Never a Dull Moment week 21

Weekoverzicht | Never a dull moment week 21 met een mini-vakantie, feestje en juffendag

Het was weer een leuke week met prachtig weer tijdens onze mini-vakantie bij de Holterberg en het kinderverjaardagsfeestje van Kleine Zus. Tussendoor was het weer even wat minder en moesten we gewoon naar school en werk, maar gelukkig was er ook juffendag en deed ik weer mee met de Pubquiz. Ik heb het allemaal voor jullie weer opgeschreven en gefotografeerd. Lees en kijk naar mee.

Never a Dull Moment week 21

Zondag 20 mei – 2e Pinksterdag

We werden wakker in onze supermooi en gloednieuwe bungalow op de Buitenplaats Holten. Vanwege het Pinksterweekend hadden we deze gehuurd voor een weekendje weg. De zon scheen de hele dag heerlijk en we mochten gebruikmaken van het kleine zwembad in aanbouw voor de deur. De meiden hebben daar de hele dag lekker in geplonsd.

 

We besloten er dan ook een echte vakantie dag van te maken en verder niets te doen. We lazen wat, aten wat, liepen een rond over de camping en het bos en sommige deden een middagdutje. Ik deed wat online shopping voor onze trip naar New York.

Gisteren hadden we al de boodschappen gedaan (hier zijn de winkels namelijk wel dicht met Pinksteren), dus hadden we ook alles in huis voor een BBQ.

Maandag 21 mei – 2e Pinksterdag

Na die heerlijke dag van gisteren, werden we allemaal nog helemaal rozig wakker. We konden helaas niet te lang in bed blijven, want om 10.00 moesten we onze bungalow verlaten. De meiden hadden geluk, want er waren nog ijsje over en die konden we niet mee terug nemen. Dus na het ontbijt, mochten ze al meteen een ijsje eten.

Omdat he nog zo’n mooie dag was en iedereen toch vrij, reden we nog even langs de Holterberg. Daar is namelijk een leuk natuurmuseum, waar je vandaag uilenballen mocht pluizen.

In dit museum waren er verder heel veel opgezette dieren te zien De meeste uit omgeving van de Sallandse Heuvelrug, maar ook andere dieren die te zien zijn in Nederland. Het is geen museum met moderne snufjes, maar de meiden kregen gewoon een stuk papier mee en een potlood voor een speurtocht. Voor Grote Zus eentje met vragen en Kleine Zus moest op zoek naar voetsporen. De meiden vermaakt zich opperbest.

  

Aan het einde van de speurtocht was er een grote tafel, waarop de meiden een uilenbal mochten uitpluizen. Deze zaten vol met muizenbotjes. De gevonden botjes konden de meiden dan op een stuk papier leggen met uitleg. Zo probeerde we de muis weer compleet te maken. Dat was niet net zo makkelijk

 

Aan de overkanten aten we heerlijke pannenkoeken (wel eerst handen wassen!) Onze huisvriend, die ook mee was dit weekend, reed daarna naar huis. Omdat het zulk mooi weer was bleven wij nog even wat langer. In het bos van Daantje Das kon je namelijk ook nog een speurtocht doen. Het was heerlijk koel in het bos. Er was een parcour, een schommel, een verspringbak in het bos en we zochten naar dieren in de bomen. Na afloop kregen de meiden ook nog een mooi natuurdiploma. Echt de moeite waard, mocht je eens in de buurt zijn.

  

Daarna reden wij ook naar huis voor nog een bliksembezoek op de verjaardag van een 4-jarige. Thuis deden we ook weer de BBQ aan genoten nog even na van ons mooie Pinksterweekend.

Dinsdag 22 mei

Ondanks dat de voorspellingen ook voor de rest van de week goed leken, kwam het vandaag met bakken uit de hemel. De meiden ging en weer gewoon naar school en ik ruimde thuis de boel op en regelde nog een aantal andere zaken. We hadden de eettafel buiten laten staan, dus die was nu helemaal doorweekend, dus moet ik noodgedwongen op de bank ontbijten en werken.

Uit school gingen Grote Zus en haar vriendin boodschappen doen en maakt voor ons heerlijke lasagne. Ze hebben nog een klein beetje hulp nodig bij de technieken, maar voor de rest kunnen ze het al heel goed zelf.

Ondertussen maakte Kleine Zus en ik de cadeautjes voor Juffendag morgen. Ook keken we even bij de zwanenfamilie bij ons achter in de sloot.

 

Woensdag 23 mei

Naar deze dag had Kleine Zus al weken uitgekeken, Juffendag! Ze mochten allemaal verkleed naar school en zouden lekker de hele dag naar de speeltuin gaan. Helaas was het niet helemaal droog, maar dat mocht de pret niet drukken.

’s middags kwamen er allemaal vriendinnetjes spelen en vermaakt de meiden zich goed. Na het eten fietste ik naar de stad voor de PubQuiz! We deden het deze keer helemaal niet slecht en werden zowaar 5e!

Donderdag 24 mei

Met een iets wat houten hoofd werd ik de volgende ochtend wakker. De meiden gingen naar school, waar Grote Zus een slang in de klas op bezoek kreeg. Super dapper van haar dat ze hem ook durfde vast te houden.

Uit school wilde Kleine Zus graag spelen met een vriendinnetje, maar ze durfde niet zo goed alleen mee. Grote Zus en ik fietste daarmee en zouden nog even een kopje thee drinken. Maar de meiden speelde zo leuk samen en de moeder en ik kletste ook lekker door, dat het zo 5 uur was. We moesten toen snel naar huis fietsen, want ons nichtje stond al voor de deur.

Zij zou vanavond even een hapje mee eten, omdat haar papa en mama weg moesten of nog aan het werk waren. Na het eten fietste een moeder van een vriendinnetje van Kleine Zus nog even langs. Ze had een broekpak voor haar dochter gekocht in Frankrijk, maar bij het uitpakken, bleek het maat 134 te zijn in plaats van 116. Gelukkig voor Grote Zus, paste zij hem perfect. Nadat de meiden in bed lagen, liet ik mij verleiden tot een Stop-spelletje op Facebook van de Traktatieshop. De bedoeling is steeds in een reactie iemand tagt. Op een gegeven moment wordt er STOP geroepen en degene met de laatste reactie wint. Na tig keer taggen, was dat dus mijn vriendin en hebben we nu allebei een doos squishies gewonnen! Daar zullen de meiden heel blij mee zijn!

Vrijdag 25 mei

Vandaag weer gewoon een school/werkdag. Thuis gekomen, hadden de vogels het brood van de bakker helaas eerder gevonden dan wij. De volgende weer toch maar weer in de bakfiets laten leggen ipv aan de deur.

Na het eten deden we snel nog even boodschappen voor het kinderfeestje van Kleine Zus. Veel meer voorbereidingen hoefde ik niet echt te doen, want in het Kinderfeestpakket van Fluks&Vier zat alles wat ik nodig had voor een speurtocht met opdrachten en knutselopdracht

Zaterdag 26 mei

Naar deze dag had Kleine Zus al een halfjaar uitgekeken! Vandaag was dan eindelijk haar kinderverjaardagsfeestje. Ze was het er niet helemaal mee eens dat ze eerst nog naar balletles moest, maar dat gaf mij even wat ruimte om het huis op te ruimen en de speurtocht uit te zetten. Eigenlijk vraag je je af waarom je schoonmaakt en opruimt, als er straks 6 kleuters er als een wervelwind weer door heen gaan.

Op de terugweg hadden Papa’s Liefst en Kleine Zus wel meteen de taart bij de HEMA opgehaald. Helemaal mooi in het thema van het feestje Keet in de Zoo.

Nadat alle vriendinnetjes en vriendje er waren, was het tijd voor cadeautjes. Alsof ze het onderling hadde afgesproken kreeg ze alles wat er op haar lijstje stond; een bananen squishie, een LOL Pet bal, een regenboog-eenhoorn Ty Beanie Boo, een eenhoorn diadeem en tatoeages en nog een bon om zelf wat uit te zoeken in de speelgoedwinkel. Daarna was het tijd voor de speurtocht. Gelukkig grotendeels in het bos, want het was echt wel erg warm.

 
 

Alle kaartjes werden gevonden en de opdrachten goed uitgevoerd. De laatste opdracht was lekker koel binnen en mocht iedereen een bedje knutselen voor hun vingerpoppetjes

Na nog een broodje knakworst en een ijsje ging werd iedereen weer opgehaald en was het feestje geslaagd! Ik nam een wijntje om dat zelf ook een beetje te vieren.

Genieten jullie ook zo van deze mooie dagen deze week?

Spread the love

8 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 21 met een mini-vakantie, feestje en juffendag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.