Never a Dull Moment week 38

Weekoverzicht | Never a dull moment week 38

Ook deze week vloog weer om. Zo bezocht ik maar liefst 2 beurzen, waarvan eentje zelfs in Duitsland. Hadden we een leuk kinderevent in Amtserdam en de jaarlijkse familiedag in Delft. Maar bovenal genoten we ook nog even lekker van de zon.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 38

Zondag 15 september

Het was vandaag nog een heerlijke nazomerdag. Na de yogales van de meiden settelde ik mij op de tuinbank buiten, terwijl de kinderen lekker buiten aan het spelen waren. We hadden geen plannen vandaag, dus rommelden we lekker allemaal in en rond het huis. Zo konden de eindelijk de tent en grondzeil nog een keer uitschudden en goed oprollen.

De kinderen probeerden het spel Leipe Lamas uit. Dit spel zat in onze reviewtas van het Speelgoed van het Jaar. Het is genomineerd in de catagorie 12 t/m 17 jaar, maar bij mijn kinderen en de buurkinderen (allemaal onder de 12 jaar) al een groot succes.

’s Avonds maakte we zelf minipizza’s van Pitabroodjes. Deze slimme tip haalde ik uit het nieuwe kookboek Eten met Nijntje. Iedereen kon zo zelf ook kiezen wat hij/zij er op wilde hebben. Het was een groot succes bij iedereen.

Maandag 16 september

Nadat ik de meiden op school had afgezet, haalde Miriam mij op. Vandaag zouden we een kijkje gaan nemen op het Spotligt Event in Nieuwegein. In de Beursfabriek gingen wij een kijkje nemen op de speelgoedafdeling voor de laatste trends. Omdat we al een paar keer op deze beurs geweest zijn, kennen we de meeste standhouders ook wel en is het leuk om even een praatje met ze te maken.

Omdat wij erg blij zijn met de samenwerkingen die we met ze hebben, hadden wij deze keer zelf ook een kleinigheidje voor ze meegenomen; een paar chocolaatjes met ons logo erop. Dat werd zeer gewaardeerd.

Na de beurs reed ik mee met Miriam om haar dochters op te halen voor zwemles. Omdat we ’s avonds ook met Merel en Lisette hadden afgesproken om naar de film te gaan, was het handiger voor mij om niet eerst nog naar huis te gaan. De film die we gingen zien was Downton Abby. Ondanks dat ik de serie op TV niet echt gezien heb, was het verhaal heel goed te volgen. Het is een mooi kostuumdrama, die ik iedereen kan aanraden om te gaan zien.

Dinsdag 17 september

Het lijkt wel een wekelijks tripje te worden, want vanochtend melde ik mij weer bij de tandarts voor deel 2 van mijn wortelkanaalbehandeling. Gelukkig kon het zonder verdoving en heb ik er verder ook niet veel last meer van gehad.

Omdat ik vrijdag de onderwijsdag moet leiden, fietste ik door naar het ziekenhuis voor de laatste voorbereidingen. Gelukkig vielen die wel mee en was ik mooi op tijd weer op het schoolplein om de meiden op te halen.

Vanmiddag kwam er een vriendinnetje spelen en samen testen de meiden het spel Linx uit. De bedoeling is om zo snel mogelijk het plaatje van je kaartje te vinden in de grote cirkel. Niet zo simpel als het lijkt en heel erg leuk om te spelen. De meiden vonden het zeker de nominatie voor het Speelgoed van het Jaar in de categorie 6-7 jaar waard.

Woensdag 18 september

Na school hadden we weer een leuk event voor de woensdagmiddag. In de KanarieClub in Amsterdam, vierde KNP en DreamWorks de lancering van het exclusieve DreamWorks Kanaal 13. Hierop zijn alle Film- en TV-helden, zoals de Gelaarde Kat, Home, King Julian en de Pinguins te zien.

Ze hadden er een flink feest van gemaakt met schminken, knutseltafels, een ballonnenkunstenaar, snoeptafel, ballenbad en veel lekkere hapjes en drankjes. De meiden vermaakten zich er prima en wilde bijna niet meer mee naar huis. Papa’s Liefste was ondertussen naar de KanarieClub bij de Amsterdamse Foodhallen gaan zitten. Daar bestelde hij zelf ook iets lekkers voor zichzelf.

Na afloop van het feestje hoefden we dan ook eigenlijk niet meer te eten. Zo waren we dan ook precies op tijd om voor het slapen nog even te helpen met het versieren van de KVD en BSO voor de dag van de leidster. Deze keer was het team “in goede handen” dus bliezen we naast het versieren met slingers ook een heleboel plastic handschoenen op. Het was een leuk gezicht.

Donderdag 19 september

De wekker ging vroeger dan vroeg. Om 5.30 uur stond Linda al voor mijn deur. Samen reden we naar Utrecht, waar we door TerrierCom PR waren uitgenodigd om mee te gaan naar de Kind Und Jungend Beurs in Keulen. Dit is één van de grootste babybeursen in Europa. Hier werd de nieuwe buggy Spring van Thule gepresenteerd. Zij hadden een bus geregeld om ons zo allemaal naar Keulen te vervoeren. Nicole en Maike gingen ook gezellig mee.

Vanaf Utrecht is het toch nog 3 uur rijden naar Keulen en vanwege wat oponthoud waren we er uiteindelijk precies op tijd om de presentatie te zien. Deze buggy’s maken bijna dat je weer zou willen dat de meiden er nog in zaten. Ze komen in 6 kleuren, zijn in verschillende hoogtes in te stellen, hebben een heel ruime mand en vouwen in 5 sec. op. In februari zullen ze op de markt komen. Dus mocht je op zoek zijn naar een nieuwe buggy, dan zou ik zeker in februari komen kijken op de Negenmaandenbeurs.

Na de presentatie bij Thule hadden we de rest van de dag de tijd om zelf over de beurs te lopen. Linda had een uitnodiging gekregen voor een Press&Fototour. Met een gids gingen we langs bij verschillende stands en kregen daar uitleg over de producten van de grote bazen zelf.

Zo was er bij Britax Römer de mogelijkheid om zelf plaats te nemen in hun nieuwste autostoeltje. Met een VR-bril op kon je zo zelf ervaren hoe het is om achterin, in een autostoeltje te zitten. Bij Fisher Price mochten we de nieuwste Bedtijd Otter vasthouden. Deze ademt en heeft rustgevende geluidjes. Het werkt echt, want je wordt er zelf ook meteen ontspannen van.

Verder was er veel aandacht voor duurzame spullen, zoals het kindermeubilair van Schardt en de kleding, speelgoed en andere producten van Lassig. Ook zagen we veel technologische snufjes, zoals een aandrijving voor je duo-kinderwagen.

Na de lunch stopten we ook even bij de uitreiking van de Desiger Award. Deze ging naar de Therapy Dolls. Mooi, houten therapeutisch speelgoed voor kinderen met emotionele problemen. Na afloop konden we ook even kijken bij de andere genomineerden en waren en hapjes en champagne. Bonus 😉

We deden nog een rondje Nederlandse/Belgische stands, zoals Dooky, Souza for kids, Deryan, Ukje, Quut en Little Dutch, Hebeco. Ook hier veel producten gezien, die in Nederland pas op de Negenmaandenbeurs te zien zullen zijn. Heel leuk dus.

Om 17.00 uur stapten we weer in het busje, terug naar Nederland. Eenmaal in Nederland stopten we nog wel even voor een heerlijk en erg gezellig diner bij vd Valk. Dat maakte alleen wel dat we pas laat weer in Utrecht waren en ik rond 23.30 uur mijn bedje inrolde.

Vrijdag 20 september

Gelukkig ging de wekker iets minder vroeg dan anders. Vandaag moest ik de onderwijsdag coördineren en hoefde ik niet naar Katwijk. Natuuurlijk wilde ik wel op tijd in het LUMC zijn, want ik moest nog wel het een en ander voorbereiden. Het ochtendprogramma nam ik ook voor mijn rekening, want het was de eerste dag van het nieuwe jaar. Alles verliep verder prima (ook al was de lunch een verdieping lager dan anders…) en het was ook een interessante dag voor iedereen.

Nadat alles weer was opgeruimd, racete ik naar de BSO om Kleine Zus op te halen. Vandaag was het pleinfeest op school. Meestal kan ik er wel onderuit komen, maar omdat Grote Zus nu in groep 8 zit en mocht meehelpen met de spelletjes, wilde Kleine Zus ook graag. Gelukkig vonden we Grote Zus al snel bij het stokken vangen en Kleine Zus haar vriendinnetjes en moeders bij het schminken. Met een glaasje wijn erbij, werd het toch nog gezellig. Al ging ik wel daarna samen met de meiden lekker mijn bedje in.

Zaterdag 21 september

Elk jaar is er het 3e weekend van september de familiedag van Papa’s Liefste. Deze keer in Delft, dus voor ons dichtbij. Nadat iedereen verzameld had voor koffie en een kleine lunch, gingen we met z’n allen in de rondvaart. Volgens mij ook een beetje een traditie.

We leerden zo veel leuke weetjes over Delft en genoten van het uitzicht en het zonnetje op het water. Daarna was het tijd om te shoppen. De mini-achternichtjes hadden elkaar weer helemaal gevonden en wilde voor een zelfde outfit gaan shoppen. Uiteindelijk werden het andere outfits maar wel in dezelfde winkel. Met name de winterlaarsjes van Kleine Zus en de Fila-gympen en heuptasje voor Grote Zus waren helemaal de bom.

Rond een uur of 17.00 verzamelden we weer om te gaan eten met z’n allen. Erg gezellig en lekker. We waren ook weer redelijk op tijd thuis en maakten er nog een rustig avondje voor de buis van.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.