Never a Dull Moment #34 - weekoverzicht

Weekoverzicht | Never a dull moment #34

Deze week was de vakantie dan echt voorbij en begon het gewone leven weer. We vonden het ritme al snel weer terug, maar gingen ook op spionnentraining in het Vondelpark en de Mamabloggersborrel werd een MamabloggersBabyshower.

Never a Dull Moment #34 - weekoverzicht

Zondag 20 augustus

De laatste dag van de vakantie! Om even bij te komen van de afgelopen weken, deden we een dagje lekker niets. De meiden hadden alle LEGO weer te voorschijn gehaald en samen hebben we alle doosje weer nagebouwd. Gelukkig hadden we nog een heleboel handleidingen en andere konden we vonden online.

’s Middags kwamen opa en onze huisvriend ook nog langs. Omdat bij een zondagmiddag ook eigen gemaakte soep hoort, doken Grote Zus en Huisvriend de keuken in en maakte heerlijke tomatensoep voor ons.

De soep was heerlijk en vulde ook goed. Daarom aten we die avond om maar de restje op van de vakantie en ik maakte er ook nog wat watermeloenijsjes bij. Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen, bespraken we aan tafel onze goede voornemens voor het nieuwe schooljaar. Dat is toch een beetje een nieuw begon en zo staan alle neuzen weer dezelfde kant op.

Maandag 21 augustus

De wekker ging weer vroeg en de meiden hielden zich meteen aan de gemaakte afspraken van de vorige avond. Eerst aankleden, eten, haren en klaarmaken voor school en dan pas een schermpje aan. We waren mooi op tijd klaar. De meiden hadden er ook echt weer zin in om naar school gegaan. Gewapend met hun nieuwe rugzakken, liepen ze het schoolplein op.

Ik haaste me daarna naar werk. Daar aangekomen, was de deur van het kantoor nog dicht en stil op de gang. Van een andere collega hoorde ik dat iedereen nog op Lowlands was. Er kwamen vandaag dus ook helemaal geen patiënten. Dat gaf mij wel rustig de tijd om mijn mailbox, postvak en andere dingen te doen, die door de vakantie waren blijven liggen. Toen het tijd was om naar huis te gaan, reed ik toch nog even langs de Bristol. Past de gymschoenen voor de vakantie nog allebei, nu bleken ze toch te klein te zijn.

De kinderen snel opgehaald van BSO en vriendinnetje en gegeten. Ik werd namelijk om 19.30 alweer opgehaald door een vriendinnetje om naar het concert van Kate Nash te gaan in de Melkweg. Die tourde nog een keertje met de nummers van haar eerste CD Made of Bricks, ter ere van het 10 jaar bestaan van deze CD. Het is een van mij lieveling CD’s, dus ik moest er wel bij zijn. Haar nummer ‘Nicest Thing’ vind ik namelijk een van de mooiste liefdesliedjes en de andere nummers hebben gewoon hele grappige teksten.

Mijn vriendinnetje had het wel wat zwaar, want die was ook net 4 dagen op Lowlands geweest. Gelukkig duurt de CD een uurtjes, dus toen ze daarna wat nieuwe nummers ging spelen, gingen wij stilletjes op huis aan. Zo haalde ik ook nog eens een van mijn eigen goede voornemens; voor 12uur in bed

Dinsdag 22 augustus

Nadat de meiden weer netjes op school waren afgezet, reed ik door naar de stad, waar ik met een vriendinnetje koffie ging drinken. Ik wist dat ze wat later zou zijn, dus nam ik mijn laptop mee om meteen ook wat te werken. We dronken gezellig koffie, kletste wat bij en besloten nog even de winkels in te gaan. Ze moest voor haar moeder wat terugbrengen bij de Miss Etam en vertelde zelf daar ook een leuk shirt gevonden te hebben, in de uitverkoop. Er stond nog een rek en ik vond er ook 2 leuke vesten, ene shirt en een kortbroek-pak, samen voor €35. Gelukkig had ik een alarm gezet in mijn telefoon, want ik was helemaal vergeten dat ik vandaag ook nog naar de fysio moest voor mijn knie.

De meiden kwamen uit school en speelde lekker buiten om de nieuwe Ravensburger Outdoor Mandala Designer® Flowers & Butterflies uit te testen.

Ravensburger Outdoor Mandala Designer® Flowers & Butterflies

Gisteren was ook weer een nieuwe Hele Fresh doos bezorgd en daaruit aten we de Romige fettuccine met garnalen en rozemarijn Omdat de rest van mijn tafelgezelschap niet zo gek is op garnalen, had ik wat kip voor hun erbij gebakken. Des te meer garnalen waren er natuurlijk zo wel voor mij.

Omdat we morgen een surprise Babyshower voor onze collega Mamablogger MeerVanMir hadden georganiseerd, moest ik nog wel even de cadeautjes inpakken. We zijn al maanden bezig om dit te plannen en morgen zouden we horen of ze er iets van gemerkt heeft al die tijd.

Woensdag 23 augustus

Vandaag zou een drukke dag worden, vol met leuke activiteiten. Maar eerst moeste er nog een ochtendje naar school en werk gegaan worden. Zodra de bel ging, renden de meiden naar buiten en fietste we naar huis. We mochten namelijk namens Marstyle aanwezig zijn bij de DVD release van Boss Baby. We hadden de film al wel gezien, maar de meiden wilde hem dolgraag nog een keertje zien. Daar zouden de meiden eerst een spionnentraining krijgen in het Vondelpark. Ik kon gelukkig meerijden met Linda en kon ik ook meteen de cadeautjes en versieringen voor de babyshower bij haar achterin de auto leggen. Gelukkig heeft ze een grote auto en paste we er allemaal in, al moest ik wel de luiertaart op school houden.  

We vonden een prima parkeergarage bij het Vondelpark. Daar was het gezellig druk, want het was prachtig weer. Als eerste werd we mee naar buiten genomen door een echte spion, die de kinderen de kneepjes van het vak zou leren. Zo moesten ze in een stoer houding staan en een onopvallenden (dan kon je het beste even in je neus plukken). Het was een flinke training en in het warme weer was het best zweten voor die kinderen. Gelukkig konden wij wat schaduw vinden van een boom

Onze mom-to-be Miriam was er ook, met haar man. Zo konden we hem ook meteen inlichten over de Babyshower en dat het dus wel belangrijk was dat ze vanavond zou gaan naar de borrel. Hij opperde daarom tegen haar om meteen vanuit Amsterdam naar Utrecht te reizen. Nu was dit niet helemaal volgens ons plan, dus moesten we snel over stappen op plan B.

De meiden keken ondertussen naar de film. Via de App regelde wij dat onze plannen nu niet in de war zouden raken. Ik zou nu met Miriam de trein nemen naar Utrecht en daar wat langer over doen. Dus miste we net onze aansluiting en stelde ik voor om nog even wat te eten bij de MacD. Zo konden de andere meiden alles verder klaarzetten en hield ik ze via de app op de hoogte hoe ver weg we nog waren.

 

Miriam had niets in de gaten en was compleet verrast toen we Stan&CO binnenliepen! We hadden een geweldig gezellige avond, met lekkere hapjes (waaronder stierenballen) en drankjes. Natuurlijk werd Miriam ook goed verwend met diverse kraamcadeau’s.

  

Donderdag 24 augustus

Vandaag was het weer een gewone dag, kinderen op school en ik thuis aan het werk en in het huishouden. Bij het ophalen van school zag ik al dat Kleine Zus erg moe was. Het laatst liedje met de juf kwam er met moeite uit. We gingen dus lekker naar huis om rustig te spelen. Grote Zus zit nu in groep 6 en we vonden het wel tijd voor een goede typecursus. Nu mogen we deze uittesten van de Typetuin. De intro was al heel spannend. Wel bleek het wat moeilijker dan gedacht. Maar na wat oefenen in het eerste level, ging het steeds een beetje beter. Nu doorzetten, want het is maar beter dat ze het meteen goed leert. Misschien doe ik de cursus ook maar met haar mee.

’s Avonds was het weer tijd voor een uurtje sporten en dat viel na de vakantie niet echt mee. Thuis gedoucht op de bank, viel ik in no-time in slaap (ruim voor 12uur)

Vrijdag 25 augustus

Op vrijdag gaat de wekker net een uurtje eerder, zodat iedereen op tijd op zijn plek is. De meiden gaan naar de VSO en ik begin om 8.15 meteen met een overleg. Het was een drukke poli dag meteen en sloten hem pas na 17.30 af. Dit was best een pittig einde van de eerste school/werk week. Gelukkig vond ik bij thuis komst wel een leuke verrassing in de brievenbus; de nieuwe Ikea gids en een nieuwe zonnebril. Die laatste had ik gewonnen bij Mieks Mind.

De meiden waren ook best wel moe en daarom sloten we de week af met een filmavondje op de bank. De Disneyfilm Vaiana is nu te zien op Netflix, dus dat was een prima film voor onze filmavond.

Zaterdag 26 augustus

Na zo’n eerste week weer naar school en werk, was iedereen wel toe aan het weekend. We begonnen de dag lekker rustig. De kids speelde met vriendinnetjes lekker buiten of hingen wat op de bank (Kleine Zus heeft al een paar dagen af en toe buikpijn) Ik ruimde wat op en Papa’s Liefste ging de auto wassen en deed wat kleine boodschappen.

Rond 15.00 werden we verwacht op het werk van Papa’s Liefste. Daar werd een BBQ georganiseerd voor het personeel. Waar ze een paar jaar geleden nog maar met een handje vol werknemers waren, is het bedrijf nu flink gegroeid en hebben ze ook een nieuw pand betrokken. Daar waren wij nog niet wezen kijken, dus kregen we eerst even een rondleiding en mochten de meiden even achter Papa’s bureau zitten.

Voor de kinderen was er ook een groot springkussen geregeld en dat is natuurlijk altijd dikke pret

Er was meer dan genoeg eten voor iedereen, dus met een volle buik gingen we weer naar huis. Iedereen had zoveel gegeten, dat we niet meer de te koken. Terwijl de meiden een tweede filmavond hielden, ging ik nog even langs op de verjaardag van een vriendinnetje die 40 was geworden. Een van de eerste in het rijtje van veel 40-jarige feestjes die de komende maanden gepland staan.

Hoe was jouw week? Zijn jullie ook al terug naar school?

Spread the love

19 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #34

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.