieskou en onderwater. Als er leven op Mars is, dan zijn het waarschijnlijk dergelijke zogenaamde extremofielen. Deze avontuurlijke grootbeeldfilm laat zien dat wetenschap zeker niet saai is.

 

Amazing Caves draait om 10.00 en 13.00 uur. Het Amazing Lab in de foyer van Omniversum open van 10.00 tot 12.00 uur. De workshops zijn gratis.

Plopsaland Herfstvakantie met RTL Telekids

Ook in Plopsaland Indoor Coevorden is er van alles te doen in de herfstvakantie. Zo is er het K3 Love Cruise weekend op 14 en 15 oktober. Hanne, Marthe en Klaasje zullen er zelf ook zijn en samen met hen kun je komen zingen en dansen op de leukste hits. Het optreden is om 14u30 en in geval van drukte wordt er misschien wel een tweede optreden ingelast. Ik mag 2 kaarten weggeven hiervoor en je kunt meedoen via mijn Facebook pagina. De winactie liep eigenlijk tot gisteren tot 23.59, maar speciaal voor de lezers van mijn blog, verleng ik hem tot vanavond 20.00 uur.

Naast het K3 Love Cruise Weekend is Plopsaland Indoor Coevoorde in de herfstvakantie gebaad in een leuke halloweensfeer met RTL Telekids. Daarnaast kun je je uitleven op tal van geweldige attracties die je doen sidderen en beven! Komen jullie mee griezelen?

Culturele Zondag Alles Kids

Op zondag 15 oktober, aan het begin van de herfstvakantie is de Culturele Zondag Alles Kids in Utrecht. Een avontuurlijke familiedag met de focus op kinderen van 1 t/m 12 jaar. Op binnen- en buitenlocaties is er grote diversiteit aan activiteiten. Zo kun je op het Vredenburgplein bouwen met reuze meccano, op de Stadhuisbrug kun je meehelpen het wereldrecord grootste scheetkussen te verbreken en in het Museumkwartier gaan we op stadssafari. Alles Kids valt ook op de laatste dag van de Kinderboekenweek, dus daar besteden we ook aandacht aan met diverse activiteiten die aansluiten bij het thema van dit jaar: Griezelen. Verder is er in Hoog Catharijne een speurtocht langs levende standbeelden, op het Domplein kan er geklauterd worden in levende klimpalen en in TivoliVredenburg wordt er livemuziek gespeeld bij de cartoons van Bugs Bunny en Tom & Jerry. Het gehele programma is te vinden op de website.

Op reis met een VOC-kapitein

In de herfstvakantie kunnen bezoekers van het Maritiem Museum Rotterdam op avontuur met een kapitein van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Kapitein Uilke Barends neemt zijn publiek aan de hand langs de onbekende werelden en verhalen in tentoonstellingen. Deze speciale rondleiding is onderdeel van het herfstvakantie-programma in het museum, van zaterdag 14 t/m zondag 22 oktober.

In de herfstvakantie kunnen bezoekers vanaf 8 jaar mee op avontuur met een levensechte VOC-kapitein: Uilke Barends. Hij lijkt zo uit de nieuwe expo ‘How we ditched the Dutch’ of familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ gestapt, twee tentoonstellingen in het Maritiem Museum over de VOC. De kapitein neemt zijn publiek aan de hand langs de exposities in een reis van twintig minuten. De rondleiding start op 17, 18 en 19 oktober steeds om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.\

Luisterverhalen of verfworkshop

Bezoekers tot 8 jaar luisteren, op maandag 16 oktober of vrijdag 20 oktober, naar de verhalen van Professor Plons, die er op uit trekt naar vreemde, verre oorden. Voor wie liever creatief aan de slag gaat, vindt op één van de schepen in de museumhaven dagelijks tussen 12.00 en 16.00 uur een workshop (8+) plaats. Daar wordt geschilderd met onzichtbare verf, zodat ieder getekend verhaal ook echt onbekend blíjft. Behalve een entreeticket voor het museum zijn er geen extra kosten verbonden aan deze activiteiten. Het Maritiem Museum is in de herfstvakantie ook op maandag geopend.

Spruit: spiksplinternieuw kinderfestival in Tilburg

Tilburg is een nieuw festival rijker: Spruit. Tijdens de herfstvakantie programmeert Spruit dans, theater en muziek voor het hele gezin. Het festival vindt plaats bij 013 Poppodium, Theaters Tilburg, De NWE Vorst en Paradox. De eigenzinnige choreografe Helma Melis/LaMelis is de hoofdgast van het festival.  

Spruit richt zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, maar is natuurlijk leuk voor het hele gezin. Alle ouders en grootouders mogen mee. Meer informatie en het programma vind je op spruittilburg.nl. Kaartjes voor Spuit zijn te koop per programmaonderdeel.

KIDS CRUISE “Gezocht: Zoetwaterpiraten!”

Mijn naam is Sjonnie de muis. Ik ben heel stoer en niet snel bang. Mijn vriend Harold de kat daarintegen… Hij wil piraat worden, maar hij is bang voor water! Ik probeer hem te helpen over zijn angst heen te komen, maar dat kan ik niet alleen. Kom jij mij helpen?

De “Gezocht: Zoetwaterpiraten” kidscruise is een audio verhaal voor de kleinste bezoekers. Dit interactieve verhaal met opdrachtenboekje, potloodjes en echte piratenkijker is inbegrepen bij ieder kinderkaartje. Tijdens de gewone rondvaart luisteren de kids naar hun eigen audio verhaal (beschikbaar in Nederlands & Engels) waarin onze vrienden Harold de huiskat en Sjonnie de Amsterdamse muis ze mee nemen op een avontuur door de grachten.

LEGO WORLD 2017

Van 18 t/m 24 oktober zal LEGO World 2017 plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. LEGO World staat bekend als de grootste LEGO beurs ter wereld. Kinderen kunnen zich volledig onder laten dompelen in de magische wereld van LEGO.

LEGO World is het evenement bij uitstek als jouw kind niets liever doet dan met LEGO spelen/bouwen. Twee weken lang zal de Jaarbeurs in het teken staan van LEGO. Kinderen kunnen zich vermaken met bouwen, shows, springkussens en in gethematiseerde LEGO werelden.

LEGO World is te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht van oktober 18 @ 09:00oktober 24 @ 17:00

CINEKID Festival 2017

Het is bijna zover! Van 21 t/m 27 oktober is het Cinekid festival weer te vinden bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Zeven dagen lang kun je hier de leukste films en series kijken en spelen en ontdekken in het MediaLab, een supergrote digitale speeltuin met de nieuwste games, installaties en workshops. Wat er op welke dag op het festival te beleven valt, kun je hier in onze blokkenschema’s bekijken. Daar kun je gelijk ook je tickets kopen, want als je ze van tevoren koopt krijg je korting! BEKIJK HIER HET PROGRAMMA

Van 14 t/m 27 oktober vind je Cinekid ook door heel het land tijdens Cinekid on Tour. We strijken neer in bijna 40 (film)theaters en laten daar de mooiste films zien en geven workshops uit ons MediaLab.

Het zakmes is een boek en een film van alle tijden. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van de film verschijnt nu een gebonden editie met fonkelnieuwe tekeningen van Gouden Penseel-winnares Alice Hoogstad. De verfilming van Het zakmes won de Cinekid Film Award, een Gouden Kalf voor Beste Regie en als klap op de vuurpijl de prestigieuze Emmy voor het beste jeugdprogramma.

Boekpresentatie

Op maandag 23 oktober vindt de feestelijke boekpresentatie van Het zakmes plaats op het Cinekid Festival in Amsterdam. Het programma start om 14.00 uur en aansluitend zal de film vertoond worden op het grote doek.

Winactie Het zakmes is gesloten

Ter ere van het vijfentwintigjarig jubileum van de film Het Zakmes mag dan 2 kaartjes weggeven + het boek. De winnaar is


Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

De uitgelichte foto is van Shutterstock

Spread the love

45 thoughts on “De leukste uitjes in de Herfstvakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.