Weekoverzicht | Never a dull moment week 20 Moederdag, slijm maken en het Eurovisie Songfestival

Deze week begon goed met Moederdag, waarop ik natuurlijk goed in het zonnetje gezet werd. De hele week genoten we van de zon, al liepen de dingen soms even anders dan gepland. In het weekend durfde Papa’s Liefste het aan om slijm te maken met de meiden en mocht Kleine Zus proefzwemmen. Natuurlijk sloten we de week af met het Eurovisie Songfestival en wat een afsluiter!

Weekoverzicht | Never a dull moment week 20 Moederdag, slijm maken en het Eurovisie Songfestival

Zondag 12 mei – Moederdag

Al vroeg hoorde ik gerommel in de keuken! Om de verrassing niet te verpesten bleef ik lekker in bed. Al snel kwamen ze boven met een dienblad vol lekkers en natuurlijk de cadeautjes, die de hele week al verstopt lagen in huis.

Ze hadden allemaal lekkere dingen speciaal voor mij gehaald, zoals aardbeien en mergpijpen. De cadeautjes waren toevallig allemaal in een verzorgingsthema – zo kreeg ik zelfgemaakte scrub, een lekker zeepje in een mooi doosje en mijn favoriete parfum.

De rest van de dag hadden we geen plannen en hebben we lekker rond het huis gelummeld. Papa’s Liefste besloot in de tuin te gaan werken en de stenen (die de hele winter al) voor de deur staan, te verplaatsen naar een hoekje in de tuin. Misschien is dat nog wel mijn beste Moederdagcadeautje 😉 Voor mij ook een goed moment om eens te kijken wat we voor planten in de tuin kwijt kunnen. Het liefste wil ik voor in de voortuin een aantal bossen lavendel kopen en een mooie, grote, witte Hortensia. Hopelijk is daar snel plek voor.

Het was heerlijk weer, dus ideaal om nog even te gaan borrelen bij het Buitenhuisje. We zaten daar op de veranda, uit de wind en het was gewoon heet. De meiden wilden daarom ook niet buiten eten. Gelukkig was er binnen nog wel een plekje. Zo eindigde mijn dag met een heerlijke poke bowl.

Maandag 13 mei

Nadat ik de meiden naar school had gebracht, kreeg ik een appje van één van de moeders uit de groep van Grote Zus. Ze vroeg of ik ook om 12.30 uur op school was om mee te fietsen met de klas naar Techno Lab. Vorige week vrijdag had ik grote stress gehad, omdat ik hoorde van Grote Zus dat ze vrijdag naar Techno Lab gingen. Omdat ik mee zou fietsen, schrok ik, want ik had maandag in mijn agenda staan. Vol schuldgevoel dat ik de verkeerde datum in mijn agenda had staan en nu niet kon, mailde ik meteen de meester. Helaas van hem geen reactie terug. Nu bleek dus dat ze 2x naar het Techno Lab gingen… Dat had de meester wel even kunnen zeggen… Gelukkig had ik nog geen andere plannen gemaakt. Na een ochtendje werken in het ziekenhuis, fietste ik door naar school.

Dwars door de stad met 27 kinderen van 10 jaar was nog best wel een uitdaging. Gelukkig kwamen we heelhuids aan. Als ouders hoefden we niet mee om te begeleiden, dus kon ik in de zon een lekker plekje vinden op een terras in de buurt. Prima plek om toch nog even wat emails weg te werken.

Tegen 14.30 uur konden we de kinderen weer ophalen uit het museum en fietsten we terug naar school. Daar kon ik meteen Kleine Zus weer meenemen. Die wilde met 2 vriendinnetjes spelen. Omdat het zulk mooi weer was, gingen we lekker naar de speeltuin.

Dinsdag 14 mei

De meiden gingen een keertje extra naar de VSO en ik een dagje extra naar mijn werk. Daar was een Huntington Nederland Netwerk bijeenkomst met de Amerikaanse spreker Jimmy Pollard en na de lunch een vakgroepbijeenkomst. Het was weer een zeer leerzame dag.

De laatste tijd schiet het lezen er met Kleine Zus nog wel eens in. Daar hebben we nu iets op bedacht. Ze wil heel graag steeds het Squla bordspel met ons spelen. Nu hebben we afgesproken dat zij dan alle vragen hardop moet voorlezen. Het spel is eigenlijk alleen vanaf groep 4, dus ze krijgt ook nog echt uitdagende vragen voor haar kiezen. Zo hebben we er een win-winsituatie van gemaakt.

Woensdag 15 mei

Na een moeizame week met het opstarten van het gewone ritme, was het de afgelopen dagen (mede dankzij de checkpad) erg goed gegaan. Helaas liep het deze ochtend weer helemaal mis op school. Op woensdag ben ik leesmoeder en vorige week weigerde Kleine Zus van mijn zijde te wijken en te gaan lezen met haar eigen leesmaatje. Ik ben expres leesmoeder in een ander groepje, omdat Kleine Zus bij anderen zich wat beter kan concentreren. Omdat het lezen niet haar hobby is, probeerde ze het trucje deze keer weer.

Helaas greep de juf ook deze week niet in. Ik probeerde het daarom te regelen met de moeder van haar leesclubje of we voor een keertje konden ruilen, want nu hadden de kinderen van mijn leesgroepje er last van en las Kleine Zus ook niet. Helaas had deze moeder daar geen zin in, want ze wilde zo graag met haar eigen dochter samen lezen. Nou lekker bedankt, ik kon wel janken. Na het lezen Kleine Zus toch maar duidelijk gemaakt dat het zo niet gaat en ik anders echt moet stoppen met leesmoeder zijn. Dat wilde ze toch ook niet en heeft ze voor volgende week beterschap beloofd. Thuis maar snel cappuccino gemaakt met mijn nieuw melkschuimer en mijn Bloomon bos overgezet in mijn minibloemenvaasjes. Dat maakt het hoofd weer een beetje leeg.

Uit school was Kleine Zus ook weer gekalmeerd en wilde ze graag spelen bij haar vriendinnetjes. Grote Zus was met haar vriendin een middagje naar de bioscoop, dus had ik ook even een paar uurtjes rust. Die kon ik best goed gebruiken. Tegen een uur of 4 waren de meiden weer terug. Omdat we pas na 17.00 uur toegang tot de schermpjes toestaan, gingen ze aan tafel gezellig samen puzzelen in hun nieuwe Squla puzzelboekjes van Denksport (doe hier mee aan de winactie en maak kans op een eigen set).

Tegen etenstijd kwam mijn schoonzus om op te passen. Papa’s Liefste en ik gingen namelijk naar de BBB night bij Kinepolis. Een speciale avond met Burgers en Bier voor 1 en een goede Blockbuster. Deze keer was het John Wick – Chapter 3 – Parabellum. Voor wie van goede actiefilms houdt en Keanu Reeves, zeker een aanrader.

Donderdag 16 mei

Al tijden wil ik meer gaan doen op Pinterest met mijn blog, maar het uitzoeken hoe dat werkt, komt er steeds niet van. Daarom had ik vanochtend afgesproken met een moeder uit de klas, met een eigen onderneming. Samen tijd er voor uit trekken werkt altijd beter. Het idee was een terrasje in de zon, maar helaas scheen die vanochtend net niet. gelukkig zijn er restaurantjes genoeg om te gaan zitten. Mijn computer wilde ook niet echt meewerken, want tot aan thuis bleef hij in de updatestand staan. Maar op papier kwam ik wel tot een mooie indeling van mijn borden. Volgende week weer verder

Uit school was het weer tijd voor dansles. Gelukkig scheen de zon wat meer en konden de meiden vooraf nog lekker een uurtje spelen in de speeltuin. Steeds meer meiden uit de klas dansen in jaargroep, dus is het vooraf ook erg gezellig in de speeltuin. Ik denk dat ik maar een toerbeurt met de moeders moet afspreken wie ze gaat brengen 🙂

Vrijdag 17 mei

Vrijdag = werkdag, dus dan nooit zoveel te vertellen of te laten zien. Na de BSO wilden de meiden graag een filmavond. Op Netflix staat nu de Emoji film, dus die wilden ze graag zien. Omdat we de filmavond al vroeg begonnen, lagen ze uiteindelijk nog rond normale bedtijd in bed 😉

Zaterdag 18 mei

Vandaag had Papa’s Liefste de meiden beloofd om slijm te gaan maken. Ze hadden er al weken om gevraagd, maar ik begin er niet meer aan. Ze hadden eerst een lijstje moeten maken met daarop alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden. Samen gingen ze daarna naar de winkel om alles te halen.

Al snel bleken de 3 flesjes lijm per kind veel te veel te zijn en hadden ze er een hele klus aan omdat het mengsel met kleurstof, glitters en scheerschuim in goede slijm te veranderen. Gelukkig heeft papa sterke armen en kon hij het meeste roerwerk doen.

Kleine Zus en ik hadden deze middag ook nog een belangrijke afspraak in het zwembad. Kleine Zus mocht namelijk gaan proefzwemmen voor haar B-diploma! Gelukkig ging het supergoed en mag ze volgende week komen voor het echie!

Na het eten settelden we ons allemaal op de bank voor het Eurovisie Songfestival. Natuurlijk hoopten we dat Duncan het net zo goed zou gaan doen als de bookies al al die maanden hadden voorspeld. Al snel kwamen we erachter dat we vergeten waren chips te halen. Grote Zus en Papa’s Liefste reden daarom nog snel even langs de supermarkt om chips te halen.

De meiden mochten opblijven totdat Duncan zou optreden. Alle andere nummers boeiden ze eigenlijk niet zoveel en keken liever naar de Teen Titans Go op de tablet. Ducan deed het heel erg goed! Gelukkig kwam vrij snel daarna IJsland met een heel eng nummer en lieten de meiden zich makkelijk naar bed sturen.

Papa’s Liefste vond het daarna ook al vrij snel tijd om naar bed te gaan. Ik was nog erg benieuwd naar het optreden van Madonna en natuurlijk de uitslag. Voor Madonna had ik eigenlijk niet wakker hoeven te blijven, wat een afgang. Halverwege de puntentelling ben ik dan ook in slaap gevallen, om van het gegil van Jan Smit en Cornald Maas weer wakker te worden. Ducan heeft gewonnen!

Heb jij gekeken naar het Eurovisie Songfestival?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.