weekoverzicht wk52

Weekoverzicht | Fotoblik week 52

Allereerste wens ik je natuurlijk een heel mooi, gelukkig en gezond 2017! Ik hoop dat het nieuwe jaar je alles brengt waar je al zo lang op wacht of voor hebt gewerkt!  Maar voordat we van start gaan met het nieuwe jaar, vertel ik je nog graag even hoe we het jaar afsloten. Lees je mee?

weekoverzicht wk52

Zondag 25 december 2016

Eigenlijk doen we nooit echt aan cadeautjes onder de kerstboom, maar ik had er nog een paar achter gehouden van de Sint en de postbode had er stiekem ook nog een paar gebracht. De meiden konden ’s ochtends natuurlijk niet wachten om ze open te mogen maken.

Omdat we de hele kerst geen echte afspraken hadden, hebben we de hele dag verder rustig aan gedaan. Zo had ik eindelijk ook even tijd om nieuwe raamtekeningen te maken. Deze sjablonen kreeg ik van Topmuurstickers.nl. Ik heb ze een beetje door elkaar gemixt, maar ik ben weer erg blij met het resultaat. Voor de meiden had ik voor elk een kerstboom op het raam getekend. Deze mochten ze helemaal zelf inkleuren. Dat was een groot succes, want het is natuurlijk superleuk om op het raam te mogen tekenen.

 

Omdat de supermarkt bij ons in de buurt vandaag de hele dag gewoon open was, hadden we besloten om de kerstinkopen gewoon op eerste kerstdag te doen. Dat scheelde een hoop frustratie kan ik je vertellen. Het was er wel drukker dan ik had gedacht, maar lang niet zo druk als in de dagen voor kerstmis. Ander groot voordeel was dat alles gewoon op voorraad was en lekker vers!

We hadden dit jaar een gezellig kerstdiner met opa en onze huisvriend. We aten kippenpoten, ossenhaas, sneeuwpoppen aardappeltjes en ovengroenten. Lekker en niet al te ingewikkeld. Als toetje hadden we een een grand dessert met ijs, chocolade en cake.

Maandag 26 december 2016

Ook vandaag voor ons geen familiebezoekjes en een rustig dagje thuis. Wel zijn we een paar uurtjes naar buiten gegaan, naar de ijsbaan en kerstmarkt. Dit zijn een hele bijzondere ijsbaan en kerstmarkt, want ze drijven namelijk in de grachten van Leiden. Gelukkig waren we er al heel vroeg en was het er nog niet zo druk, want niet veel later stond er een hele dikke rij voor de kassa,

De rest van de middag en avond hebben we lekker op de bank gezeten onder een dekentje en films gekeken. Het kerstdiner bestond uit alle restjes van de afgelopen dagen. Er was gelukkig meer dan genoeg over.

Dinsdag 27 december 2016

Vandaag waren de meiden een extra dagje naar de BSO en Papa’s Liefste moest gewoon werken. Dat betekende voor mij een hele dag alleen thuis! Heerlijk die rust. Ik ben lekker lang in bad gegaan, terwijl onze stofzuigrobot Swieber beneden de boel lekker opzoog voor mij.

Woensdag 28 december 2016

Eigenlijk zou ik deze week vrij zijn, maar omdat een client zijn afspraak vorige week gemist had, moest ik toch een ochtendje in het ziekenhuis zijn. 

’s Middags bakte we gezellig koekjes uit het nieuwe Gruffalo kookboek. Deze kreeg ik toegestuurd om te reviewen en met de kou en dikke mist buiten, een prima dagje om in de keuken door te brengen. Had je al gezien dat ik ook een Gruffalo kookboek mag weggeven? Je kunt nog steeds meedoen met de winactie!

Omdat ik later op de middag een herdekkings-borrel had, kwam opa gezellig oppassen. En wat is er dan leuker om samen met hem Mahjong te spelen. Dit is een beetje een traditie rond de kerstdagen. Vroeger speelde wij dat ook thuis of als we met kerst bij oma waren en nu spelen mijn meiden het met hun opa.

Precies 4 jaar geleden verdween onze lieve collega opeens en elk jaar komen mijn collega’s en ik samen op haar te proosten. In de periode dat ze vermist was (bijna 2 weken) draag ik elk jaar dit engeltje om mijn nek. Het is fijn om even samen te zijn met mijn collega’s om oude herinneringen op te halen onder het genot van een drankje en een hapje. Normaal zou zij degene zijn geweest, die dit zou organiseren.

Donderdag 29 december 2016

Vandaag geen afspraken en nog steeds koud en mistig buiten. We besloten daarom gezellig spelletjes te spelen en begonnen met “sokken memory”

’s Avonds besloten we toch nog even een bezoekje te brengen aan de IKEA. We willen namelijk erg graag nieuwe eetkamerstoelen en besloten eens te gaan kijken wat ze daar hebben. Omdat de kinderen in de kerstvakantie gratis mee eten in het restaurant (als je een IKEA Family card hebt), dachten we ook daar snel een hapje te eten. Helaas dachten meer mensen dat, want het was er heel erg druk! We vonden niet de juiste stoelen, maar gingen wel naar huis met nieuwe lampen voor onder de keukenkastjes, nieuwe gordijnen en natuurlijk batterijen en afsluitbare boterhamzakjes.

Vrijdag 30 december 2016

Iedereen moest vandaag vroeg op, want de meiden gingen naar de BSO en Papa’s Liefste ging zijn nieuwe auto ophalen. Ik had zo dus weer een lekkere rustige ochtend. Rond het middaguur was het terug met zijn nieuwe trots.

Natuurlijk wilde hij er graag een rondje in rijden, dus besloten we naar Loods 5 te gaan om onze eetkamerstoelen-zoektocht voort te zetten. Het voordeel van Loods 5 is dat er heel erg veel verschillende soorten stoelen te zien zien. We hebben uiteindelijk niets gekocht, maar we zijn er wel aardig uit wat we willen qua model, bekleding en kleur. Ook vonden we een paar mooie lampen voor in de vide. We laten het nog even bezinken voordat we terug gaan.

De meiden waren natuurlijk ook erg verrast met de nieuwe auto (we hadden niets gezegd), maar helemaal toen ze zagen dat er in deze auto TV schermpjes zitten in de hoofdsteunen. Ze wilde in deze auto wel in een keer doorrijden naar Zuid Frankrijk 😉

Zaterdag 31 december 2016

Oudjaarsdag! We hebben lekker uitgeslapen en ’s middags boodschappen gedaan. Een aantal vrienden van ons komen het bij ons vieren en opa komt Mahjong spelen. Om 19.00 werd er in de straat al een eerste rondje vuurwerk gedaan voor de kinderen.

 
 

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 52

  • Linda Raaijmakers says:

    Wat een leuke dagen en wat een gezelligheid. Vooral de raamsjablonen en het gruffalo kookboek zijn leuke activiteiten om samen te doen lijkt me. En zag ik nou dat jullie de GVR hadden gekeken? Ik heb deze uitvoering nog niet gezien, alleen die van “vroeger” haha. Ik wens je het beste voor 2017.
    Zelf heb ik samen met mijn zus een leuk plan voor 2017 en hopelijk wordt het iets maar dat zien we wel. Mijn zus kwam vandeweek met het idee om samen een blog te starten. Ik speelde al wel een tijdje met het idee maar dat laatste zetje kwam er niet van. Dus we gaan er hopelijk iets leuks van maken hihi

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.