Never a dull moment week 25 - druk, drukker, drukst

Weekoverzicht | Never a dull moment week 25 – druk, drukker, drukst (+ winactie)

Dit was wellicht één van de drukste weken van het jaar. Daarmee bedoel ik niet het drukkende weer van deze week. Onze agenda liep over deze week, met name ook door de enorme hoeveelheid activiteiten op school. Gelukkig was het wel een heel leuke week, maar ik ben blij dat ik hem overleefd heb.

Never a dull moment week 25 - druk, drukker, drukst

Zondag 16 juni

Al vroeg waren de meiden beneden in de weer met het Vaderdagontbijt. We maakten lekker broodjes met koffie en sap en natuurlijk waren er ook mooie Vaderdagknutsels van de meiden.

Natuurlijk was er vandaag wel gewoon yogales voor de meiden, dus lang uitslapen zat er niet bij. Na de kinderyogales was er nog veel meer yoga vandaag. Grote Zus mocht namelijk haar yogadocent helpen op het Yogafestival Leiden bij een speciale Vader-Kind Yogales.

We waren met z’n allen mee en terwijl Grote Zus aan het helpen was. kreeg Papa’s Liefste een heerlijke massage voor Vaderdag en nam ik er zelf ook eentje. Kleine Zus vermaakte zich ondertussen prima met een Hoelahoep Workshop. De laatste regendruppels verdwenen en het werd zo een heerlijke middag buiten.

Op het festival was ook een leuke markt. Daar kochten we heerlijke pie’s voor het avondeten en aten bio-frieten als lunch. De rest van de middag waren we lekker rustig thuis.

Maandag 17 juni

Op het bord bij de deur van de klas van Kleine Zus had de juf gelukkig zelf ook maar opgeschreven wat er allemaal deze week op het programma stond. En bij Grote Zus stond er al net zoveel gepland deze week.

Zelf moest ik de hele dag werken. Na school ging Kleine Zus bij een vriendinnetje spelen, dus hoefde ik mij niet erg te haasten. Nadat ik haar had opgehaald, kwam Papa’s Liefste ook snel naar huis. Wij gingen samen naar de première van Men in Black International

Deze premières zijn vaak rond etenstijd, maar gelukkig was er een punt pizza voor ons en stond er popcorn en M&M’s voor ons klaar. De film was heerlijk vermakelijk en een prima film voor een date-night.

Dinsdag 18 juni

Vandaag was een spannende dag voor Grote Zus. Vandaag moest zij namelijk haar spreekbeurt houden. Ze deed dit samen met haar vriendin en het onderwerp dat ze gekozen hadden was Tony Chocolonely. Voor haar hulp bij het Yoga Festival was ze uitbetaald in mini Chocolonely’s, die ze na afloop aan de klas uitdeelde. Ze kregen een ruim voldoende voor hun spreekbeurt.

Na schooltijd was het tijd om de eerste voorbereidingen te treffen voor Heel 7C Bakt op donderdag. Vorig jaar had de klas dit ook gedaan tijdens Meester-Juffendag. Dat was zo goed bevallen, dat ze het nu weer wilden doen. Grote Zus en haar vriendinnetje wilden een dubbele taart met fondant en als thema Tropical. Ondanks dat ze het helemaal zelf moesten doen, was ikzelf toch ook in de keuken erbij aanwezig om wat tips te geven en meehelpen met de apparatuur. Al snel bleek de onderste laag te dun te zijn geworden en moesten we nog een extra laag cake maken. Verder dan alleen bakken kwamen we niet.

Nog voor het slapen, pakten we nog snel de cadeautjes in voor de juffen van Kleine Zus. Om in het thema van Heel 7C Bakt te blijven, had ik voor ze allemaal een kwarktaartenpakket.

Woensdag 19 juni

Vandaag had Kleine Zus eerst Juffendag op school en daarna nog een partijtje van haar vriendinnetje. De hele week had het er naar uitgezien dat het een tropische dag zou worden maar helaas werd we wakker met onweer en regen. Terwijl Papa’s Liefste de meiden toch maar met de auto naar school, wachten ik thuis onverhoopt op de installateurs voor onze zonnepanelen.

In de afsprakenbrief stond dat ze 2 uur na de afgesproken tijd konden komen vanwege file of weersomstandigheden. Dus toen ik na 10.00 uur maar eens belde, kreeg ik te horen dat de monteurs netjes op tijd hadden afgebeld i.v.m. het onweer, maar dat de Centrale vergeten was ons ook even te bellen. Beetje jammer, want in deze toch al zo drukke week hadden we wel de tijd gevonden om ruimte voor ze te maken en de hele ochtend thuis te zijn.

Maar nu ze niet kwamen, haastte ik mij naar het ziekenhuis voor mijn afspraak met een deelnemer. Ik wilde ook op tijd weer klaar zijn, want om 13.00 uur zou Papa’s Liefste mij ophalen samen met Grote Zus en haar vriendinnetje. We waren namelijk uitgenodigd door Playmobil om aanwezig te zijn bij de lancering van hun nieuwe onderwaterserie.

In het speelpark Oud Valkeveen was hun onderwaterspeelzaal de ideale locatie om dit te doen. De kinderen mochten op de foto met echte zeemeerminnen, natuurlijk wel nadat ze geschminkt waren met de nodige glitters. Er waren zeemeerminnen cupcakes en koekjes en natuurlijk overal tafels met het nieuwste Playmobil-speelgoed.

De dames vermaakten zich de hele middag prima. Niet zo gek ook want speelplaats Oud Valkeveen is echte een leuke speeltuin voor alle leeftijden. Maar helaas konden we niet te lang blijven, want Kleine Zus zou weer op tijd thuis zijn van haar feestje en de meiden moesten hun taart nog versieren.

Ze moesten ook nog wel even flink aan de bak, want er zat toch nog wat meer werk in dan ze hadden gedacht. Helaas bleek het fondant dat ze hadden gekocht niet genoeg om beide lagen mee te bedekken. Maar met een beetje fantasie, maakte we van de bovenste laag brownies het eiland. Met een potje Ocean Mix decoratie de zee en zo kwamen de zeemeerminnen uit de Playmobil goodiebag ook meteen mooi van pas. Ze hebben in ieder geval goed hun best gedaan en zich uitgeleefd in de keuken voor deze taart. En wie weet vallen ze er nog wel mee in de prijzen ook dit jaar.

Ken je de actie “Win een kok aan huis!” van Superkeukens al?
Deel zo’n heerlijk keuken moment zoals van de meiden via de link Deel jouw keukenmoment! en maak kans op een eigen kok voor een dag. Er komt een ervaren, creatieve kok op de afgesproken dag bij jou thuis en bereidt hij of zij voor jou een heerlijke maaltijd in jouw eigen keuken. Zelf hoef je daarvoor niets te doen: jij geniet alvast met je tafelgenoten van een heerlijk drankje, terwijl in jouw keuken wordt gekookt op restaurantniveau. Je wordt de hele avond in de watten gelegd. En de afwas? Die wordt voor je gedaan!”

Superkeukens winactie


– Meedoen kan via de Facebookpagina van Superkeukens en Instagram met gebruik hashtags #mijnkeukenmoment én #superkeukens, of via het formulier op de site
– Als je je foto deelt op de socials tag ook iemand die je kent en ok wel een kok aan huis kan gebruiken en zorg natuurlijk dat je Superkeukens volgt op het kanaal waarop je deelneemt, zodat je kunt zien of je gewonnen hebt.
– Elke week wordt een winnaar gekozen
– De winnaar krijgt een “Kok aan huis” voor een diner zonder zorgen
– De actie eindigt op 14 juli

Donderdag 20 juni

Vandaag was er dan voor Grote Zus Meester- en Juffendag en brachten wij de taart voorzichtig naar school, zodat hij heel aan zou komen. In de klas stonden al heel wat meesterwerken klaar. De Jury zou geen gemakkelijke taak hebben.

Terwijl de meiden op school zaten, ging ik een ochtendje aan mijn blog en mailbox zitten. Door alle drukte was daar deze week maar weinig tijd voor geweest.

Uit school zou Kleine Zus naar haar laatste dansles gaan voor het grote optreden. Maar zij was zo moe al van de hele week, dat ze liever naar huis wilde om daar lekker te spelen met al haar Playmobil. Met de nieuwe toevoeging, hebben ze het weer helemaal opnieuw ontdekt. Ik vond het ook prima, want dan hoefde ik ook minder te stressen.

Rond 16.00 uur fietste ik naar het station, waar ik mijn collegae/vriendinnen opwachtte. We zouden namelijk helemaal nog afreizen naar Nijmegen voor het concert van Phil Collins. Voor ons nog een treinreis van ruim 1,5 uur. Gelukkig hadden we een mooie aanbieding gevonden, waarmee we voor 19 euro een retour hadden incl. patat en een milkshake. Vanaf Amterdam Zuid, hadden we een directe trein naar Nijmegen. Daar op het station aten we onze patat en namen daarna de pendelbus naar het Goffertpark. We konden zelfs zitten in de bus.

In het Goffertpark kwamen we net aan toen Sherl Crow begon met het voorprogramma. De zon scheen nog lekker en het was heel gezellig op het veld. Verrassend was te zien dat er mensen van alle leeftijden waren. Phil Collins zelf was wel een beetje ouder geworden. Door een rugoperatie was nu zijn voet verkloot (waren zijn eigen woorden) en daardoor moest hij het hele concert blijven zitten. Na een beetje te zijn opgewarmd, zong hij nog wel als van ouds. Het was een geweldig concert.

Doordat we net voor de toegift naar huis gingen, konden we ook weer zo met de pendelbus naar het station en haalden we precies op tijd de trein en de overstap van 1 minuut op Utrecht Centraal. Om 1.00 uur stapte ik mijn bedje weer in.

Vrijdag 21 juni

We een beetje brak en moe verscheen ik op werk. Maar had toch nog wel een productieve dag. Uit werk was het wel weer meteen haasten naar huis. Samen met de meiden waren we namelijk uitgenodigd om naar de Meiden Avond in Kinepolis te komen. Naast de Ladies Night, BBB en Kids weekend is er ook een avond voor tienermeiden. Met een roze loper, een welkomstdrankje met snack en leuke stands met beauty en lifestyle producten. Deze keer was de film 100% Coco New York te zien. In de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht, ging de film ook meteen in première.

Op de roze loper verscheen daarom de gehele cast van de film en veel bekende jeugd TV- en YouTube-sterren. Ook waren er speciale cupcakes en optredens van Mylene&Rosanne, Sterre de Koning en Stefanie.

De film was erg leuk en zeker net zo leuk als deel 1. We gingen dus tevreden naar huis, met ook nog een vette goodiebag! We moesten ook op tijd gaan slapen, want morgen zouden we terug komen voor nog een première.

Wil jij 100% Coco New York ook graag zien? Doe dan hier mee met de winactie en maak kans op 2 vrijkaartjes

Zaterdag 22 juni

Voordat we weer terug konden naar Utrecht, moesten we eerst Kleine Zus afzetten bij haar vriendinnetje. Zij kon namelijk niet mee naar de première van ToyStory 4, want zij moest op tijd zijn voor haar dansoptreden.

We kwamen mooi op tijd aan bij de Kinepolis Jaarbeurs. Voor de film was er voor de kinderen nog een hele kermis opgebouwd in de foyer. Hier konden ze touwtje-trekken, blikken gooien en ringen werpen. Er waren mooi Toystory-prijzen te winnen.

Ook dit vierde deel is weer echt een heel leuke film. Minder spannend dan deel 3, maar wel een beetje eng met al die poppen… (Grote Zus heeft er al 2 nachten nachtmerries van).

We moesten snel weer terug naar huis om op tijd te zijn voor de dansvoorstelling van Kleine Zus. Gelukkig zat het allemaal mee en waren we ruim op tijd op onze plaatsen. De show was met meerdere klassen en helemaal op het einde was het dan ook de beurt aan Kleine Zus en haar klas. Heerlijk om te zien hoeveel lol ze er aan beleefde op het podium.

Nadat we haar weer hadden opgehaald achter het podium, dronken we nog even in de stad een drankje. Als beloning voor haar mooie optreden mochten ze een donut uit zoeken bij Dunkin Donuts. Sinds kort hebben we ook een winkel in de stad en we waren daar nog niet eerder geweest.

’s Avonds kwam onze huisvriend gezellig eten, maar hij bleef niet te lang, want iedereen viel om van de slaap en dus ging het licht al vroeg uit bij ons allemaal

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.