Never a Dull Moment week 27

Weekoverzicht | Never a dull moment week 27

We begonnen de week nog even lekker in Frankrijk. Maar daarna was het weer gewoon naar school voor de meiden. Wel gingen we nog naar de film en het theater deze week, waar we Spiderman, reddingshonden en acrobaten zagen.

Zondag 30 juni

Deze zondag werden we wakker in het mooie Boulogne-sur-Mer aan de Noord-Franse kust. Omdat de meiden vorige week 2 studiedagen hadden op school, maakten we daar mooi gebruik van voor een mini-vakantie naar Frankrijk. Gisteren hadden we een boottochtje willen maken over de riviermonding, maar helaas hadden we toen de boot gemist. Gelukkig konden we vandaag alsnog aan boord stappen.

Na het ontbijt, ruimden we ons appartement op bij HolidaySuits en checkten uit. Omdat we nu wisten waar we moesten zijn, reden we er meteen naar toe en parkeerden de auto. De boot lag al op ons te wachten. Ik had alleen geen tickets gekregen en dacht dat de schipper mijn naam dan wel op een lijst zou hebben staan. Helaas bleek dat niet zo te zijn en moest ik alsnog tickets gaan halen. Omdat mijn Frans niet al te best is, dacht ik dat ik helemaal terug moest lopen naar het informatiecentrum. Daar werd ik weer teruggestuurd naar de boot, want ik moest mij melden bij het houten huisje op de kade. Ik had dat natuurlijk niet gezien. Daar aangekomen bleek ik inderdaad wel op de lijst te staan en had ik dus geen kaartjes nodig. Ik vroeg de man om toch even met mij mee te lopen om het ook tegen de schipper te zeggen. De man riep iets in de trant van “Le Blogger” en toen was alles in orde.

We hadden een mooi plekje achter op de boot. Wel buiten, maar ondanks het bewolkte weer, bleef het droog en was het niet al te koud. Langs de kant zagen we mooie witte reigers en toen de schipper wat vaart afnam, zagen we ook de eerste zeehond opduiken. De uitleg van de omgeving was verder in het Frans, maar we volgden gewoon de andere passagiers om te zien naar welke zijde we moesten kijken.

Aan het einde van de monding ging de boot ook een stukje de zee op en dat zorgde voor veel deining. De meiden vonden het prachtig, al moesten ze zich wel even goed vasthouden. Het boottochtje duurde in totaal 45 minuten en dat was precies lang genoeg. Leuk om de zeehonden te zien zwemmen in het water.

Na de boottocht was het tijd om weer richting huis te rijden. We hadden alleen nog wat tips gekregen om op de terugweg te gaan bekijken, namelijk de Grand Site des deux Caps. Maar we hadden het advies gekregen om eerst langs het toerismebureau te rijden. Hier zouden we veel informatie vinden en het was er ook in het Nederlands. Alleen was het kantoor tussen 12.00-14.00 uur gesloten, dus besloten we eerst te lunchen in het restaurantje om de hoek. Vanuit hier kon je de vuurtoren op Caps Gris-Nez al zien. Helaas was de lucht te heiig om Engeland aan de overkant te zien.

Na de lunch was het toeristenbureau open en we werden meteen herkend als “Le Blogger” en mochten naar binnen. Daar was een tentoonstelling over de omgeving. Over de 2 kapen, de omgeving en de flora en fauna die je er kan vinden. Er waren verschillende spelletjes en quizen, die de meiden gewoon in het Nederlands konden doen. Boven was er ook een tentoonstelling over de Tunnel die van Calais naar Dover ligt.

Na al deze informatie reden we naar de eerste kaap; Cap Gris-Nez. Hier kun je een wandeling maken naar de vuurtoren. Daar kijk je uit over het smalste stukje van het Noordzeekanaal. Het waaide flink en helaas ook vanaf dit punt konden we Engeland niet zien liggen.

De volgde stop was de volgende kaap; Cap Blanc-Nez. Deze kaap heeft zijn naam te danken aan de witte krijtrotsen, die je misschien ook wel kent van de overkant, bij Dover. Ik was een beetje in de veronderstelling geweest dat we bij deze stop onder aan rotsen om ze goed te zien. Maar helaas kwamen we weer uit boven op de kaap. Omdat we niet veel tijd meer hadden, lieten we het er bij en maakte nog een rondje. Het uitzicht blijft geweldig. Vanaf hier kun je de haven zien in Calais en de boten richting Engeland zien waren. Nu hadden we ook een beter punt aan de overkant om naar de kijken en zagen we Engeland zo toch een beetje liggen.

Na deze laatste stop reden we terug naar Nederland. En zoals het hoort bij een vakantie naar Frankrijk, stopten we bij Hazeldonk-Oost voor een burger bij de McDonalds. Al met al waren we toch pas na 21.00 uur thuis en stopten we de meiden snel in bed, want morgen was het weer een gewone schooldag.

Maandag 1 juli

Ik had wel een beetje medelijden met de dames dat zij gewoon naar school moesten en wij rustig een dagje thuis waren. Wel gaf het ons mooi de tijd om alles in orde te brengen voor de plaatsing van de zonnepanelen – poging 2. Omdat ze de vorige keer ‘vergeten’ waren om ons af te bellen, belde ik zelf naar toen ze 30 min te laat waren. De monteur was onderweg en zou er over 30 min zijn. Een half uur later werd ik gebeld, hij was onderweg, maar had nog wel 3 kwartier nodig. Het was maar goed dat we allebei thuis waren, want ze kwamen natuurlijk net toen ik op het schoolplein stond om de meiden op te halen.

Helaas konden ze niet meteen aan de slag, want de hoogwerker die ze bij zich hadden om de panelen naar het dak te brengen bleek geen benzine meer met hebben. Of wij geen benzine hadden, euh nee. We hadden nog wel een jerrycan in de schuur voor ze. Om de opmerking waarom de lift niet op zonnecellen werkte, konden ze niet lachen.

Uiteindelijk waren ze pas na 19.30 uur klaar, want ze moesten ook nog een nieuwe flexibele buis halen bij de bouwmarkt en zijn vrouw kwam nog langs met eten en een ijsje. Maar goed, dat gaf ons wat tijd om het washok leeg te maken, want in plaats van de meter in de schuur te hangen, zoals wij hadden gedacht en daarom ook de schuur leeg te halen, kwam de meter daar te hangen. Na het installeren van de app, zagen we wel meteen de meter lopen.

Dinsdag 2 juli

Gisteravond had ik op de valreep nog 2 kaartjes gekregen voor de première van de nieuwe Spiderman: Far From Home film. Gelukkig wilde mijn schoonzus last minute wel op de meiden passen. Ik maakte snel lasagne, zodat we ook vroeg konden eten. Deze filmpremières zijn altijd al om 19.00 uur, dus we moesten wel een beetje haasten. Gelukkig waren we net op tijd!

De film is echt een aanrader. Ook als je niet zo thuis bent in de verschillende Mavel-verhaallijnen, zoals ik. De film bevat veel humor en gave acties. Omdat Spiderman deze keer afreist naar Europa zitten er heel leuke en herkenbare locaties in. Ook Nederland heeft een klein (maar heel grappig) rolletje. Wij hebben er van genoten en de echte date-night film.

Woensdag 3 juli

Kleine Zus was helemaal hyper toen ze wakker werd, want vandaag was het sportdag op school. En zij was niet de enige, want de hele klas was aan het stuiteren. Ik was blij dat ik vandaag geen leesmoeder hoefde te zijn.

Uit school namen we de meiden snel mee, want we mochten aanwezig zijn bij een de première van de nieuwe IMAX film Superpower Dogs in het Omniversum. Papa’s Liefste kon helaas niet mee, want hij moest naar de tandarts. Daarom had Kleine Zus haar vriendinnetje meegevraagd. Gelukkig mocht het ook van haar moeder en ging in dus met 3 meiden op stap.

De film Superpower Dogs gaat over reddinghonden en daarom kregen vooraf aan de film een demonstratie van hoe reddingshonden mensen opsporen. Ook was de beroemde politiehond Bumper er voor een demonstratie over hoe hij boeven kan vangen. Best wel heftig om te zien en je kan maar beter er voor zorgen dat hij jou nooit hoeft te pakken.

Voor deze première waren ook nog eens 50 Hollandse Herders en hun baasjes uitgenodigd. Ook zij mochten mee de zaal in om de film te gaan bekijken. Maar voordat de film ging beginnen, deden de meiden nog een speurtocht in de hal van het Omniversum en was er een Q&A met de politieagent van Bumper en de meneer van de reddingshonden.

De film was ook erg leuk en liet verschillende soorten reddingshonden in Amerika zien. Zeg maar de echte RL Paw Patrol. Ook volgde de film de kleine Hollandse Herder Halo die opgeleid werd tot politiehond. Zeker een leuke film om te gaan zien met het hele gezin.

Donderdag 4 juli

Vandaag niet een heel bijzondere dag. De meiden naar school en ik startte de dag lekker met een ontbijtje in de zon. Na een dagje thuiswerken, haalde ik de meiden uit school en gingen we even een uurtje naar de speeltuin. Daarna was er dansles, de een na laatste les voor de vakantie.

Vrijdag 5 juli

Zoals gewoonlijk is vrijdag altijd een drukke dag, met vroeg de deur uit, huis opgeruimd voor de schoonmaker, VSO, school, BSO en werken. ’s Avonds lig ik er dan ook vaak helemaal af. We maakten er dan ook een rustig avondje van en keken lekker Netflix.

Zaterdag 6 juli

We hadden veel op de agenda staan, maar besloten toch maar om er een rustig dagje van te maken. Iedereen had er wel een beetje behoefte aan. Grote Zus ging naar scouting, Papa’s Liefste naar de was- en milieustraat en Kleine Zus en ik maakt eigenlijk ook haar kast zomerproof à la Marie Kondo. Jammer dat ik geen voor-foto heb gemaakt, maar het eindresultaat mag er zeker zijn.

Via mijn Cultuurwerkt had ik kaartjes gekregen om naar de voorstelling Carre Cirque te gaan in Theater Carre. De meiden mochten mee en voor hun was het de eerste keer in Carre. Toch één van de mooiste zalen van Nederland. De voorstelling Gravity & other Myths was spectaculaire en je kwam ogen te kort. Grote Zus riep na 10 minuten al dat ze ook op acrobatiek wil 😉 Toevallig zit er een gymzaal om de hoek bij ons, waar ze dat geven. Leuk dus om eens te gaan kijken.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.