Mamablogger Borrel 3; met een roze randje

Zoals jullie wellicht weten, organiseren we af en toe een Mamabloggersborrel voor de mamabloggers uit onze WhatsApp groep. De vorige twee waren erg zo gezellig, dat we niet lang hebben gewacht om de derde borrel te regelen. De reden dat we ook een beetje haast wilde maken met deze borrel was dat we in het geheim stiekem een Babyshower voor Miriam van MeerVanMir wilde organiseren!

MamabloggerBoorel Babyshower

Hoera Zwanger!

In februari vertelde Miriam ons het heugelijke feit! Ze was zwanger van haar derde kindje. Dit is natuurlijk altijd leuk nieuws, maar we wisten allemaal ook dat het zwanger raken voor haar niet zo makkelijk was geweest. We waren allemaal superblij voor haar en leefde met haar mee in de eerste paar onzekere weken die volgde. Tijdens ons Mamabloggersweekend eind maart was ze flink moe en ook goed misselijk. Allemaal goede tekens ;). Gelukkig bleef deze keer alles goed gaan en een paar weken later, kon ze ons vertellen dat haar 2 meiden er een zusje bij zouden krijgen!

Babyshower in het water gevallen

Na onze 2e Mamablogger in het Hofhouse, ontstond al snel het idee om de volgende Mamabloggersborrel te organiseren na de zomervakantie. Miriam hoopte natuurlijk dat ze er nog bij zou kunnen zijn, want haar meisje zal eind september verwacht worden. Ondertussen hadden Linda en ik al een paar keer met elkaar zitten appen of het misschien een leuk idee was om voor Miriam een babyshower te organiseren. Ze had namelijk wel eens laten ontvallen dat ze deze keer geen babyshower verwachten en dat wel jammer vond. Haar zus is namelijk ook zwanger en haar schoonzus stond op punt van bevallen. Tijdens haar vorige zwangerschap, kreeg ze wel een babyshower, maar moest deze vroegtijdig verlaten omdat haar vliezen braken

De voorbereiding

In de weken daarna begonnen we met de organisatie, wel stiekem, wat het moest een verrassing blijven voor Miriam. Het PR bureau MissPublicity, die voor ons altijd een leuke lokatie weet, wilde graag meewerken en bracht ons in contact met Stan&Co in Utrecht.

Ik verstuurde een Datumprikker naar iedereen en prikte de eerste beste datum na de vakantie, waarop de meeste van ons konden. Uiteraard moesten we er wel zeker van zijn dat Miriam aanwezig zou zijn. We wilde ook niet te lang wachten om te voorkomen dat haar vliezen weer zouden breken. Voor de aankleding regelde we een roze tafelkleed, servetjes, slingers en roze ballonnen.

Natuurlijk mocht er een luiertaart niet ontbreken. Linda en Lisette beten zich daarin vast en dat hebben ze geweten! Lees deze grappige DIY blog van Lisette. Bij een babyshower horen ook cadeautjes. Dat we samen met haar een middagje naar de Kleine Fabriek gingen, hielp enorm, want zo wees ze ons precies aan wat ze nog graag voor haar uitzet wilde hebben.

D-Day

Afgelopen woensdag was het zover! Voordat we naar Utrecht gingen, waren Miriam, Linda en ik eerst nog uitgenodigd voor de DVD release van de film BossBaby. We hadden nog geprobeerd haar af te raden om te komen, want we waren bang dat het misschien wat veel zou zijn op een dag en dat ze dan de avond zou afzeggen. Gelukkig besloot ze haar man Bas mee te vragen naar deze middag. Dit gaf ons ook de kans om hem in te lichten over onze plannen. We hadden al wel eerder geprobeerd achter zijn telefoonnummer te komen, door contact te zoeken met Miriams moeder via Facebook. Helaas vertrouwt haar moeder Messenger niet en leest de berichten daarop niet.

Toen Miriam even haar dochters aan het insmeren was, vertelde Linda Bas snel over onze plannen. Hij dacht alleen dat we hiermee ook bedoelde, dat ze niet meer terug naar huis zou moeten gaan. Hij stelde dus voor om samen met mij met de trein te neme en door te reizen naar Utrecht. Dit was echter niet ons plan! Ik zou dat wel doen, zodat ik eerder in Utrecht zou zijn om nog het een en ander voor te breiden voor de Babyshower. Lisette zou haar juist thuis oppikken, om ons wat extra tijd te geven….

Plan B

Snel gooide Linda en ik via onze geheime appgroep, de plannen compleet om. Ik zou nu met Miriam naar Utrecht reizen en er zo lang mogelijk over doen om bij Stan&CO te komen. Zodat ondertussen de andere de tafel konden versieren en alles verder klaar zetten.

Gelukkig was ik met Linda meegereden naar Amsterdam en stonden de cadeautjes al bij haar achterin de auto. Na de film bracht Miriam nog even haar kinderen naar de auto. Omdat ze niet zo snel meer loopt, begon daar meteen al het tijd rekken.

Ik moest natuurlijk nog wel even uitgebreid uitzoeken hoe laat de trein zou gaan vanaf Amsterdam CS. Op mijn app zag ik dat we hem zouden kunnen halen. Maar Miriam stelde zelf voor om even op het gele bord te kijken. Express liep ik in tegengestelde richting om het bord heen, zodat we pas als allerlaatste bij de dienstregeling naar Utrecht aankwamen.

Miriam zag nu ook dat de trein elk moment kon vertrekken en nam snel de trap. Halverwege hoorde we al het fluitje, he jammer nou, de trein gemist 😉 Omdat we nog niet hadden gegeten en we niet wisten of er hapjes bij de borrel zouden zijn, stelde ik voor om ook nog even bij de MacDonalds even een burger te halen. Ik weet dat Miriam daar van houdt en daar geen nee tegen zou zeggen. En ja hoor, HAP! Ondertussen appte de andere meiden dat ze in de file stonden en wij dus geen haast hoefde te maken. Op ons dooie gemakje liepen we daarna naar Stan&CO en Miriam had nog steeds niets door… Ik liet de meiden weten dat we er over 4 minuten zouden zijn.

Surprise!!!!

Toen we Stan&CO naderde zag ik de andere meiden al klaar staan met hun camera’s. Maar Miriam zag niets, die liep vrolijk voor mij uit naar binnen. Eenmaal binnen viel het kwartje, toen ze de roze aankleding zag en de geweldige luier-kinderwagen-taart. Ze was sprakeloos (en dat is wat voor Miriam) en had dus echt niets doorgehad.

Een voor een vielen opeens ook alle andere kwartjes en ze kon niet geloven dat ze niets door had gehad de hele tijd. Ja, ze vond het wel raar dat ik geen haast had gehad op het station, maar verder had ze echt niets in de gaten gehad. Om bij te komen van de schrik dronken we heerlijke home-made icetea en kregen we een plankje met verschillende Sweet Delights.

Cadeautjes

Naast de geweldige luier-kinderwagen-taart was het tijd voor de cadeautjes. Van Kraamcadeau was er een grote doos met diverse babyspulletjes, zoals verzorgingsproducten van Naif, Happy Horse knuffels, Milestone Photocards en een bordje en muziekdoosje van Eef Lillemor. Een Kraamkado kun je makkelijk online bestellen en daarbij zelf het bedrag bepalen. Die ga ik onthouden als we weer eens een leuk kraamcadeau op werk zoeken.

 

Op de Kleine Fabriek was Miriam verliefd geworden op de heerlijk zachte Swaddle van Je Suis Baby en de grappige Oreo bijzetting van HaaKaa. Ik had na de beurs meteen contact gezocht met Nicole van Je Suis Baby om te zorgen dat Miriam ondertussen niet een al iets zou bestellen bij haar.

 

Het PR bureau PR4Kids had, heel lief, ons ook een pakje toegestuurd met daarin een schattig babysetje van de Zeeman en een Prenatal badeendje om aan Miriam te geven.

 

Ook mijn vriendinnetje Miep-ie.nl had voor Miriam een schattig setje haarspeldjes en haarbandjes. En voor de andere meisjes-moeders had ze een setje speldjes of elastiekjes aan mij meegegeven.

Natuurlijk mochten de nodige mamaboeken ook niet ontbreken. Zo kreeg ze van De wereld van Snor een Babyplakboek en het bekende Relax Mama Kwartet.

 

Omdat het niet niks is om straks een huis vol meiden te hebben en alles volgens plan te organiseren, kreeg ze van Mama Baas de onmisbare Mama baas weekplanner en de scheurkalender 365 x mama zijn 2018. In dit boekenpakket zat verder ook nog Het Grote Diplomaboek en Mama Baas babyfoto-plak-invulboek

 

Mamablogger Martine van SuperMom heeft naast haar blog ook de LEGO winkel Brick King, dus een doosje Duplo mocht niet ontbreken in de stapelcadeautjes.

Tenslotte kreeg ze ook nog een waardebon van Hulaaloop, waar ze na haar bevalling een gepersonaliseerd poppenhuisje met de naam van haar meisje en een babyoutfitje mag uitzoeken. Deze kan ze dan later weer inwisselen voor een grotere maat. Heel leuk nieuwe concept dus

Mamabloggersborrel 3

Nadat alle cadeautjes waren uitgepakt, gingen we nog even heel gezellig borrelen. Stan&Co zette de tafel vol met niet alledaagse hapjes, zoals Veggie Wings (gefrituurde bloemkool en avocado), Gua Pao met buikspek, Sticky Chicken, Nacho’s en ook bitterballen (met kaarsjes). Veel van deze hapjes worden klaar gemaakt met hun speciale JOSPER GRILL, een op houtskool gestookte oven.

 

Omdat er op woensdag altijd iets bijzonders op de kaart staan, werd er ook een schaaltje met jawel, stierenbal neergezet. Na enige aarzeling, durfde de meeste van ons wel een hapje te nemen. Heerlijk gezegd smaakte het naar pate en frikandellen.

 

Met dank aan

We hadden deze Babyshower natuurlijk niet kunnen regelen zonder de gezellige aanwezigheid van Linda, LisetteMerel, Marguerita, Saskia, Martine. De mooie cadeautjes van Kraamkado, Je Suis Baby, PR4Kids, Miep-ie, De Wereld van Snor, MamaBaas en Hulaaloop, Jumbo de Lier voor de benodigde van de luierkinderwagen. En Stan&CO en MissPublicity voor de locatie.

We wensen Miriam nog een aantal rustige verlofweken, een goede bevalling en een spoedig herstel. We hopen natuurlijk dat we heel snel haar dochtertje mogen komen knuffelen.

Foto credits zijn voor Marguerita en Merel

Heb jij wel eens een Babyshower georganiseerd?

Spread the love

27 thoughts on “Mamablogger Borrel 3; met een roze randje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.