Weekoverzicht | Never a dull moment week 32 – lekker een weekje thuis

We hebben een heerlijk rustig weekje thuis gehad. Ook wel even lekker na 2 weken kamp. Natuurlijk hebben we niet helemaal niets gedaan. We gingen naar de film, naar het museum, een fotoshoot en naar een indoorspeeltuin. En ondertussen werd er thuis ook geklust. We hebben ons dus zeker niet verveeld deze week.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 32 - lekker een weekje thuis

Zondag 4 augustus

Eindelijk een vakantiedag waarop niet de wekker afging en we lekker lang in bed konden blijven en een beetje in huis rommelen. Gisteren was Grote Zus ook weer thuisgekomen van haar ponykamp, dus de meiden speelden gezellig beneden met hun nieuwe Playmobil Foodtruck. Deze hadden ze gisteren mogen uitpakken, vanwege de Playmobil de Film, die vandaag in première ging. Nadat iedereen was aangekleed stapten we in de auto op weg naar Amsterdam. Natuurlijk moest de Foodtruck ook mee.

Bij de première waren ook de hoofdrolspelers zelf aanwezig; Marla en Del. Maar ook een aantal van de stemacteurs en de kinderen konden natuurlijk spelen met Playmobil. De meiden vonden de film heel erg leuk. Wil je ook kaartjes winnen, dan kan dat hier!

Na de film wilden de meiden heel graag op de foto met de YouTubers Thomas (Furtjuh) en Rutger. Omdat Thomas één van de stemacteurs is, was zijn vriend Rutger er natuurlijk ook. Kleine Zus is meestal niet zo van op de foto gaan, maar deze keer was zij degene die het initiatief nam 🙂

Na de film hadden we nog een rustige avond thuis. Na alle weken kamp, is het erg fijn om gewoon even allemaal samen thuis te zijn.

Maandag 5 augustus

Vandaag dan ook even een rustig dagje. Grote Zus ging met haar vriendin naar het strand en Kleine Zus kreeg in de middag een vriendinnetje te spelen. Ik had zo even wat tijd om de spullen van het kamp te wassen en op te ruimen.

Na het eten belde Grote Zus of ze ook een nachtje bij haar vriendinnetje mocht blijven slapen. Zelfs na een hele week kamp zijn die twee nog niet uitgekeken op elkaar. Omdat wij geen plannen veder hadden, was het natuurlijk geen probleem.

Dinsdag 6 augustus

Eigenlijk een beetje vakantiegevoel. Pas tegen het middaguur kwamen Grote Zus en haar vriendinnetje weer onze kant op. Omdat ze nog 2 kaartjes hadden voor de film, gingen we naar Den Haag. De film was in het Engels en eigenlijk 9+, dus mochten ze samen gaan en namen Kleine Zus en ik een kijkje bij de kinder-doe-tentoonsteling Rembrandt in het Mauritshuis. De voorstelling is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Met de vakantiepas was de toegang voor mij ook gratis.

Er zijn veel leuke dingen te zien voor de kinderen en speciale workshops om te volgen. Nadat we van alles geleerd hadden over de tijd van Rembrandt, zijn verf en hoe hij met het licht speelde, was er ook nog even tijd om de echte werken te gaan zien. Naast een aantal schilderijen van Rembrandt vind je ook schilderijen van Jan Steen en Vermeer in het museum.

Als we deze vakantie nog een keertje in Den Haag zijn, gaan we zeker nog een keertje terug met Grote Zus. Voordat wij haar en haar vriendinnetje weer uit de bioscoop gingen ophalen, aten we nog even een ijsje op het Binnenhof. Toen de meiden weer herenigd waren, was er ook nog even tijd om te gaan shoppen.

Woensdag 7 augustus

Vandaag een lege agenda, dus een mooi moment voor Grote Zus om eindelijk te beginnen met haar GEHEIME MISSIE voor deze zomer. De komende weken zal ze namelijk een curus typen van LOIkiddz gaan volgen. Volgend jaar gaat ze naar groep 8 en blind leren typen zal haar erg veel profijt geven, ook straks op de middelbare school.

’s Middags gingen we nog even naar de winkel met z’n allen. Toevallig liepen we toen langs een lampenwinkel en zag ik een lamp die erg mooi zou staan bij ons in de vide. Wij zijn al langere tijd op zoek, maar kunnen het maar moeilijk eens worden over de juiste lamp. We besloten hem meteen naar te kopen. Gelukkig kunnen we hem morgen ophalen. Dat geeft ons ook even tijd om een steiger te halen, want de lamp hangt op 5,5m hoogte.

Donderdag 8 augustus

Terwijl Papa’s Liefste de steiger ging ophalen, hadden de meiden een leuke fotoworkshop. Ze mochten make-uppen, model staan en fotograferen bij Fotografie Danielle van der Spek. De meiden hadden een superleuke ochtend en dat is ook duidelijk te zien op de foto’s die ik later kreeg toegestuurd.

Thuis werd ondertussen de steiger opgebouwd en eindelijk de foeilelijke lamp die er hing, verwijderd. Deze lamp gaf eerst rood licht, daarna blauw en pas bij 3x klikken wit licht. Ik heb nooit begrepen waarom iemand al die moeite heeft genomen om deze lamp zo hoog op te hangen.

Omdat Papa’s Liefste over een paar weken jarig is, heeft hij voor deze klus ook meteen zijn verjaardagscadeautje uitgezocht. Hij wilde namelijk al jaren een Festool stofzuiger voor bij zijn schuurapparaat. Omdat de steiger nu toch midden in de kamer staat, is het een mooi moment om de muren meteen te witten en de kozijnen opnieuw te schilderen. Een schuurmachine met stofzuiger komen dan goed van pas.

’s Avonds had ik nog een gezellige eet-date met Miriam. Ze is net als ik dol op mosselen! We vonden een heerlijk plekje in de tuin van Olivier. Ondanks dat we niet echt zomers weer hebben deze week, was het vanavond zeer aangenaam buiten. Het was een erg gezellige avond.

Vrijdag 9 augustus

De wekker ging vroeg! Ik moest naar werk, Kleine Zus naar de VSO en Papa’s Liefste naar revalidatie. Grote Zus is vanaf deze maand gestopt met de BSO en VSO en mocht daarom lekker een paar uurtjes alleen thuis zijn.

Het was verder dus geen bijzondere dag, maar wel vermoeiend. Dus ’s avonds aten we lekker makkelijk en daarna gingen de meiden in bad. Daar hebben ze zeker 2 uur in gezeten, totdat wij het echt wel tijd vonden dat ze naar bed moesten.

Zaterdag 10 augustus

Weekend! En pas tegen het middaguur onze eerste afspraak. We waren uitgenodigd om langs te komen bij Monkey Town Delft. Daar was een meet en greet georganiseerd met Red uit de nieuwe Angry Birds 2 film. Deze gaat volgende week namelijk in première. We waren lekker op tijd, zodat de meiden ook genoeg tijd hadden om even lekker te spelen. Naast alle speeltoestellen, hebben ze er ook een echte rollerschaatsbaan. Deze was wel het meest geliefd.

Na een uurtje verscheen daar Red, één van de hoofdrolspelers uit Angry Birds. De kinderen mochten met hem op de foto, high fives geven en natuurlijk knuffelen. Wil jij ook kaartjes winnen voor deze film, klik dan hier

De meiden hadden het zo naar hun zin bij Monkey Town, dat weggaan niet voor iedereen even leuk was. Ook al wilde ze zelf graag op de foto bij dit bord, een lachje kon er bij Kleine Zus niet meer van af. Gelukkig reden we meteen door naar de verjaardag. Na eenmaal een stukje taart, was die lach wel weer terug.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.