Superjuffie en het apencircus

Review | Superjuffie en het apencircus

De boeken van Superjuffie zijn razend populair bij kinderen vanaf 7 jaar en gaan over de leukste juf van Nederland. Vorige maand kwam dan ook het langverwachte deel 8 uit; Superjuffie en het apencircus. Ik ken een heel grote Superjuffie-fan en die wilde maar wat graag dit nieuwe boek voor mij lezen en vertellen wat ze er van vond.

Superjuffie en het apencircus

Wie is Superjuffie?

Het kan zijn dat je Superjuffie nog niet kent, want Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen beleven ze de mooiste avonturen en verzinnen ze allerlei uitvluchten wanneer juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak.

Superjuffie en het apencircus

Superjuffie en het apencircus

Tijdens de zomervakantie is er een circus in de stad. Juf Josje denkt dat ze zonder problemen er heen kan gaan want dieren zijn verboden in het circus. Maar niks blijkt minder waar, want zij ontdekt dat de circusdirecteur een geheim heeft…. Wat dat is, dat gaan we niet vertellen, dan moet je het boek zelf lezen. De directeur van de school van Juf Josje, Meester Snor komt ook weer voor in het boek. Hij doet nogal vreemd. Superjuffie komt achter zijn probleem. En bedenkt een superplan om hem te helpen. Dit keer redt superjuffie niet alleen dieren, maar ook mensen!

Lees ook: Superjuffie de film

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld is de auteur van de populaire boekenreeksen Superjuffie en Botje. In 2018 is Superjuffie verfilmd en dankzij het grote succes in Nederland en het buitenland zal er een vervolg verschijnen.
In 2017 schreef Janneke het kinderboekenweekgeschenk, getiteld Kattensoep. Afgelopen najaar verscheen De Kikkerbilletjes van de koning, een bundel met moderne sprookjes en prachtige illustraties. In het najaar verschijnt haar tweede sprookjesbundel.

Wat vonden wij ervan?

Sarah vond deze superjuffie één van de leukste superjuffies die ze heeft gelezen, ze heeft ze allemaal gelezen. Normaal leest ze niet heel snel, maar deze had ze binnen een week uit. Op sommige momenten was het boek zo spannend dat je niet wil stoppen met lezen. Er zitten grappige stukjes in, maar het is meer spannend. Aanrader voor de zomervakantie, om zelf te lezen of om uit te worden voorgelezen.

Superjuffie en het apencircus is het achtste deel uit de serie, maar is ook goed los te lezen van de andere boeken. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.