Review | Ontdek Normaderm Phytosolution voor jouw acné gevoelige en vette huid

Review | Ontdek Normaderm Phytosolution voor jouw acnégevoelige en vette huid

Ongeacht je leeftijd is het goed verzorgen van je huid, met name in je gezicht, van belang. Ook nu ik de 40 gepaseerd ben, blijf ik last houden van een vette en toch ook nog wel acnégevoelige huid. Zeker onder invloed van hormonen kan mijn huid erg onrustig zijn. Heel blij ben ik dan ook dat ik de nieuwe Normaderm Phytosolution verzorgingslijn van Vichy een paar weken mocht testen. Ik kreeg een setje toegestuurd met daarin de zuiverende gel en de dagverzorging. Benieuwd wat ik er van vond?

Review | Ontdek Normaderm Phytosolution voor jouw acné gevoelige en vette huid

“Beauty is being comfortable en confident in your own skin”. Een quote die ik laatst tegenkwam en meteen bij mij bleef hangen. Hoe jij je voelt heeft te maken met hoe je eruit ziet, maar andersom net zo goed. Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen, zodat het straalt en jij je niet onzeker voelt over puistjes of andere onzuiverheden. Zeker acné kan je erg onzeker maken. Omdat ik zelf ook nog wel last kan hebben van een onrustige huid, wilde ik graag de nieuwe Normaderm Phythosolution van Vichy Labotatoires uitproberen.

Vichy Normaderm Phytosolytion

Vichy Labotatoires

Vichy is al langer één van mijn favoriete huidverzorgingsproducten. Het merk heeft veel fijne huidverzorgingsproducten met duurzame ingrediënten, goed voor mens en natuur. Het hoofdingrediënt van hun cosmetische en huidverzorgingsinnovaties is het mineraliserend Thermaal Water van Vichy. Dit water ontspringt diep in het beschermde, vulkanische gebied van de Franse Auvergne. Tijdens een duizend jaar durende reis tot op een diepte van 4.000 meter neemt het Vichy-water 15 mineralen en sporenelementen op die essentieel zijn voor een mooie huid. Doordat het lange tijd alleen verkrijgbaar was bij de apotheek, kregen de producten een exclusief karakter, maar eigenlijk zijn ze heel goed betaalbaar.

Vichy Normaderm Phytosolytion

Normaderm Phytosolution

De Normaderm Phytosolution is een nieuwe lijn van Vichy met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De verzorgingslijn bestaat uit een zuiverende gel en een dagverzorging. Samen vormen zij een goed duo die helpt jouw huid weer te laten stralen. De reinigingsgel is verrijkt met mineralen en probiotica en verwijdert make-up. Zo wordt jouw huid optimaal gereinigd zonder deze uit te drogen. De bijbehorende dagverzorging heeft een ultralichte textuur en is op waterbasis. De werking is veelzijdig, want het vermindert puistjes, mee-eters, imperfecties en de zichtbaarheid van poriën, en hydrateert 24 uur lang jouw huid.

Intensief Zuiverende Gel

Deze nieuwe Phytosolution Intensief Zuiverende Gel heeft een plantaardige oorsprong en is verrijkt met mineralen (Zink & Koper) en probiotica-extract. De samengestelde schuimmiddelen reinigen de huid intens zonder deze uit te drogen. Al bij de eerste wasbeurt worden dagelijks vuil, stof, vervuilingsdeeltjes en overtollig talg verwijderd. Dit matifieert de huid onmiddellijk en zorgt ervoor dat de huid ook minder vet is gedurende de dag. Ideaal als je een vette huid hebt, die neigt tot acné.

Wanneer je de producten langere tijd gebruikt, lijkt de huidtextuur te verfijnen en littekentjes door imperfecties te verminderen. Voor het beste resultaat gebruik je de zuiveringsgel bij je ochtend- en avondritueel.

Dubbel verbetert dagelijkse verzorging

Na het goed reinigen van je huid is het altijd ook belangrijk om je huid goed te verzorgen met een verzorgingscrème. De Phytosolution dagverzorging bevat actieve ingrediënten van een natuurlijke oorsprong. Het Salicylzuur zorgt voor een keratolytische werking en het Hyaluronzuur verbetert de hydratatie van de huid. Net als de zuiverlingsgel bevat de crème ook een Probiotica-extract en deze versterkt de huidbarrière.

Deze verzorging heeft een dubbele werking op een huid met neiging tot acné.  
1) zuivert en vermindert puistjes, mee-eters en imperfecties.  
2) hydrateert voor 24 uur, reguleert talg en vermindert de zichtbaarheid van de poriën. Regenereert de huid en versterkt de barrièrefunctie tegen externe agressors.

De crème heeft een ultralichte textuur op waterbasis die verstopping van de poriën voorkomt. De formule glijdt gemakkelijk op de huid en absorbeert snel. Geen vette finish. Deze verzorging van de huid past ook weer zowel bij je ochtendritueel als in de avond.

Wat vonden wij ervan?

Vichy Normaderm Phytosolytion

Beide producten ontving ik van Vichy om zelf uit te proberen. Ik gebruik van de lijn Normaderm al de BB clear dagcrème en ben daar erg tevreden over. De beide producten hebben een sterke, kruidige geur. Zelf vind ik dat erg lekker, zeker ’s ochtends om mee wakker te worden.

De zuiveringsgel is doorzichtig van kleur en schuimt fijn in aanraking met water. Mijn huid voelt meteen wakker en fris aan. Na het afspoelen trekt de huid niet en al snel merkte ik ook dat mijn huid met name op mijn voorhoofd en rond de neus minder vet aanvoelt.

Na het reinigen van mijn huid vul ik deze aan met de verzorgingscrème. De vloeistof is wit en niet te dun. De crème zit in een pompflesje (net als de zuiveringsgel) en dat vind ik fijn in gebruik. Ik houd niet zo van potjes waar je met je vingers in moet. De crème smeert lekker en je hebt er niet teveel van nodig. De huid blijft wel even plakkerig, maar dat is geen vervelend gevoel. Als hij is ingetrokken voelt het fris en glad aan. Ready voor een nieuwe dag!

Na een aantal dagen gebruik zag ik al echt een verschil. Mijn huid is een stuk rustiger en oneffenheden lijken minder te worden. Ik ben dan ook zeker van plan om deze producten langer te blijven gebruiken. Al was het alleen al om de heerlijke geur om bij wakker te worden.

Vichy Normaderm Phytosolytion

Lees ook Vichy Slow Âge – Anti-Aging Oogcontour Crème

Samenwerking
Spread the love

One thought on “Review | Ontdek Normaderm Phytosolution voor jouw acnégevoelige en vette huid

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.